Wedden op Ajax

Ajax is de meest succesvolle club van Nederland. Er zijn ook veel mogelijkheden wat betreft wedden op Ajax. Op deze pagina informeren we over het wedden op Ajax en bespreken we de verschillende mogelijkheden. Ook bespreken we diverse bookmakers en bespreken wat de do’s en don’t zijn op het gebied van voetbalwedden op verschillende goksites.

Wedden op Ajax in de Eredivisie

In de Eredivisie zal Ajax in de meeste gevallen dominant zijn. Ajax vindt dat het iedere jaar moet laten zien dat het de beste is. Al gaat dat ook regelmatig mis. Maar in 99 van de 100 wedstrijden in de Eredivisie is Ajax de betere ploeg. Bij wedden op Ajax is de quotering voor een overwinning vaak niet heel hoog, omdat Ajax meestal favoriet is. In toppers kan dit anders zijn.

Andere opties voor wedden op Ajax zijn inzetten op de juiste uitslag, het totale aantal doelpunten of een doelpuntenmaker. Niet alleen de vorm van het team, maar ook de vorm van individuele spelers speelt daarbij een rol. Is de spits de laatste weken goed op dreef dan is de kans op een nieuwe treffer best mogelijk en dat kan inzetten op een doelpunt positief uitpakken.

Het is overigens niet zo dat Ajax steevast de topscorer van de Eredivisie levert. De langste periode dat dit gebeurde was vier jaar, maar de tijdperken van Ruud Geels, Marco van Basten en het duo Dennis Bergkamp/Jari Litmanen zijn alweer lang geleden. Kortom, wedden op Ajax in de eredivisie kan alle kanten op.

Wedden op Ajax in de Eredivisie

Opties wedden op Ajax

Er zijn diverse opties om te wedden op Ajax, hierbij een overzicht van enkele populaire weddenschappen:

– Exacte einduitslag: Er zijn nogal wat manieren om te wedden op Ajax. Omdat Ajax vaak wint, zijn de uitbetalingen op een winnende weddenschap niet altijd even lucratief, met uitzondering van de traditionele toppers of in een periode waarin de ploeg in een mindere vorm verkeert. Een fase waar overigens alle clubs in een heel seizoen wel even mee kampen. Andere opties zijn de mogelijkheden om in te zetten op een exacte einduitslag, of het aantal doelpunten in een wedstrijd.

– Hoeveel doelpunten vallen er? Iets minder risicovol is het om te gokken op het totaal aantal doelpunten, omdat daar doorgaans ook iets meer zekerheid wordt ingebouwd: 3-1 of 4-0 is immers in beide gevallen vier doelpunten.

– Vallen er überhaupt wel goals? In een topper kan het trouwens ook zomaar zijn dat er helemaal geen doelpunten vallen. Al laat de historie zien dat er in wedstrijden van Ajax bijna altijd wordt gescoord.

– Halftime en fulltime voorspellingen: Er zijn mogelijkheden om te wedden op zowel de ruststand van Ajax als de eindstand of op de meest scorende ploeg in beide helften. Ajax wil nog weleens rustig beginnen en tijdens de rust gelijk of zelfs achterstaan, om het in de tweede helft weer recht te trekken en alsnog te winnen.

– Winnaar eerste helft en winnaar tweede helft: In het verlengde van de vorige wedmogelijkheid kunnen ook de eerste en tweede helft als aparte Ajax weddenschappen worden gezien. Ajax zou de eerste helft kunnen verliezen en in de tweede weer kunnen winnen. Dat zegt niets over de einduitslag, maar is bij een live weddenschap op Ajax best een aantrekkelijke mogelijkheid, bijvoorbeeld bij een rode kaart.

– Diverse handicaps en over/under weddenschappen:  Ook is er de mogelijkheid om te wedden op Ajax met handicaps. Speelt Ajax tegen een zwakke tegenstander dan kan er ingezet worden op handicap 0-2 bijvoorbeeld. Dan begint de tegenstander met een 2-0 voorsprong en wint de speler pas wanneer Ajax met minimaal drie doelpunten verschil wint. Op die manier schieten de quoteringen voor Ajax omhoog bij wedden op Ajax tegen een zwakke ploeg.

Wedden op een wedstrijd is eigenlijk heel simpel

Wedden op kampioenschap Ajax

Voorafgaand en tijdens het seizoen is het mogelijk om te wedden op een kampioenschap van Ajax. De Amsterdammers zijn ieder jaar favoriet voor de titel. Ze zijn niet voor niets de recordkampioen van Nederland. Ajax speelt alweer meerdere jaren met drie sterren op de borst, een teken dat de club meer dan dertig keer landskampioen werd. Maar een zekerheid blijkt dat allerminst. Zelfs in de periode dat Ajax drie keer op rij de Europacup I wist te winnen, doorbrak aartsrivaal Feyenoord de hegemonie met enige regelmaat.

In 2014 boekte de club voor de eerste in de historie vier landstitels op rij, waarna die reeks door PSV werd onderbroken.  Tijdens het seizoen kan er van alles gebeuren en is het nog mogelijk een weddenschap te plaatsen op de titelrace. Het is vaker voorgekomen dat Ajax vanuit geslagen positie terugkwam en toch kampioen werd. Wedden op een kampioenschap van Ajax kan alle kanten op. Al zijn de quoteringen voor Ajax meestal niet heel hoog.

Wedden op Ajax Feyenoord

Wedden op Ajax kan ook tijdens de Klassieker Ajax – Feyenoord. De rivaliteit tussen Ajax en Feyenoord is al ruim een eeuw oud. De eerste onderlinge ontmoeting, in 1921, was al een voorboden voor de beladen duels die er sinds die tijd volgden. Ajax leek in De Kuip met 2-3 te winnen, maar na een protest werd een treffer van Ajax-speler Theo Brokmann alsnog afgekeurd. In de loop der jaren zouden nog talloze tumultueuze wedstrijden in ‘De Klassieker’ volgen. Opvallend is vooral het aantal doelpunten. Niet zelden verscheen er een uitslag met grote cijfers op het scorebord. Tekenend is ook het feit dat in 1978 pas voor de eerste keer 0-0 als uitslag kon worden genoteerd en dat pas in 2015 een identieke eindstand werd bereikt. De wedstrijd is dus bijna een garantie voor doelpunten wat wedden op Ajax Feyenoord spannend maakt.

Wedden op Ajax in Europa

Ajax heeft in Europees verband een reputatie hoog te houden. Zelfs in het hedendaagse voetbal, waarin de financiële grootmachten de sport dicteren, weten de Amsterdammers op internationaal niveau regelmatig te verrassen. Dit kan voor interessante odds zorgen met betrekking tot het wedden op Ajax. Het is natuurlijk een illusie te denken dat de unieke trilogie van drie keer winst op rij in de Europacup I en de Champions League nog eens kan worden behaald, maar een nieuwe stunt in een van de Europese toernooien is niet uit te sluiten.

Het lijkt misschien wat overmoedig om de Amsterdammers als eindwinnaar te voorspellen, maar ook in de wedstrijden zelf zijn er voldoende mogelijkheden om te wedden op Ajax. Net als de eventueel te bereiken klassering in een poule. Bovendien zijn ook in internationaal verband de wedstrijden van Ajax vaak doelpuntrijk en is een 0-0 ook hier een zeldzaamheid. Wedden op Ajax in Europa is dus zeker iets om te overwegen.

Wedden op Ajax in Europa

Conclusie weddenschap op Ajax

Wedden op Ajax biedt dus vele mogelijkheden. Hoe sterker de opponent, hoe hoger de quoteringen worden op een overwinning van Ajax. Het is duidelijk dat een overwinning op bijvoorbeeld Real Madrid beter wordt beloond dan een zege op een staartploeg uit de Eredivisie.

Over het algemeen leveren de duels ook veel doelpunten op, zodat het misschien ook interessant kan zijn te wedden op een Ajax speler die scoort of zelfs meerdere doelpunten maakt. Zelfs een eventueel kampioenschap van Ajax kan in de loop van het seizoen aandacht waard zijn als de ploeg zich uit schijnbaar geslagen positie terug moet knokken.

Veelgestelde vragen

Wedden op Ajax biedt vele mogelijkheden. Hoe sterker de opponent, hoe interessanter het wordt op een overwinning van Ajax een weddenschap te plaatsen. Het is duidelijk dat een overwinning op bijvoorbeeld Real Madrid beter wordt beloond dan een zege op een staartploeg uit de Eredivisie. Al kan in het tweede geval ook een nederlaag van Ajax daardoor extra aantrekkelijk zijn om op te gokken. Over het algemeen leveren de duels ook veel doelpunten op, zodat het misschien ook interessant kan zijn te wedden op een Ajax speler die scoort of zelfs meerdere doelpunten maakt. Zelfs een eventueel kampioenschap van Ajax kan in de loop van het seizoen aandacht waard zijn als de ploeg zich uit schijnbaar geslagen positie terug moet knokken. 

Vrijwel alle soorten weddenschappen of dit nou pre-match of live is, kan een weddenschap voor worden afgesloten bij wedstrijden van Ajax. Uiteraard kan iemand ook gokken dat Ajax kampioen wordt of bijvoorbeeld de KNVB-beker gaat winnen. Dit soort langdurige weddenschappen kennen een hogere quotering, alleen de kans dat het daadwerkelijk uitkomt ligt wat lager. Ook op de wedstrijden die Ajax in Europa afwerkt kan gewed worden. 

Voor het wedden op Ajax zijn aan deze site uitsluitend erkende wedkantoren oftewel bookmakers gelinkt. Allemaal zijn ze bovendien aan een strenge beoordeling onderworpen als het gaat om de zes factoren betrouwbaarheid, veiligheid, quotering, bonusvoorwaarden, betaalmogelijkheden en support. Zo is in een oogopslag te zien welke bookmaker zich het beste leent voor een weddenschap op Ajax of andere teams.  

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga