Wedden op het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs (WK)

Elk seizoen mogen de zes winnaars van de grote continentale bekertoernooien deelnemen aan het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs. Daarnaast zal ook de landskampioen van het organiserende land deelnemen aan het prestigieuze voetbaltoernooi. De winnaars van de CAF Champions League (Afrika), de AFC Champions League (Azië), de UEFA Champions League (Europa), de CONCACAF Champions League (Noord/Midden-Amerika), de OFC Champions League (Oceanië) en de Copa Liberatos (Zuid-Amerika) plaatsen zich voor het bekertoernooi.

Alles over Wedden op het WK Voetbal

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, dit toernooi is de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi wordt nu om de vier jaar georganiseerd.

Winnaars van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs

In de eerste drie jaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs wisten drie verschillende Braziliaanse ploegen de titel te grijpen, namelijk Corinthians (2000), São Paulo (2005) en Internacional (2006). In 2007 wist AC Milan de finale met 4-2 te winnen van het Argentijnse Boca Juniors en een jaar later greep Manchester United de winst. In 2009 werd het toernooi georganiseerd in de Verenigde Arabische Emiraten en wist Lionel Messi als topscorer FC Barcelona aan de winst te helpen. Een jaar later ging de grote eer naar Internazionale en in 2011 viel FC Barcelona opnieuw in de prijzen. Na vele jaren van Europese heerschappij wist Corinthians wederom de wereldtitel te pakken door in de finale te winnen van Chelsea.

In 2013 was het Bayern Munchen dat de hoofdprijs won, terwijl FC Barcelona in de 2015 de titel voor de derde keer in zes jaar tijd won. In 2014, 2016, 2017 en 2018 was Real Madrid de sterkste.

Online wedden op het WK

Als online wedder kan jij eenvoudig een gokje wagen op de wedstrijden op het Wereldkampioenschap voor clubs. Hiervoor moet je over een account beschikken bij één van de online bookmakers en over voldoende speeltegoed beschikken. Gelukkig kan je als nieuw lid gebruik maken van een prachtige welkomstbonus, bijvoorbeeld een 100% stortingsbonus of enkele free-bets. Wedden op het Wereldkampioenschap voor clubs kan op de computer, smartphone en tablet. Ben je een beginner? Bekijk dan de online gokgids voor beginners.

Live wedden op het WK voor clubs

Online bookmakers geven leden ook de kans om live te wedden op het Wereldkampioenschap voor voetbalclubs. Je kan dan tijdens de wedstrijden nog een weddenschap afsluiten, bijvoorbeeld op het aantal doelpunten, de winnaar, hoekschoppen, gele kaarten, rode kaarten, ingooien en doelpuntenmakers.