competitie background image competitie background image
Competitie

2e Bundesliga

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Op deze pagina bekijk je het programma, de uitslagen en de stand van de 2e Bundesliga. Lees snel verder.

2e Bundesliga programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in de 2e Bundesliga zie je hieronder. Met dit overzicht kun je snel zien wanneer jouw favoriete club speelt of wanneer de topwedstrijden zijn. In het schema staat altijd de eerstvolgende ronde in de 2e Bundesliga voor jou klaar. Zo ben je voor het weekend altijd goed voorbereid. Je kunt ook naar wedstrijden later in het seizoen al een kijkje nemen.

2e Bundesliga stand

In de stand van de 2e Bundesliga zie je meteen welke club op weg is naar de top of vecht tegen degradatie. In het overzicht hieronder zie je direct het aantal gespeelde wedstrijden en het aantal behaalde punten van ieder team. Kortom, de volledige stand op het tweede niveau van Duitsland.

2e Bundesliga uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de 2e Bundesliga? Bekijk per speelronde de uitslagen terug van alle wedstrijden. Ben je benieuwd naar de statistieken van een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Daar zie je meer dan alleen de uitslag van een wedstrijd in de 2e Bundesliga.

De bookmakers keurmerken

Over deze Duitse competitie

De 2. Bundesliga is de op één na hoogste voetbalcompetitie in Duitsland. Er spelen 18 teams in de competitie waarvan de nummers één en twee elk jaar promoveren naar de Bundesliga. De stand is dan ook zeker belangrijk voor clubs aan het einde van het seizoen. De nummer drie van de competitie speelt via play-offs voor een plek in de Bundesliga. De twee teams die eindigen op de laatste plekken degraderen direct. Het team dat op plaats 16 eindigt in de competitie speelt een tweetal promotie/degradatie wedstrijden. Op deze pagina check je onder andere het programma, de uitslagen en de stand van de 2e Bundesliga.

Geschiedenis

De beslissing om de een volledig professionele league onder de Bundesliga op te stellen was gemaakt op de jaarlijkse conventie van de German Football Association, de DFB, op 30 juni 1973.

Hiervoor waren er vijf regionale competities die actief waren van 1963 tot 1974. Elke Regionalliga had een bepaald aantal aan clubs die zich konden kwalificeren voor de nieuwe competitie. Regionalliga Süd kreeg dertien plaatsen, Regionalliga West twaalf, Regionalliga Südwest zeven en Regionalliga Berlin één. De gekwalificeerde teams werden gekozen door een ranking waarbij gekeken is naar de stand uit de laatste vijf seizoenen van de Regionalliga.

De eerste wedstrijd die gespeeld werd in de 2. Bundesliga dateert van twee augustus 1974. Het programma bestond uit de teams FC Saarbrücken en Darmstadt 98 die het tegen elkaar opnamen in de 2. Bundesliga in het noorden.

Hannover 96 en Karlsruher SC speelden als eerste tegen elkaar in 2. Bundesliga in het zuiden. In 1981 werden noordelijke en zuidelijke competitie samengevoegd. In het jaar 1991/1992 werd de verdeling tussen een noordelijke en zuidelijke competitie voor één seizoen ingevoegd. Vanaf het jaar 1992 stond de 2. Bundesliga en het programma daarvan zoals we die als de dag vandaag kennen.

Landskampioen

De competitie werd in 1974 opgericht en sinds toen zijn er vele landskampioenen geweest. SC Freiburg en FC Nürnberg zijn samen met 4 titels recordhouder van de 2. Bundesliga. Rudi Völler is de speler die de meeste doelpunten in één seizoen wist te maken van de 2. Bundesliga. In het seizoen 1980/1981 scoorde hij maar liefst 37 keer voor 1860 Munich. De stand in de 2e Bundesliga is ieder seizoen weer anders, wat het altijd spannend maakt.