Wedden op de Europa League

Dit seizoen zal opnieuw het gevecht om de Europa League losbarsten. Diverse Europese clubs strijden om de felbegeerde beker, maar ook om een directe plaats voor de Champions League. De deelnemende clubs komen uit vele Europese voetbalcompetities, waaronder uit de Premier League, La Liga en de Bundesliga. Als liefhebber kan jij bij de verschillende online bookmakers een weddenschap plaatsen op de wedstrijden in de Europa League, zowel voor het eerste fluitsignaal als live tijdens het duel. Een inzet plaatsen kan op je smartphone, tablet en computer, zolang jij maar over een goede internetverbinding beschikt. Lees hier meer over het online wedden op de Europa League.

Alles over Wedden op de Europa League

In het voetbalseizoen 2020/2021 wordt voor de 50e keer gestreden voor de UEFA Europa League. De eerste voorrondes van de jubileum editie van het tweede Europese toernooi werden op 29 augustus 2020 afgewerkt. De eerste wedstrijden in de groepsfase worden gespeeld op 22 oktober 2020. In de groepsfase strijden er 48 clubs voor een plekje in de knock-outfase van het voetbaltoernooi. De finale zal op 26 mei 2020 plaatsvinden in het Stadion Energa Gdańsk in de Poolse stad Gdańsk.

Vorig seizoen won de voetbalclub Sevilla FC de finale van de Europa League met 3-2 tegen Internazionale. Nederlander Luuk de Jong schreef geschiedenis door tweemaal tot scoren te komen met zijn hoofd. Geen enkele andere speler wist ooit in de Europa League finale of een Champions League finale twee keer een kopgoal te maken. De finale werd gefloten door de Nederlandse scheidsrechter Danny Makkelie.

Deelnemers

Het Europa League seizoen 2020/2021 begint op 29 augustus 2020 met de eerste duels in de voorrondes van het toernooi. De laatste kwalificatieronde zal op 1 oktober 2020 worden afgewerkt. Het coronavirus heeft ook zo zijn effect op de voorrondes, aangezien alle kwalificatiewedstrijden over één duel worden beslist. In totaal plaatsen 48 voetbalclubs zich voor de groepsfase van de UEFA Europa League, waarvan 24 clubs de knock-outfase bereiken. In de knock-outfase worden er ook nog acht clubs uit de groepsfase van de UEFA Champions League aan het deelnemersveld toegevoegd.

De winnaar van de UEFA Europa League ontvangt vanzelfsprekend de beroemde trofee. De club krijgt ook nog het bijbehorende ticket voor de groepsfase van de Champions League in het eerstvolgende seizoen. Het tweede Europese toernooi is voor grote Europese clubs een extra kans op deelname aan het miljoenenbal. Alle voetbalbonden mogen maximaal drie clubs laten deelnemen aan de Europa League.

Favorieten voor de Europa League 2020/2021

Een groot aantal bekende voetbalclubs wisten zich niet te kwalificeren voor de UEFA Champions League, maar zijn wel te bewonderen in de voorrondes en/of de groepsfase van de Europa League. Het gaat om topclubs zoals Arsenal, Tottenham Hotspur, SSC Napoli, Bayer Leverkusen, FC Basel, Villarreal, Besiktas, Sporting Lissabon, CKSA Moskou, FC Kopenhagen en Sporting Braga. Echter zullen er ook nog topclubs in de knock-outfase terechtkomen vanuit de groepsfase van de Champions League. De Nederlandse inbreng bestaat uit Feyenoord, PSV en Willem II. De mogelijkheid bestaat dat AZ bij uitschakeling in de voorrondes van de Champions League ook in de Europa League terecht zal komen.

Inzetmogelijkheden

Voor de wedder staat er een groot assortiment aan weddenschappen klaar tijdens de Europa League. Er kan al vroeg in het seizoen worden ingezet op de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Hoe eerder je erbij bent, hoe hoger de quoteringen. Er kan ook ingezet worden op de groepswinnaar van alle poules, maar ook op losse wedstrijden. Of je nu een weddenschap wilt afsluiten op doelpunten, het spelverloop, één speelhelft, gele of rode kaarten, hoekschoppen of gebeurtenissen binnen een bepaalde speelminuut, alles is mogelijk. Online wedders kunnen zelf hun risico bepalen, maar speel wel altijd verstandig en alleen met geld dat je kan missen.

Uit-doelpunten in Europese duels

In de groepsfase draait het vooral om de punten, winst is belangrijker dan het doelsaldo, in de meeste gevallen. In de voorrondes en tijdens de knock-out fase komt daar verandering in. Een uit-doelpunt is dan namelijk goud waard. Stel AC Milan speelt in eigen huis met 1-1 gelijk, maar weet het uitduel met 2-2 gelijk te spelen, dan zijn de Italianen de winnaar. Dit komt omdat een uit gescoord doelpunt bij een gelijkspel dubbel telt. Probeer hier ten alle tijden rekening mee te houden.

Live wedden

Het voordeel van online wedden is dat er meer opties zijn, zo kan er op honderden verschillende soorten weddenschappen worden ingezet maar is ook live wedden een mogelijkheid. Er kan dan namelijk live gedurende een wedstrijd nog worden ingezet, zelfs enkele minuten voor tijd. De quoteringen worden up-to-date gehouden en in sommige gevallen is er zelfs nog een gratis livestream beschikbaar. Live wedden kan ook op je mobiel en tablet.

Effect van het coronavirus op de Europa League 2020/2021

Het coronavirus had al een enorm effect op het Europa League seizoen 2019/2020. De laatste wedstrijden van het afgelopen seizoen konden pas in augustus 2020 worden afgewerkt. In het seizoen 2020/2021 worden alle kwalificatieduels over één duel beslist, normaliter gaat het om tweeluiken. Daarnaast begon het Europese seizoen een stuk later dan normaal.