Live wedden

Tijdens wedstrijden kun je live wedden op allerlei soorten weddenschappen zoals de uitslag, de volgende corner of het aantal inworpen. Op deze pagina leggen we je uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn. Je kunt ook direct een gokje wagen bij Betsson, een betrouwbare bookmaker.

Alles over live wedden

Tegenwoordig kan je online bij de bookmakers eenvoudig een weddenschap afsluiten op voetbalwedstrijden en tientallen andere sporten. Wanneer je een weddenschap plaatst voor het startsignaal, noemen wij dat een ‘pre-match weddenschap’. Maar jij kan als wedder er ook voor kiezen om live te wedden. Zoals de term ook wel verklapt is het mogelijk om tijdens een wedstrijd nog in te zetten. Wanneer je twijfelt over bijvoorbeeld de drive of opstelling van een ploeg, kun je eerst nog even rustig de wedstrijd bekijken en later pas een beslissing maken. Wat ook fijn is, is dat jij kan anticiperen op gebeurtenissen binnen de lijnen of hogere quoteringen afwachten.

Hoe werkt het?

Online bookmakers bieden tegenwoordig allemaal de mogelijkheid tot live wedden aan. Je kan gedurende een voetbalduel nog inzetten via de computer, smartphone of tablet. Er worden op een normale doordeweekse dag al honderden sportwedstrijden aangeboden bij het live wedden. De quoteringen veranderen in rap tempo, waardoor je vlug moeten kunnen reageren. In sommige gevallen zal een inzet worden geweigerd, dat komt dan omdat de notering weer is aangepast. Je kan het dan gewoon nog een keer, misschien wel tegen een nog hogere quotering.

Voetbalwedstrijden van over de hele wereld worden live aangeboden door de verschillende online bookmakers. Je moet dan denken aan de Champions League, Europa League, Eredivisie, Premier League, Bundesliga maar bijvoorbeeld ook de Indiaanse, Chinese en Argentijnse voetbalcompetities. En dan hebben wij het alleen nog maar over voetbal, want ook sporten als tennis, basketbal, cricket, handbal en volleybal worden live aangeboden.

Voordelen

Het grootste voordeel van live wedden is natuurlijk dat je kan anticiperen op het spelbeeld. Een rode kaart, een veldoverwicht, het ontbreken van een sterspeler, het zijn allemaal punten waar een wedstrijd op beslist kan worden. Maar de bookmakers zijn niet dom, die zullen ook quoteringen hierop aanpassen. Toch zal je wanneer je goed zoekt een pareltje in de weddenschappen vinden, bijvoorbeeld bij het aantal doelpunten, hoekschoppen of een bepaalde doelpuntenmaker.

Een ander voordeel is dat je altijd en overal een inzet kan plaatsen op je smartphone. Zelfs wanneer je zelf in het stadion zit is het hierdoor nog mogelijk om te wedden tijdens het duel. Sommige online bookmakers bieden ook speciale acties, promoties en bonussen aan voor de spelers die live wedden.

Cash-out

Je kent het wel, een laat doelpunt die alle weddenschappen in één klap verpest. Misschien wint jouw ploeg dan net niet of heb je ingezet op minder treffers in de wedstrijd. Een zuur gevoel, dat is een garantie. Maar gelukkig kan live wedden ook in dat geval uitkomst bieden. Het is namelijk mogelijk om gebruik te maken van een handige Cash-out functie. Je kan dan ook tijdens de wedstrijd een weddenschap vroegtijdig laten uitbetalen. Stel jij hebt ingezet op een overwinning voor Ajax in de Kuip en de Amsterdammers komen in de zeventigste minuut op voorsprong . Dan kan je de wedstrijd uitzitten en proberen om de volle winst te pakken, maar je kan ook een kleinere winst nemen zonder het risico te lopen dat de gelijkmaker nog valt. Wij raden je aan om de Cash-out functie altijd even goed in de gaten te houden.

Soorten weddenschappen

De weddenschappen waar jij op kan inzetten is bij live wedden vergelijkbaar met de pre-match inzetmogelijkheden. Er kan ingezet worden op de winnaar, de uitslag, het aantal doelpunten, gele kaarten, rode kaarten, corners, penalty’s en ga zo nog maar even door. Maar er zijn ook weddenschap die enkel en alleen beschikbaar zullen zijn voor de live wedders. Je moet dan denken aan wedden op gebeurtenissen in bepaalde minuten of welke ploeg scoort het volgende doelpunt. Lees meer over soorten weddenschappen.