Wedden op de Serie A

In de afgelopen jaren wist Juventus keer op de keer de landstitel te veroveren, vaak met grote overmacht. Alleen Inter Milaan is het gelukt om de Oude Dame na lange tijd te verslaan in de competitie. Op deze pagina vertellen we meer over het online wedden op de Serie A.

Alles over wedden op de Serie A

In het Italiaanse voetbal spelen de beste clubs in de Serie A, het hoogste niveau van Italië. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar eerlijkheid gebiedt te zeggen dat slechts enkelen daarvan ook echt aanspraak kunnen maken op de hoofdprijs. Aangezien het één van de grootste competities van Europa is, kunnen maar liefst zeven voetbalclubs zich plaatsen voor Europees voetbal. Vier voetbalclubs plaatsen zich voor de Champions League en drie clubs voor de Europa League. Een van deze tickets kan gewonnen worden via het nationale bekertoernooi.

Wedden op de favorieten

In de jaren negentig beleefde de Serie A zijn gouden tijd, waarin het verreweg de sterkste voetbalcompetitie ter wereld was. Dit succes heeft het daarna nooit meer te weten evenaren, desondanks behoort de Serie A nog altijd tot een topcompetitie binnen Europa.

In de Serie A is Juventus was sinds 2011 onverslaanbaar als het ging om het kampioenschap, echter wist Inter Milaan er in seizoen 2020/2021 met de landstitel vandoor te gaan. Juventus is vrijwel altijd de grote favoriet. Een weddenschap op Juventus is dan ook vaak wel de moeite waard, al zullen de quoteringen niet altijd even hoog zijn.

Spelers kunnen ook inzetten op outsiders in de Italiaanse voetbalcompetitie. In de afgelopen seizoenen zijn AS Roma, AC Milan en SSC Napoli flink afgezakt, terwijl Internazionale en met name Atalanta juist de weg omhoog hebben ingeslagen. Waar Juventus vaak resultaatvoetbal op de mat legt, zijn de wedstrijden van SSC Napoli en AS Roma vaak wat aantrekkelijker om naar te kijken. Deze twee topclubs spelen graag op de aanval en zijn altijd op zoek naar doelpunten. Daarentegen krijgt het ook nog wel eens een tegendoelpunt te verwerken.

Europese avonturen van Italiaanse clubs

Europees voetbal, het podium waarop spelers pas echt kunnen schitteren. Het is natuurlijk geweldig voor een club om in de Champions League of de Europa League te excelleren. Toch kan het ook een nadelig effect hebben. Er komt meer speeltijd om de hoek kijken en er moeten veel vlieguren worden gemaakt. Hierdoor kan een ploeg vermoeid raken en ligt puntverlies in de Serie A op de loer. Dit soort dingen kunnen een groot verschil maken bij een voetbalweddenschap.

Wedden op doelpunten in de Serie A

Het verdedigende spel valt behoorlijk op. Alle Italiaanse clubs hechten meer waarde aan het houden van de nul, dan het scoren van veel doelpunten, met uitzonderingen daargelaten. Hierdoor vallen er in verhouding met andere Europese competities weinig doelpunten in de Serie A. Wel is het spel wat harder en worden er wat regelmatiger gele kaarten gegeven. Wil de speler wedden op doelpunten? Dan moet hij of zij ervoor zorgen dat er een goede research is gedaan.

Gemis van belangrijke spelers

Sommige teams beschikken over vele sterspelers, bijvoorbeeld Juventus, SSC Napoli en AS Roma. Het gemis van een belangrijke speler kan dan relatief gemakkelijk worden opgevangen, maar dit geldt niet voor alle clubs. Zeker de kleine clubs kunnen bij een schorsing of een blessure van een sterspeler in de problemen raken en significant minder worden. Een tip voor alle spelers: check ten alle tijden de selectie voorafgaand aan het duel.