actueel background image

Kan AZ de verloren wedstrijd van vorige week rechttrekken?

19 apr 2023 | 07:18 0

Komende donderdag is het erop of eronder voor AZ in de Conference League. De ploeg wist vorige week niet te winnen van Anderlecht en moet in eigen huis dus flink zijn best doen om die 2-0 weer goed te maken. VoetbalUitslagen blikt vooruit op de spannende wedstrijd AZ – Anderlecht.

Vooruitblik

Hoewel een 2-0 achterstand moeilijk in te halen is, lijkt het niet onmogelijk. Anderlecht ging afgelopen weekend onderuit in de Belgische Pro League, en flink ook. De club verloor met 5-2 van Genk. Dat geeft de Alkmaarders een sprankje hoop. AZ kan rekenen op een flinke uitdaging donderdagavond. Maar lukt het ook om die 2-0 recht te trekken?

Kan AZ profiteren van de dreun die Anderlecht heeft gekregen?

In tegenstelling tot Anderlecht wist AZ het afgelopen weekend wel te winnen in de competitie. Maar liefst 3-0 werd het, op bezoek bij Fortuna Sittard. De aanloop naar het duel verliep dus prima. AZ weet dat het deze wedstrijd moet, anders valt het Europese sprookje in duigen. De club moet vol in de aanval komende donderdag en om het meeste uit de wedstrijd te halen, moet het al vroeg weten te scoren.

AZ moet minimaal drie keer het net zien te vinden. In het vorige duel wisten Pavlidis en Reijnders geen indruk te maken, dus de kan is groot dat trainer Pascal Jansen wat wijzigingen door gaat voeren komende donderdag. Jesper Karlsson begint mogelijk wel weer in de basis. AZ had in de vorige wedstrijd al meer balbezit en schoten, nu nog scoren.

Anderlecht wil ook in Alkmaar de overhand hebben

Wie denkt dat Anderlecht het komende donderdag rustig aan gaat doen, heeft het mis. De Belgen weten dat er ondanks de 2-0 overwinning in eigen huis nog niks beslist is. Onze voorspelling is dat de club zich in de return vooral bezig zal houden met verdedigen en dus minder aanvallend zal spelen. Een spannende match, dat wordt het sowieso in Alkmaar.

Doelman Bart Verbruggen kreeg afgelopen weekend maar liefst vijf doelpunten om zijn oren, maar is voor deze wedstrijd zeer gemotiveerd. De doelman speelt zijn eerste wedstrijd op Nederlandse bodem en is dus eigenlijk een debutant. Kan hij in deze wedstrijd wel de nul houden? Of lukt het AZ toch om te scoren? Wij kijken uit naar deze match!

Laatste onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
13-04-2023
Anderlecht - AZ
2 - 0
23-02-2012
Anderlecht - AZ
0 - 1
16-02-2012
AZ - Anderlecht
1 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.