actueel background image

Manchester City zet jacht op koppositie voort

31 mrt 2023 | 11:35 0

Een korte interlandbreak is leuk, maar wij zijn ontzettend blij dat de reguliere competities weer van start gaan. Komend weekend wordt er in iedere grote competitie weer gevoetbald en staan er weer leuke wedstrijden op het programma. Zeker in Engeland. Zo neemt Manchester United het op tegen Newcastle en komt Liverpool een bezoekje brengen aan het Etihad Stadium. Wij blikken vooruit op Manchester City – Liverpool.

Vooruitblik

Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd. De vorige twee Premier League wedstrijden eindigden allebei in een 2-2 gelijkspel. Toch is Manchester City op dit moment in een betere vorm dan Liverpool. Onze verwachting is dan ook dat Manchester City er met de winst vandoor gaat, maar hoogstwaarschijnlijk niet zonder tegendoelpunt van Liverpool.

City wil inlopen op Arsenal

Manchester City moet deze wedstrijd winnen wil het inlopen op koploper Arsenal. The Citizens staan slechts acht punten achter op Arsenal en dat terwijl de ploeg één wedstrijd minder gespeeld heeft dan de koploper. Wint City van Liverpool staat de club op 64 punten en kan het met nog een extra wedstrijd heel dichtbij komen de koppositie komen. Dan ligt de titelstrijd weer helemaal open.

Toch is er een enorme domper voor de ploeg van Pep Guardiola. Hij moet Phil Foden missen vanwege een operatie die de spits moest ondergaan en het is ook nog maar de vraag of we topscorer Erling Haaland terugzien op het veld. Er is op vrijdag nog een training waaruit moet blijken of de spits fit genoeg is voor de wedstrijd tegen Liverpool. Deze blessures zorgen wel voor meer minuten voor Jack Grealish, die eerder al complimenten kreeg van de trainer voor zijn verdedigende werk.

Falend Liverpool loopt prijzen mis

Het altijd zo sterke Liverpool valt qua prijzen dit seizoen overal buiten de boot. Zelfs kwalificatie voor de Champions League lijkt een lastige opgave te worden, gezien de ploeg op plek zes staat in de Premier League. Als het daar nog kans op wil maken, moet het de komende weken alles op alles zetten en zoveel mogelijk wedstrijden winnen. De ploeg van Jurgen Klopp weet ook dat dit een lastige opgave wordt. Het grootste probleem bij Liverpool is de wisselvalligheid. Het ene moment spelen ze de sterren van de hemel en het andere moment gaat het met grote getalen onderuit.

Liverpool kampt net als Manchester City ook met een aantal blessures, maar mist een stuk meer spelers dan The Citizens. Zo spelen Joe Gomez, Calvin Ramsay, Stefan Bajcetic, Thiago, Luis Díaz en Darwin Núñez allemaal niet mee.

Statistieken

– De laatste twee Premier League wedstrijden eindigden in een 2-2 gelijkspel
– Liverpool won voor het laatst in 2018 in Manchester.
– Manchester City won acht thuiswedstrijden op rij
– Van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen won Liverpool er 3. Manchester City won er 1 en 1 wedstrijd eindigde in een gelijkspel
– In eigen huis heeft Manchester City FC in hun laatste 5 ontmoetingen met Liverpool FC niet verloren.

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
22-12-2022
Manchester City - Liverpool
3 - 2
16-10-2022
Liverpool - Manchester City
1 - 0
30-07-2022
Liverpool - Manchester City
3 - 1
16-04-2022
Manchester City - Liverpool
2 - 3
10-04-2022
Manchester City - Liverpool
2 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.