Live wedden

Tijdens wedstrijden kan een speler live wedden op allerlei soorten weddenschappen zoals de uitslag, de volgende corner of het aantal inworpen. Op deze pagina leggen we uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn.

Alles over live wedden

Tegenwoordig kan online bij de bookmakers eenvoudig een weddenschap worden afgesloten op voetbalwedstrijden en tientallen andere sporten. Wanneer een weddenschap geplaatst is voor het startsignaal, noemen wij dat een ‘pre-match weddenschap’. Ook kan er gekozen worden om live te wedden. Zoals de term ook wel verklapt is het mogelijk om tijdens een wedstrijd nog in te zetten. Wanneer een wedder twijfelt over bijvoorbeeld de drive of opstelling van een ploeg, kun deze eerst nog even rustig de wedstrijd bekijken en later pas een beslissing maken. Wat ook fijn is, is dat een speler kan anticiperen op gebeurtenissen binnen de lijnen of hogere quoteringen afwachten.

Hoe werkt het?

Online bookmakers bieden tegenwoordig allemaal de mogelijkheid tot live wedden aan. Let op of ze een licentie hebben in Nederland. Er kan gedurende een voetbalduel worden ingezet via de computer, smartphone of tablet. Er worden op een normale doordeweekse dag al honderden sportwedstrijden aangeboden bij het live wedden. De quoteringen veranderen in rap tempo, waardoor er vlug kan worden gereageerd. In sommige gevallen zal een inzet worden geweigerd, dat komt dan omdat de notering weer is aangepast. Dan kan het nog een keer worden geprobeerd, misschien wel tegen een hogere quotering.

Voetbalwedstrijden van over de hele wereld worden live aangeboden door de verschillende online bookmakers. Je moet dan denken aan de Champions League, Europa League, Eredivisie, Premier League, Bundesliga maar bijvoorbeeld ook de Indiaanse, Chinese en Argentijnse voetbalcompetities. En dan hebben wij het alleen nog maar over voetbal, want ook sporten als tennis, basketbal, cricket, handbal en volleybal worden live aangeboden.

Voordelen

Het grootste voordeel van live wedden is natuurlijk dat er geanticipeerd kan worden op het spelbeeld. Een rode kaart, een veldoverwicht, het ontbreken van een sterspeler, het zijn allemaal punten waar een wedstrijd op beslist kan worden. Maar de bookmakers zijn niet dom, die zullen ook quoteringen hierop aanpassen. Toch zal een wedder wanneer je goed zoekt, mogelijk een pareltje in de weddenschappen kunnen vinden, bijvoorbeeld bij het aantal doelpunten, hoekschoppen of een bepaalde doelpuntenmaker.

Een ander voordeel is dat je altijd en overal een inzet kan plaatsen op de smartphone. Zelfs wanneer een speler zelf in het stadion zit is het hierdoor nog mogelijk om te wedden tijdens het duel.

Cash-out

Je hebt het vast welis gehoord, een laat doelpunt die alle weddenschappen in één klap verpest. Misschien wint de geselecteerde ploeg dan net niet of is er ingezet op minder treffers in de wedstrijd. Een zuur gevoel, dat is een garantie. Maar gelukkig kan live wedden ook in dat geval uitkomst bieden. Het is namelijk mogelijk om gebruik te maken van een handige Cash-out functie. Tijdens de wedstrijd kan een weddenschap vroegtijdig worden laten uitbetaald. Stel er is ingezet op een overwinning voor Ajax in de Kuip en de Amsterdammers komen in de zeventigste minuut op voorsprong . Dan kan de speler deze wedstrijd uitzitten en proberen om de volle winst te pakken, maar er kan ook een kleinere winst genomen zonder het risico te lopen dat de gelijkmaker nog valt. Wij raden spelers aan om de Cash-out functie altijd even goed in de gaten te houden.

Soorten weddenschappen

De weddenschappen waar kan worden ingezet bij live wedden zijn vergelijkbaar met de pre-match inzetmogelijkheden. Er kan ingezet worden op de winnaar, de uitslag, het aantal doelpunten, gele kaarten, rode kaarten, corners, penalty’s en ga zo nog maar even door. Maar er zijn ook weddenschap die enkel en alleen beschikbaar zullen zijn voor de live wedders. Denk dan aan wedden op gebeurtenissen in bepaalde minuten of welke ploeg scoort het volgende doelpunt. Lees meer over soorten weddenschappen.