Live voetbal wedden

Tijdens wedstrijden kan een speler live wedden op allerlei cijfermatige aspecten van een voetbalwedstrijd zoals de uitslag, de volgende doelpuntenmaker, het aantal doelpunten en ga zo maar door. Op deze pagina leggen we uit hoe het werkt en wat de voordelen zijn van live voetbal wedden.

Alles over live voetbal wedden

Tegenwoordig kan online bij de bookmakers eenvoudig een weddenschap worden afgesloten op live voetbalwedstrijden en tientallen andere sporten. Wanneer een weddenschap geplaatst is voor het startsignaal, noemen wij dat een ‘pre-match weddenschap’. Ook kan er gekozen worden om live te wedden op voetbal. Zoals de term ook wel verklapt is het mogelijk om tijdens een wedstrijd nog in te zetten. Wanneer een speler twijfelt over bijvoorbeeld de drive of opstelling van een ploeg, kan deze eerst nog even rustig het wedstrijdverloop aanzien en later pas een beslissing maken. Wat ook fijn is, is dat een speler kan anticiperen op gebeurtenissen binnen de lijnen of hogere quoteringen afwachten.

live wedden op een wedstrijd blog

Hoe werkt live voetbal wedden?

Online bookmakers bieden tegenwoordig allemaal de mogelijkheid tot live voetbal wedden aan. Let op of ze een licentie hebben in Nederland. De bookmakers waar VoetbalUitslagen mee samenwerkt hebben deze licentie allemaal. Er kan gedurende een voetbalduel worden ingezet via de computer, smartphone of tablet. Er worden op een normale doordeweekse dag al honderden sportwedstrijden aangeboden bij het live wedden. De quoteringen veranderen in rap tempo, waardoor er vlug kan worden gereageerd. In sommige gevallen zal een inzet worden geweigerd, dat komt dan omdat de quotering weer is aangepast. Dan kan het nog een keer worden geprobeerd, misschien wel tegen een hogere quotering.

Voetbalwedstrijden van over de hele wereld worden live aangeboden door de verschillende online bookmakers. Je moet dan denken aan de Champions League, Europa League, Eredivisie, Premier League, Bundesliga maar bijvoorbeeld ook de Indiaanse, Chinese en Argentijnse voetbalcompetities. En dan hebben wij het alleen nog maar over voetbal, want ook sporten als tennis, basketbal, cricket, handbal en volleybal worden met live wedden aangeboden.

Voordelen live voetbal wedden

Het grootste voordeel van live voetbal wedden is natuurlijk dat er geanticipeerd kan worden op het spelbeeld. Een rode kaart, een veldoverwicht, het ontbreken van een sterspeler, het zijn allemaal punten waar een wedstrijd op beslist kan worden. Maar de bookmakers zijn niet dom, die zullen ook quoteringen hierop aanpassen. Toch zal een wedder wanneer je goed zoekt, mogelijk een pareltje in de live voetbal weddenschappen kunnen vinden, bijvoorbeeld bij het aantal doelpunten of een bepaalde doelpuntenmaker.

Een ander voordeel is dat je altijd en overal een inzet kunt plaatsen op de smartphone. Zelfs wanneer een speler zelf in het stadion zit is het hierdoor nog mogelijk om live te wedden tijdens het voetbalduel.

Cash-out

Je hebt het vast wel eens gehoord, een laat doelpunt dat alle weddenschappen in één klap verpest. Misschien wint de geselecteerde ploeg dan net niet of is er ingezet op minder treffers in de wedstrijd. Een zuur gevoel, dat is een garantie. Maar gelukkig kan live wedden ook in dat geval uitkomst bieden. Het is namelijk mogelijk om gebruik te maken van een handige Cash-out functie. Tijdens de voetbal wedstrijd kan een live weddenschap vroegtijdig worden uitbetaald. Stel, er is ingezet op een overwinning voor Ajax in de Kuip en de Amsterdammers komen in de zeventigste minuut op voorsprong. Dan kan de speler deze wedstrijd uitzitten en proberen om de volle winst te pakken, maar er kan ook een kleinere winst genomen worden zonder het risico te lopen dat de gelijkmaker nog valt. Wij raden spelers aan om de Cash-out functie altijd even goed in de gaten te houden.

Soorten live voetbal weddenschappen

De weddenschappen waarop kan worden ingezet bij live voetbal wedden zijn vergelijkbaar met de pre-match inzetmogelijkheden. Er kan ingezet worden op de winnaar, de uitslag, het aantal doelpunten, gele kaarten, rode kaarten, corners, penalty’s en ga zo nog maar even door. Maar er zijn ook weddenschappen die enkel en alleen beschikbaar zullen zijn voor de live wedders. Denk dan aan live  wedden op gebeurtenissen in bepaalde minuten of welke voetbal ploeg het volgende doelpunt maakt. Lees meer over soorten weddenschappen.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Wedden live: een psychologisch spelletje

Wedden op live wedstrijden is een psychologisch spelletje. Niet zozeer voor degene die inzet, maar meer als het gaat om het herkennen van bepaalde signalen bij de spelers op het veld. Zo is er het bekende inzoomen van de camera op de gezichtsuitdrukking van degene die op het punt staat een penalty te nemen. Nu is het op zo’n moment niet meer mogelijk om op het al dan niet benutten van die pingel te wedden, tenzij misschien de VAR in een minutenlange discussie verzeild raakt. Maar over het algemeen is het mogelijk, zelfs raadzaam, om gebruik te maken van mensenkennis en kennis van lichaamstaal: vertwijfelde blikken, woordenwisselingen op het veld, spelers die met de handen in de zij staan, spelers die naar de klok kijken, halfbakken aangegane duels, slordigheid in de passing – allemaal tekens van afgenomen scherpte. Dit psychologische aspect maakt wedden op live wedstrijden alleen maar interessanter.

Wedden op live wedstrijden in groepsverband

Nederland kent veel voetbalsupporters, deze wedden ook live in het stadion. Er zijn echter nog veel meer fans die vanuit de huiskamer alles meebeleven en daar een gokje wagen. Niet zelden doen ze dat in groepsverband. Drankjes in de koelkast, een trog chips op de salontafel en genieten maar!

Het is wel verstandig om de weddenschappen heimelijk te doen en niet te veel van de tactiek prijs te geven. Wie beter opgelet heeft tijdens de voetbalprogramma’s en in de week voorafgaand aan het duel dieper in de statistieken is gedoken, houdt al die kennis natuurlijk voor zichzelf. Wedden op live wedstrijden met een groepje is dus gezellig, maar zich in de kaarten laten kijken wordt afgeraden.

Wedden live: Eredivisie

De Nederlandse voetbalfans doen, zeker tegenover buitenlandse gelijkgestemden die ook inzetten op Eredivisiewedstrijden, soms minachtend over de eigen ‘Mickey Mouse competitie’. Toch is het wel ónze Mickey Mouse competitie, en de favoriete club speelt er meestal in. Hoe dan ook is het Nederlandse clubvoetbal soms even spectaculair als potsierlijk, maar vooral even onvoorspelbaar als spannend. Er staat in geen enkel KNVB-reglement dat Heerenveen niet mag degraderen (dat gebeurde in 2022 bijna) en Feyenoord moet nooit, maar dan ook nooit afgeschreven worden als kampioenskandidaat. De Eredivisie is al spannend wanneer we naar de uitslagen en standen kijken, laat staan bij het live wedden van minuut tot minuut.

live wedden op de eredivisie blog

Conclusie wedden op live wedstrijden

Live wedden is wedden op de korte termijn. De ranglijst en uiteindelijke uitslagen zijn bijzaak omdat een live wedder puur in het moment leeft. Zo blijven ‘privé’ (de favoriete club) en ‘zakelijk’ (het wedden) goed gescheiden. Een live wedder is tenslotte in de weer met gebeurtenissen op het veld die niet per se van invloed zijn op de stemming na een wedstrijd.  Wedden op live wedstrijden is daarmee een andere en nieuwere vorm als alternatief op het ‘gewone’ wedden.

Veelgestelde vragen

Het woord “live” verraad al wat het live wedden inhoud. Vroeger werd er alleen gewed voordat de wedstrijd begon. Tegenwoordig biedt elke bookmaker vele verschillende soorten live weddenschappen aan. Hier kan een speler tijdens de wedstrijd één of meerdere weddenschappen plaatsen.  

De weddenschappen waarop kan worden ingezet bij live voetbal wedden zijn vergelijkbaar met de pre-match inzetmogelijkheden. Er kan ingezet worden op de winnaar, de uitslag, het aantal doelpunten, gele kaarten, rode kaarten, corners, penalty’s en ga zo nog maar even door. Maar er zijn ook weddenschappen die enkel en alleen beschikbaar zullen zijn voor de live wedders. Denk dan aan live  wedden op gebeurtenissen in bepaalde minuten of welke voetbal ploeg het volgende doelpunt maakt.  

Het grootste voordeel van live voetbal wedden is natuurlijk dat er geanticipeerd kan worden op het spelbeeld. Een rode kaart, een veldoverwicht, het ontbreken van een sterspeler, het zijn allemaal punten waar een wedstrijd op beslist kan worden. Maar de bookmakers zijn niet dom, die zullen ook quoteringen hierop aanpassen. Toch zal een wedder wanneer deze goed zoekt, mogelijk een pareltje in de live voetbal weddenschappen kunnen vinden, bijvoorbeeld bij het aantal doelpunten, hoekschoppen of een bepaalde doelpuntenmaker. Een ander voordeel is dat een speler  altijd en overal een inzet kan plaatsen op de smartphone. Zelfs wanneer een speler zelf in het stadion zit is het hierdoor nog mogelijk om live te wedden tijdens het voetbalduel. 

Tijdens de voetbalwedstrijd kan een live weddenschap vroegtijdig worden uitbetaald. Stel, er is ingezet op een overwinning voor Ajax in de Kuip en de Amsterdammers komen in de zeventigste minuut op voorsprong. Dan kan de speler deze wedstrijd uitzitten en proberen om de volle winst te pakken, maar er kan ook een kleinere winst genomen worden zonder het risico te lopen dat de gelijkmaker nog valt. Wij raden spelers aan om de Cash-out functie altijd even goed in de gaten te houden. 

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga