Voetbalwedden en gokken op voetbal

Er is niets beters dan je geld verdienen met het wedden op voetbalwedstrijden. Voetbalwedden is mateloos populair, maar er zijn ook voldoende valkuilen. Waar moet je op letten als het gaat om voetbalwedden? Welke soorten weddenschappen heb je en hoe werken aanbiedingen van bookmakers?

Bookmakers

Krijg 10,- euro gratis bet bij
je eerste inzet.

Krijg 10,- euro gratis bet bij
je eerste inzet.

Krijg 20,- euro gratis bet bij
je eerste inzet.

Krijg 50,- euro gratis bet bij
je eerste inzet.

Verantwoord wedden

Voetbalwedden is een erg leuke, maar tegelijkertijd ook verslavende, hobby. Hoe vaker je het doet, hoe handiger je er in wordt. Toch schuilt er altijd het risico op verslaving. Hoe gok je nou verantwoord en waar moet je nog meer voor oppassen?

Risico's

Verslaafd raken aan voetbalwedden klinkt misschien als iets wat je niet snel overkomt, maar vele mensen leiden eraan. Het gaat één keer goed met het wedden op een wedstrijd, daarna nog een paar keer en voor je het weet ben je verslaafd. Let daarom goed op als je gaat gokken en probeer de financiele huishouding goed in de gaten te houden. De drang die je kunt hebben om te winnen kan doorslaan in dwangmatigheid met grote gevolgen.

Bepaal je budget

De beste tip om een verslaving te voorkomen, is om met jezelf een budget af te spreken. Een reeel maximumbedrag waar je bij stopt zodra je hier overheen gaat. Ga niet over dit budget heen, want dan ga je nog meer geld uitgeven dan dat je in eerste instantie van plan was.Ook een goede tip om een verslaving te voorkomen is het instellen van een tijdslimiet. Zorg dat je niet dag in dag uit bezig bent met voetbalwedden. Misschien een idee om het te beperken tot 1 a 2 weddenschappen per week? Stel jezelf in ieder geval een limiet.

Betrouwbare websites

Bij voetbalwedden is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij goede en betrouwbare websites. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, maar niet elke site even betrouwbaar is, hebben wij een aantal goede sites voor jullie op een rij gezet. Het is namelijk zonde als jij je geld inzet op een bepaalde wedstrijd bij een verkeerde site, en je geld kwijt bent.

Let wel op: bij sommige websites kun je niet met iDeal betalen. Het gebruiken van bijvoorbeeld een creditcard is een goed alternatief.

Soorten weddenschappen

Je kunt op vele manieren wedden op voetbalwedstrijden. Om dit overzichtelijk te houden zetten wij alle mogelijke weddenschappen hieronder op een rijtje.

1×2-weddenschapDit is de meest eenvoudige weddenschap die je kunt kiezen. Het is heel simpel, denk je dat de thuisploeg wint? Dan kies je een ”1”. Gok je op een gelijkspel dan vul je een ”x” in en denk je dat het bezoekende elftal er met de overwinning vandaar gaat, dan kies je een ”2”.Let op: bij bekerwedstrijden geldt de 1×2-weddenschap alleen voor de reguliere speeltijd. Eventuele verlengingen dienen apart aangegeven te worden tijdens het wedden.

Double chance-weddenschapBij dubbele kans weddenschappen zet je je geld in op 2 van de mogelijke uitslagen die horen bij de 1×2-weddenschap. Ben je niet helemaal zeker van je zaak? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen dat ploeg ”1” wint, en inzetten op een gelijkspel (”x”). Zo worden je kansen vergroot, maar de eventuele uitbetaling verkleint. Dubbele kans-weddenschappen zijn ook in te zetten voor een ruststand.

Over/Under-weddenschap
Een Over/Under-weddenschap houdt in dat je wedt op hoeveel doelpunten er gescoord worden tijdens een wedstrijd. Denk jij bijvoorbeeld dat er meer dan 2 keer gescoord wordt door een bepaalde ploeg? Dan vul je dat in. De Over/Under-weddenschap is een veelzijdige weddenschap die ook van toepassing kan zijn op het aantal corners in een wedstrijd.

Draw no bet-weddenschap
Hierbij zet je alleen je geld in op een overwinning of verlies. Mocht de wedstrijd in een gelijkspel eindigen, dan krijg je je geld terug. Deze weddenschap is ook af te sluiten voor alleen de ruststand. Staat het bij rust dus gelijk, dan krijg je je geld terug.

HT/FT-weddenschap
De afkortingen HT en FT staan voor Half Time en Full Time. Deze weddenschap is ingewikkelder, je moet namelijk de rust- en eindstand voorspellen. Vul je bij deze weddenschap X/3 in, dan voorspel je dan het bij rust gelijk staat en aan het eind van de wedstrijd de uitploeg wint.

Correct-score
Als je echt goed geld wilt verdienen, dan zit je bij deze weddenschap goed. Correct-score houdt in dat jij de einduitslag van de wedstrijd goed gokt. Omdat deze weddenschap erg lastig is, krijg je ook veel meer uitbetaald als je de einduitslag goed hebt. Eentje voor de doorgewinterde gokker.

Goal-weddenschap
Bij deze weddenschap gaat het weer om het ”1×2”-systeem. Je wedt welk team als eerste scoort, of je wedt dat er helemaal niet gescoord wordt. Deze weddenschap is erg uitgebreid. Je kunt, buiten gokken wie als eerste scoort, ook gokken of dit de in het eerste half uur van de wedstrijd plaatsvindt. Ook bij een goal-weddenschap kun je het vakje ”No-draw” aanvinken, waardoor je je geld terugkrijgt als er niet gescoord wordt.

Handicap-weddenschap
Dit is veruit de moeilijkste weddenschap van allemaal. Er zijn 3 varianten bij de handicap-weddenschap, de 3-way handicap, de Asian handicap en line handicap. Eenvoudig gezegd gaat het bij al deze weddenschappen om een eventuele virtuele voorsprong tijdens een wedstrijd. Deze virtuele voorsprong plus de uiteindelijke uitslag maken de handicap-uitslag.

Even/Odd-weddenschap
Deze weddenschappen hebben weinig met voetbal van doen. Het gaat hierbij puur en alleen om het gokken. Bij deze weddenschappen kies je alleen of het totaal aantal doelpunten even of oneven is. Dit is ook mogelijk voor gele- en rode kaarten en hoekschoppen.

Booking Points
Bij deze vorm van voetbalwedden gaat het om gele kaarten die vallen in een wedstrijd. Meestal, maar niet altijd, kun je ook wedden om de hoeveelheid rode kaarten. Bij ”Booking Points” is een gele kaart 10 punten waard en een rode 25. Vervolgens kun je wedden of er in een wedstrijd het boven of beneden een x-aantal punten blijft.

Outrights-weddenschappen
Dit zijn weddenschappen waarbij het gaat om het voorspellen van een heel seizoen. Je kunt bijvoorbeeld de kampioen van een bepaalde competitie voorspellen, de topscorer, een poule-winnaar bij een toernooi etc. De quotering is hoog bij deze weddenschappen, dit komt omdat je voorspellingen doet voor verder in de toekomst.

Aanbiedingen van bookmakers

Registreer je nu gratis bij Bwin.com en ontvang een bonus van €50,- bij het overmaken van het eerste bedrag op je account. Wacht niet langer!
Registreren op Bwin.com >>
mybet
MyBet Bij MyBet pakken ze helemaal uit, een welkomstbonus die op kan lopen tot €100,- ligt daar op je te wachten. Vul je gegevens in, kijk goed naar de wedstrijden waar je op gokt en win!
Ga naar MyBet.com >>
Een bonus van €100,- als jij je inschrijft en begint met wedden bijInterwetten. Vul je gegevens in, begin met wedden en een bonus is van jou! 
Registreren bij Interwetten.com >>
Ladbrokes is de grootste bookmaker in België. Met de wedkantoren zijn ze zowel online als offline niet meer weg te denken uit de wedwereld. Met de €100 wedbonus kun je direct goed van start gaan. Dankzij de minimum storting van €5.
Naar Labrokes.be >>
Tipbet is een toegankelijke bookmaker. Alles is recht toe en recht aan en je weet precies waar je aan toe bent. Het is een nieuwkomer op de markt en is daarom krijg je €5 zonder deposit code. Je kunt dus gratis met €5 wedden. Waarom niet proberen?
Naar Tipbet.com >>