competitie background image competitie background image
Competitie

Conference League

Circus Casino logo

Ontvang tot wel € 250 aan freebets!

Land:
Europa

Volg de UEFA Europa Conference League op de voet. Bekijk welke wedstrijden er gespeeld worden, wat de uitslagen zijn en statistieken.

Circus

Ontvang tot wel € 250 aan freebets!

Deelname alleen voor 24+  

Ben je er klaar voor om sportsbets te plaatsen? Bij een eerste storting tot € 250 kan je maar liefst 25 freebets ter waarde van € 10 verdienen. Elke freebet wordt automatisch ontgrendeld nadat je € 20 hebt ingezet op sportsbets met minimale odds van 1.60.

Conference League programma

Conference League stand

Conference League uitslagen

Circus

Ontvang tot wel € 250 aan freebets!

Deelname alleen voor 24+  

Ben je er klaar voor om sportsbets te plaatsen? Bij een eerste storting tot € 250 kan je maar liefst 25 freebets ter waarde van € 10 verdienen. Elke freebet wordt automatisch ontgrendeld nadat je € 20 hebt ingezet op sportsbets met minimale odds van 1.60.

Wedden op Conference League

De UEFA Europa Conference League, ook kortweg de Conference League, is de nieuwste Europese competitie. In deze competitie komen de minder succesvolle Europese teams tegen elkaar uit. Dit levert spannende wedstrijden op, waarbij de verschillen onderling soms klein zijn. Dat maakt wedden op de Conference League een spannende bezigheid voor veel gokkers. Omdat het een nieuwe competitie is, is er nog niet veel geschiedenis om op te vertrouwen. Het bijhouden van actuele statistieken en het goed inschatten van de kansen van diverse teams is hierdoor nog uitdagender.

Odds

Wedden op de Conference League is minder populair dan bijvoorbeeld voetbal wedden op de Champions League of de Europa League. Dit heeft er vooral mee te maken dat het een nieuwe competitie is. In sommige wedstrijden liggen de odds van beide teams dicht bij elkaar, maar soms is er ook juist een duidelijke favoriet. Wedden op de Conference League kan op veel meer manieren dan enkel het voorspellen van de winnaar van de wedstrijd. Inzetten op een minimaal aantal doelpunten of op een correcte score, of het voorspellen van de winnaar van de eerste en tweede helft is ook mogelijk. Dat levert vaak hogere odds op. Vaak zijn er tientallen verschillende wedopties per Conference League wedstrijd.

Nr. 1 bookmaker
1
Circus NL logo

Circus

7.0 Review lezen

Ontvang tot wel € 250 aan freebets!

vergunning-kansspelautoriteitspeelbewust-18-plus

Deelname alleen voor 24+  

Ben je er klaar voor om sportsbets te plaatsen? Bij een eerste storting tot € 250 kan je maar liefst 25 freebets ter waarde van € 10 verdienen. Elke freebet wordt automatisch ontgrendeld nadat je € 20 hebt ingezet op sportsbets met minimale odds van 1.60.

2
betcity logo

BetCity

8.3 Review lezen

Free bet ter waarde van €50 – Bookmaker met  NL licentie

vergunning-kansspelautoriteitspeelbewust-18-plus
 • De Free Bet welkomstbonus is voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder.
 • Een eerste storting van minimaal €20 is vereist.
 • Bij een storting van €20 t/m €49.99 heeft de speler recht op een €20 Free Bet.
 • Bij een storting van €50 of meer heeft de speler recht op een €50 Free Bet.
 • Als je de Free Bet welkomstbonus claimt, kun je geen andere welkomstbonussen tegelijkertijd claimen.
 • De Free Bet welkomstbonus verloopt na 30 dagen na het moment van uitgave.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

3
livescorebet

LiveScoreBet

7.0 Review lezen

Registreer je bij LiveScore Bet en ontvang 100 aan Free bets.

vergunning-kansspelautoriteitspeelbewust-18-plus

*24+. Nieuwe leden. Wed minimaal €10 & ontvang een Free Bet gelijk aan je inzet tot €100. Minimale odds 1.50. Geplaatst en afgehandeld binnen 14 dagen na registratie op sportweddenschappen. Alleen winsten van de Free Bet worden uitbetaald.

4
Bet365 logo

Bet365

8.2 Review lezen

Tot wel €100 in wedkredieten voor nieuwe klanten bij bet365

vergunning-kansspelautoriteitspeelbewust-18-plus

Min. storting €5. Wedkredieten worden beschikbaar voor gebruik na afhandeling van de weddenschappen voor het bedrag van je in aanmerking komende storting. Min. kansen en restricties voor weddenschappen en betaalmethodes gelden. Uitbetalingen zijn exclusief wedkredieten-inzet. Tijdslimieten en algemene voorwaarden gelden.

5
Toto logo

Toto

7.8 Review lezen

Ontvang €50 tegoed aan weddenschappen als nieuwe speler

speelbewust-18-plusvergunning-kansspelautoriteit
 • Nieuwe spelers die een voorspelling doen van minimaal €10 tegen een minimale quotering van 1,50, krijgen vijf free bets t.w.v. €10
 • De gratis weddenschappen zijn een week geldig vanaf het moment dat het is toegevoegd aan het account van de speler
 • Zowel cashout als de wedoptie draw no bet (indien de uitslag een gelijkspel is) tellen niet mee.
 • De welkomstbonus is voor nieuwe spelers van 24 jaar of ouder.

Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Scroll voor andere bookmakers

Waarom een nieuwe competitie?

De UEFA maakte in september 2019 bekend dat er vanaf 2021 een nieuwe Europese competitie zijn intrede op de markt doet. De UEFA Conference Europa League wordt het derde toernooi voor clubs op ons continent. Internationale media zijn nu al kritisch op de nieuwe competitie. Het gaat namelijk veel impact hebben op het Europese voetbal. Of deze nieuwe competitie een aanwinst is, valt te betwijfelen. In dit artikel leggen we je alles uit over de nieuwe competitie: UEFA Conference Europa League.

Waarom er een nieuwe Europese competitie in het leven is geroepen, is niet voor iedereen duidelijk. Er wordt gezegd dat er behoefte was vanuit clubs om meer kans te maken op Europese wedstrijden in toernooivorm. Critici stellen echter dat het de elite clubs, zoals FC Barcelona en Liverpool, helpt om hun machtspositie te versterken op het hoogste niveau in Europa.

Gevolgen voor de Europa League

Kwalificeren voor de Europa League wordt een stuk minder makkelijk met de komst van de UEFA Europa Conference League. Het aantal deelnemers wordt namelijk teruggebracht van 48 naar 32. Alleen landen in de coëfficiëntenlijst op plek één tot en met vijftien staan kunnen clubs vanaf dat moment aan de Europa League laten deelnemen. Nederland staat momenteel op een elfde plek en hoeft zich hierover dus nog geen zorgen te maken.

Schotland delft het onderspit

De winnaar van de Schotse voetbalcompetitie mag op dit moment deelnemen aan de kwalificaties voor de Champions League. Teams die op een tweede, derde of vierde plek eindigen in de nationale competitie strijden mee in de kwalificatie voor de Europa League. Met de komst van de nieuwe Europese competitie krijgt Schotland een zware klap te verwerken. Het land staat namelijk op een negentiende plek op de UEFA ranglijst. Dit betekent dat een landskampioen geen kans maakt op de Champions League, maar instroomt bij de Conference Europa League. Dit heeft mogelijk sportieve en financiële gevolgen voor het land en de clubs, zoals de inkomsten uit media opbrengsten.

Opzet van de UEFA Conference Europa League

Zoals veel toernooien kent ook de UEFA Conference Europa League een groepsfase. In de groepsfase worden 32 teams evenredig verdeeld over acht groepen. De acht groepswinnaars plaatsen zich automatisch voor de volgende ronde. Clubs die op een tweede plek zijn geëindigd spelen een tussenronde tegen acht afvallers uit de Europa League. Uit ieder duel komt één winnaar die zich dus plaatst voor de volgende ronde, de zogeheten knock-out fase.

Knock-out fase

Vanaf de knock-out fase speelt een team slechts één duel tegen een tegenstander. Wie wint gaat door, wie verliest ligt uit het toernooi. Op deze manier wordt het aantal teams per ronde gehalveerd. Van 16 naar 8 naar 4 naar 2. De laatste twee overgebleven teams spelen de finale van de Conference Europa League. De winnaar van dit duel krijgt een felbegeerd ticket voor de Europa League voor het volgende seizoen.

Speelmomenten

De wedstrijden worden op dezelfde avond als de Europa League gespeeld. Op donderdagavond om 18:45 uur en 21:00 uur starten de duels in de Conference Europa League.

Kwalificatie

De vijf grote voetballanden in Europa krijgen één plek in de Conference Europa League. Dit betreffen Engeland, Spanje, Frankrijk, Italië en Duitsland. Waarschijnlijk zal de zevende plaats in de Premier League (Engeland) deze plek in de nieuwe competitie krijgen. Verder is er nog niet bekend hoe de kwalificatie verloopt.

Veelgestelde vragen over de UEFA Conference Europa League

  • Wanneer begint de UEFA Conference Europa League?

De UEFA Conference Europa League start in het seizoen 2021-2022.

  • Wanneer worden de wedstrijden gespeeld?

De wedstrijden van de UEFA Conference Europa League worden op donderdagavond om 18:45 uur en 21:00 uur gespeeld. Dit is op dezelfde avond als de wedstrijden in de Europa League.

  • Hoe werkt de UEFA Conference Europa League?

De opzet van het toernooi is vergelijkbaar met die van de andere Europese hoofdtoernooien. Er wordt gestart met een groepsfase, met 32 clubs, welke gevolgd wordt door een knock-out fase. Het enige verschil is dat er een tussenronde plaatsvindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League.