1X2 weddenschap afsluiten?

Als een speler besluit om een weddenschap af te sluiten op een voetbalwedstrijd, heeft deze meer dan voldoende keuze. De populairste weddenschap is de 1X2. Een speler zet dan in op een overwinning voor de thuisploeg (1), een winstpartij van de uitploeg (2) of een gelijkspel (X).

1X2 wedden kan zowel pre-match als live worden geplaatst en biedt in de meeste gevallen prima quoteringen. Vanzelfsprekend is voetbalwedden op de favoriet de veiligste optie, maar de quotering is dan ook het laagste. Inzetten op de underdog en een gelijkspel kunnen dan juist weer heel interessant zijn vanwege de hoge noteringen. Houd er rekening mee bij 1×2 weddenschappen, al zet jij in op de laagste quotering, je kan altijd je inzet verliezen.

Wedden 1×2: de bookmakers

Het kiezen van de meest geschikte bookmaker wordt op deze website heel overzichtelijk gemaakt doordat ze stuk voor stuk gerankt zijn. Overigens kunnen ze allemaal prima rapportcijfers overleggen: van de meest traditionele aanbieder van 1×2 weddenschappen TOTO tot het intussen eveneens populaire Betcity (zie hun reclamespot met Wim Kieft, Sjaak Swart, Wesley Sneijder en Andy van der Meijde). Betrouwbaarheid en veiligheid, bonusvoorwaarden en quotering, betaalmogelijkheden en support; het is allemaal getoetst en te vinden onder het kopje ‘bookmakers’. Het is na het kiezen van het meest geschikte wedkantoor een kwestie van een account aanmaken, een startbedrag storten en vervolgens wedden op 1×2 of een andere weddenschap afsluiten.

1x2 weddenschap blog

1X2 wedden voor de 1e helft

1X2 wedden is beschikbaar voor de volle negentig minuten, maar ook voor alleen de eerste speelhelft. Mocht een speler deze weddenschap afsluiten voor de eerste 45 minuten, dan zal ook de quotering voor de favoriet een boost krijgen en daarmee interessanter worden. Maar let op, het is ook een risicovollere inzet. In de beginfase van een duel moeten voetbalclubs vaak nog even aftasten, de kans dat er in de tweede helft een doelpunt valt is vele malen groter. Gaat het om een wedstrijd tussen twee clubs die weinig aan elkaar onderdoen en over het algemeen niet vaak tot scoren komen? Dan is een inzet op een gelijkspel als uitslag een prima inzet. Natuurlijk kan de 1X2-weddenschap voor de eerste helft ook live worden geplaatst.

Geen verlenging of strafschoppen

Een 1X2-weddenschap is uitsluitend geldig over de eerste 45 minuten of de volle 90 minuten. Eventuele verlening of strafschoppen worden niet meegenomen in het eindresultaat. Dit komt omdat de mogelijkheid van een gelijkspel ook aangeboden zal worden. Wil jij dit extra risico niet nemen? Dan kan je beter kiezen voor een andere inzetmogelijkheid. Bij bekerwedstrijden worden er ook voor quoteringen aangeboden welke ploeg de volgende ronde zal halen of de beker wint. Dit is ook een populaire optie van 1X2 wedden.

Wedden 1×2 in de Eredivisie

De Eredivisie is voor Nederlandse voetballiefhebbers de beste competitie om voor de eerste keer een potje wedden 1×2 te doen. Geen enkele tegenstander is onbekend en ook de klassieke verhoudingen vormen geen geheim: het is veelal Ajax, soms PSV dat kampioen wordt, en eens in de zoveel jaar is er een verrassende schalenpakker. De onderlinge wedstrijden lijken voorspelbaar, maar de twee genoemde topclubs bewezen in de jaargang 2021-2022 andermaal dat er altijd een uitglijder tussen zit en juist op die momenten is de winnaar van het wedden op 1×2 de lachende derde. Ook de strijd ‘onder’ de traditionele top drie is een aanrader.

1x2 weddenschap in de eredivisie blog

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Wedden 1×2 tijdens De Topper

Met name tijdens de topduels wordt het wedden op 1×2 interessant. Zo geldt Ajax-PSV als spannende en verhitte ontmoeting, omdat laatstgenoemde in zowel het Philips Stadion als in de Johan Cruijff ArenA altijd een geduchte uitdager is. Sterker nog, de omstreden 1-2 in 2022 in Eindhoven was de eerste Amsterdamse overwinning sinds tijden in de Lichtstad, terwijl een slecht voorbereid Ajax thuis moest toezien hoe PSV met vier goals huishield. Enkele maanden na die oorwassing werden de Eindhovenaren met gelijke munt terugbetaald: 5-0. Wie al die uitslagen juist voorspeld had, mag zich een ware voetbalprofeet noemen, want zelfs het meest doorgewinterde wedkantoor hield hier weinig rekening mee. Naast wedden op kaarten, doelpunten en aantallen corners ligt wedden 1×2 in dit soort wedstrijden meer voor de hand.

Wedden 1×2 op promotie- en degradatieduels

In de strijd om degradatie toont de onderkant van de Eredivisie (net als de top van de Keuken Kampioen Divisie) zich jaarlijks een ware kameleon: we kunnen nooit voorzien welke clubkleuren er tijdens het komende seizoen weer te bewonderen zijn op het hoogste vaderlandse voetbalpodium. Totdat bijvoorbeeld ADO Den Haag-Excelsior echt beëindigd was, om maar een recent huzarenstukje te noemen. De hofstedelingen leidden tijdens deze finale om promotie met 3-0, maar na een rode kaart, de 3-3, de 4-4 in de verlenging en pingels was het Excelsior dat feestvierde. En dat terwijl menig Ereidivisieliefhebber zich alweer opmaakte voor het welbekende Haagse Kwartiertje. Niets wees op deze Houdini-act, tot halverwege de tweede helft. Wie op die dag een 2 had ingevuld en ook nog gewed had op een rode kaart voor ADO mag zijn vinger opsteken.

Veelgestelde vragen

Een 1×2 weddenschap is de populairste voetbal weddenschap die er is. Een speler zet in op een overwinning voor de thuisploeg (1), een winstpartij van de uitploeg (2) of een gelijkspel (X).1X2 wedden kan zowel pre-match als live worden geplaatst en biedt in de meeste gevallen prima quoteringen. Vanzelfsprekend is een voetbalweddenschap op de favoriet de veiligste optie, maar de quotering is dan ook het laagste. Inzetten op de underdog en een gelijkspel kunnen dan juist weer heel interessant zijn vanwege de hoge noteringen.  

Bij deze weddenschap zet een speler in op winst van thuis of uitteam of een gelijkspel. Dit kan voor één of meerdere wedstrijden gedaan worden. Een speler kan niet alleen wedden voor een gehele wedstrijd van 90 minuten maar kan ook kiezen om een 1×2 weddenschap af te sluiten voor 1 helft. Bij een 1×2 weddenschap wordt een eventuele verlenging of penalty’s nooit meegenomen! 

Het is en blijft een cliché, maar de bal is rond en er kan van alles gebeuren. Een trainerswissel, schorsingen of blessures van sterspelers kunnen de situatie in één klap omdraaien. Probeer daarom logisch na te denken. Een speler moet zichzelf niet blindstaren op de hoge quoteringen. Soms is het handiger op meerdere wedstrijden te spreiden. Goed inlezen en een goede voorbereiding is het halve werk. Steekt een speler hier tijd en moeite in, zal op termijn de kans wat groter worden dat de speler wat meer succes heeft met 1×2 weddenschappen. 

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga