1X2 bet afsluiten?

Als een speler besluit om een weddenschap af te sluiten op een voetbalwedstrijd, heeft deze meer dan voldoende keuze. De populairste weddenschap is de 1X2. Een speler zet dan in op een overwinning voor de thuisploeg (1), een winstpartij van de uitploeg (2) of een gelijkspel (X).

Deze weddenschap kan zowel pre-match als live worden geplaatst en biedt in de meeste gevallen prima quoteringen. Vanzelfsprekend is een voetbalweddenschap op de favoriet de veiligste optie, maar de quotering is dan ook het laagste. Inzetten op de underdog en een gelijkspel kunnen dan juist weer heel interessant zijn vanwege de hoge noteringen. Houd er rekening mee, al zet jij in op de laagste quotering, je kan altijd je inzet verliezen.

1X2 voor de 1e helft

De 1X2-weddenschap is beschikbaar voor de volle negentig minuten, maar ook voor alleen de eerste speelhelft. Mocht een speler deze weddenschap afsluiten voor de eerste 45 minuten, dan zal ook de quotering voor de favoriet een boost krijgen en daarmee interessanter worden. Maar let op, het is ook een risicovollere inzet. In de beginfase van een duel moeten voetbalclubs vaak nog even aftasten, de kans dat er in de tweede helft een doelpunt valt is vele malen groter. Gaat het om een wedstrijd tussen twee clubs die weinig aan elkaar onderdoen en over het algemeen niet vaak tot scoren komen? Dan is een inzet op een gelijkspel als uitslag een prima inzet. Natuurlijk kan de 1X2-weddenschap voor de eerste helft ook live worden geplaatst.

Geen verlening of strafschoppen

Een 1X2-weddenschap is uitsluitend geldig over de eerste 45 minuten of de volle 90 minuten. Eventuele verlening of strafschoppen worden niet meegenomen in het eindresultaat. Dit komt omdat de mogelijkheid van een gelijkspel ook aangeboden zal worden. Wil jij dit extra risico niet nemen? Dan kan je beter kiezen voor een andere inzetmogelijkheid. Bij bekerwedstrijden worden er ook voor quoteringen aangeboden welke ploeg de volgende ronde zal halen of de beker wint.