Bundesliga

De Bundesliga staat bekend als één van de sterkste competities ter wereld en ook dit seizoen lag het niveau weer bijzonder hoog. In het 56e seizoen van deze voetbalcompetitie streden er achttien clubs om de landstitel. In het seizoen 2018/2019 werden twee nieuwkomers verwelkomt, het gepromoveerde Fortuna Düsseldorf en 1. FC Nürnberg. Bayern München was al meerdere seizoenen onaantastbaar in de Bundesliga en ook dit seizoen weer de grote favoriet zijn voor het landskampioenschap. Met slechts twee punten voorsprong op Dortmund werd Bayern Munchen kampioen in 2018/2019.

Upcoming matches
Odds
Game
Stats
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals

Bundesliga

De Bundesliga is de hoogste voetbalcompetitie in Duitsland. In deze competitie nemen achttien clubs het tegen elkaar op in thuis- en uitwedstrijden. De kampioen neemt automatisch deel aan de Champions League, de twee laagste teams degraderen direct.

Geschiedenis van de Bundesliga

De Bundesliga wordt ingevoerd op 28 juli 1962 na een besluit van de Duitse voetbalbond. De Bundesliga was in eerste instantie alleen een competitie voor clubs uit West-Duitsland. Vanaf 1991/92 kwam Oost-Duitsland hier ook bij na de hereniging met West-Duitsland.

Tot aan het jaar 1920 heet de Bundesliga zoals wij deze nu kennen de Bezirksliga. Deze naam werd al vrij snel veranderd in Kreisliga. Begin jaren 30’ ontstond er een rel in Noord-Duitsland waarna enkele clubs uit Hamburg een eigen competitie oprichtten.

In 1933 kwam de NSDAP aan de macht en zij schaften per direct de Kreisliga af. Daarvoor in de plaats kwam de Gauliga. De regionale voetbalbonden werden opgeheven. De Gauliga, die uit zestien regionale competities bestond, kregen elk een kampioen die weer onderling uit moesten maken wie zich kampioen van Duitsland mocht noemen.

Na de Tweede Wereldoorlog werden de Gauliga afgeschaft en in 1962 ontstond de huidige Bundesliga.

Landskampioenen in Bundesliga

Sinds de oprichting van de Bundesliga in 1963 kende de competitie al vele kampioenen. Maar nooit werd een club zo vaak kampioen als FC Bayern München. De club uit de Duitse hoofdstad won maar liefst 24 keer de titel en laat daarmee de nummer twee (Borussia Dortmund: 5), en drie (Borussia Mönchengladbach: 5) ver achter zich.

Ondanks dat Bayern 24 keer de titel wist te veroveren, deed de club dit nooit meer dan drie keer achter elkaar. Mocht Bayern in het seizoen 2015/16 kampioen van Duitsland worden, dan behaalt het voor het eerst in de clubgeschiedenis vier keer op rij een landstitel.

Gerd Muller is de man die in 1969/70 de meeste doelpunten op zijn naam schreef in één Bundesliga-seizoen ooit. De verfijnde voetballer trof 38 keer het net en sinds dat seizoen is er niemand die dit record heeft verbroken. Het meest dichtbij het record van Muller kwam hijzelf, twee seizoenen later wist de Duitser 36 keer te scoren.

Europese tickets in de Bundesliga 2018/2019

In het voetbalseizoen 2018/2019 worden er opnieuw weer tickets weggeven voor de Europese competities. Aangezien de Bundesliga hoog aanschreven staat, zullen de eerste vier op de ranglijst een directe plaats voor de groepsfase van de Champions League winnen. De nummer vijf in de Bundesliga mag zich gaan opmaken voor een seizoen in de Europa League. Daarnaast zal er nog één ticket voor het tweede Europese toernooi worden vergeven, deze gaat naar de winnaar van de DFB Pokal.

Kanshebbers op de titel in de Bundesliga

Dit seizoen zal de landstitel naar alle waarschijnlijkheid weer in de handen van Bayern München vallen, tenminste als wij de online bookmakers moeten geloven. Momenteel staat de quotering voor een nieuwe landstitel voor de regerend kampioen op 1,14 euro, gevolgd door Borussia Dortmund met 9,00 euro. Schalke 04 levert een odd van 15,00 euro op, terwijl RB Leipzig 34,00 oplevert. De notering voor de gepromoveerde clubs 1. FC Nürnberg en Fortuna Düsseldorf is maar liefst 1001 euro.