Wedden op de Europa League

Dit seizoen zal opnieuw het gevecht om de Europa League losbarsten. Diverse Europese clubs strijden om de felbegeerde beker, maar ook om een directe plaats voor de Champions League. De deelnemende clubs komen uit vele Europese voetbalcompetities, waaronder uit de Premier League, de La Liga en de Bundesliga. Als liefhebber kan jij bij de verschillende online bookmakers een weddenschap plaatsen op de wedstrijden in de Europa League, zowel voor het eerste fluitsignaal als live tijdens het duel. Een inzet plaatsen kan op de computer, smartphone en tablet, zolang jij maar over een goede internetverbinding beschikt. Lees hier meer over het online wedden op de Europa League!

In het voetbalseizoen 2019/2020 zal voor de 49e keer worden gestreden voor de Europa League. Dit is het tweede Europese voetbaltoernooi van de UEFA, alleen de Champions League is groter. Vroeger ging deze competitie nog voort onder de naam UEFA Cup. Vorig seizoen wist Chelsea de beker in de wacht te slepen, nadat het in de finale afrekende met Arsenal. De finale zal dit seizoen worden gespeeld in Gdansk. Opvallend was dat zowel de Europa League finale als de Champions League finale bestond uit Engelse ploegen.

Deelnemers aan de Europa League

In de UEFA Europa League zal de winnaar niet alleen de prijs in ontvangst mogen nemen, maar kwalificeert het zich ook direct voor de groepsfase van de Champions League. Dit maakt het ook voor de grotere clubs de moeite waard om met de sterkst mogelijke selectie aan te treden in dit toernooi. Alle bonden mogen maximaal drie clubs laten deelnemen aan de Europa League. In totaal plaatsen 48 voetbalclubs zich voor de groepsfase, waarvan 32 clubs instromen uit de play-offs.

Favorieten voor de Europa League 2019/2020

Als wij de online bookmakers moeten geloven dan zijn er dit seizoen drie grote kanshebbers voor de winst in de Europa League. Manchester United staat op de eerste plaats, gevolgd door Arsenal en Lazio. Een gevaarlijke outsider is FC Sevilla, deze Spaanse middenmotor wist de Europa League in 2006, 2007, 2014, 2015 en 2016 te winnen.

Het deelnemersveld is dit seizoen bijzonder sterk, want er zijn nog meer topclubs dit kans maken op de hoofdprijs. De Italiaanse clubs Lazio en AS ROMA wisten zich ook te plaatsen de groepsfase. De Duitse clubs VfL Wolfsburg en Borussia Mönchengladbach mogen ook hopen op Europees succes. Overige kanshebbers op de prijs zijn CSKA Moskou, Besiktas en Sporting Lissabon. Vanzelfsprekend zullen er na de groepsfase nog enkele andere topclubs instromen uit de Champions League, wat het één en ander overhoop zal gaan gooien.

Inzetmogelijkheden op de Europa League

Voor de wedder staat er een enorm assortiment aan weddenschappen klaar tijdens de Europa League. Er kan al vroeg in het seizoen worden ingezet op de uiteindelijke winnaar van het toernooi, hoe eerder jij erbij bent, des te hoger zijn de quoteringen. Er kan ook ingezet worden op de groepswinnaar van alle poules, maar ook op losse wedstrijden. Of je nu een weddenschap wilt afsluiten op doelpunten, het spelverloop, één speelhelft, gele of rode kaarten, hoekschoppen of gebeurtenissen binnen een bepaalde speelminuut, alles is mogelijk. Online wedders kunnen zelf hun risico bepalen, maar speel wel altijd verstandig en alleen met geld dat je kan missen.

Uit-doelpunten in Europese duels

In de groepsfase draait het vooral om de punten, winst is belangrijker dan het doelsaldo. Tenminste in de meeste gevallen. Maar in de voorrondes en tijdens de knock-out fase komt daar verandering in. Een uit-doelpunt is dan namelijk goud waard. Stel AC Milan speelt in eigen huis met 1-1 gelijk, maar weet het uitduel met 2-2 gelijk te spelen, dan zijn de Italianen de winnaar. Dit komt omdat een uit gescoord doelpunt bij een gelijkspel dubbel telt. Probeer hier ten alle tijden rekening mee te houden.

Live wedden op de Europa League

Het voordeel van online wedden is dat er meer opties zijn, zo kan er op honderden verschillende soorten weddenschappen worden ingezet maar is ook live wedden een mogelijkheid. Er kan dan namelijk live gedurende een wedstrijd nog worden ingezet, zelfs enkele minuten voor tijd. De quoteringen worden up-to-date gehouden en in sommige gevallen is er zelfs nog een gratis livestream beschikbaar. Live wedden kan ook op de mobiele telefoon en het tablet.