Club

Feyenoord

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Nederland
Competitie:
Locatie:
Rotterdam

Bekijk op deze pagina alles over Feyenoord. Je vindt hier het programma, uitslagen en uitgebreide statistieken van alle wedstrijden van vandaag. De Rotterdamse club speelt zijn wedstrijden in de Eredivisie en komt ook uit in Europese competities. Houd de clubpagina in de gaten en mis vanaf vandaag niks van Feyenoord aan de hand van het speelschema.

Programma en wedstrijden vandaag Feyenoord

Bekijk hier het programma van Feyenoord van vandaag of komende dagen. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander in het programma staan. Als je meer wilt weten over een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd uit het programma.

Tussen(stand) vandaag

Bekijk vandaag de huidige (tussen)stand van Feyenoord in de Eredivisie. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Feyenoord actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo. Live kan je de tussenstand volgen.

Uitslag Feyenoord

Alle uitslagen van Feyenoord wedstrijden zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag uit het programma. Nieuwsgierig naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers van de wedstrijd van vandaag.

Feyenoord selectie

Clubiconen

Coen Moulijn

Coen Moulijn is zonder enige twijfel de grootste clubicoon van Feyenoord. De speler werd in 1955 door Feyenoord overgenomen van Xerxes. Moulijn speelde tussen 1955 en 1972 voor Feyenoord en kwam daarin 84 keer tot scoren. Moulijn won met Feyenoord vijfmaal de landstitel, twee keer de KNVB Beker, vier keer de Intertoto Cup, de Europa Cup I en de Wereldbeker voor clubteams. Er staat bij het Stadion De Kuip een standbeeld van de oud-voetballer.

Jozsef Kiprich

De Hongaar Jozsef Kiprich was geen geweldenaar aan de bal, maar wel één van de meest scorende spitsen aller tijden bij Feyenoord. Tussen 1989 en 1995 kwam Kiprich tot 128 wedstrijden voor Feyenoord, hij scoorde daarin welgeteld 53 doelpunten. De oud-international van Hongarije was een echte publiekslieveling. Echter deed het weinig met de aanvaller, want Kiprich stond bekend om zijn bescheidenheid.

Willem van Hanegem

Willem van Hanegem werd in 1968 door Feyenoord overgenomen van Xerxes/DHC’66. De middenvelder werd direct één van de belangrijkste spelers in de Rotterdamse selectie. ‘De Kromme’ speelde 285 wedstrijden voor de voetbalclub en kwam daarin 78 keer tot scoren. Van Hanegem won bij Feyenoord de Europa Cup I, de Wereldbeker voor clubs en de UEFA Cup.

Eddy Pieters Graafland

Eddy Pieters Graafland maakte in 1950 zijn debuut in het betaalde voetbal voor aartsrivaal AFC Ajax. De overstap naar Feyenoord in 1958 was dan ook bijzonder. Graafland speelde uiteindelijk 12 seizoenen voor de Rotterdamse club. De doelman won met Feyenoord de Europa Cup I, door in de finale af te rekenen met Celtic (2-1). In eerste instantie weigerde Graafland om het doel te verdedigen in de finale, aangezien hij vrijwel het gehele seizoen moest plaatsnemen op de reservebank.

Fred Blankemeijer

Fred Blankemeijer is misschien wel één van de bekendste Feyenoorders aller tijden. De verdediger begon in 1940 bij de Rotterdamse club, waar hij slechts enkele jaren in het eerste elftal speelde. Desondanks stond Blankemeijer maar liefst 70 jaar onder contract bij de club. De oud-voetballer was onder andere jeugdtrainer, bestuurder en een scout. Eind 2010 kwam Blankemeijer te overlijden, hij werd 84 jaar oud.

Ernst Happel

Ernst Happel was maar liefst 50 jaar lang een carrière binnen het voetbal. De speler begon in 1942 met voetballen en maakte in 1992 een einde aan zijn profcarrière. Slechts vier seizoenen speelde Happel bij Feyenoord, maar hij wist wel een geweldige indruk achter te laten. Zijn unieke inzicht en imponerende discipline maakte Happel uniek. De oud-speler won diverse prijzen in zijn carrière, waaronder de Europa Cup I en de wereldbeker. Happel overleed in 1992, hij werd 68 jaar oud.

Wim Jansen

Wim Jansen was in zijn beginfase bij Feyenoord één van de minst gerespecteerde spelers van de club. De supporters waren niet blij met zijn komst, aangezien hij in twee voorgaande seizoenen bij AFC Ajax onder contract stond. De middenvelder hield stug vol en speelde maar liefst 15 seizoenen voor Feyenoord. In 1980 stopte de speler met voetbal. Jansen werd nog hoofdtrainer, assistent-trainer en zelfs technisch directeur bij Feyenoord. Wij mogen dan ook gerust van een clubicoon spreken.

Ove Kindvall

Eind 1966 werd Ove Kindvall toegevoegd aan selectie van Feyenoord. Het bleek een gouden greep, want de Zweed speelde vijf jaar voor de Rotterdamse topclub. Kindvall scoorde de winnende treffer tegen Celtic in de finale van de Europa Cup I. Diverse kenners beweren zelfs dan Kindvall de beste spits is die ooit in het shirt van Feyenoord speelde.

John de Wolf

John de Wolf mag beslist niet ontbreken in het lijstje met clubiconen van Feyenoord. De oud-verdediger speelde vijf seizoenen voor de club, maar was in totaal 15 seizoenen actief als professioneel voetbalspeler. De Wolf stond bekend om zijn discipline en harde overtredingen. Zijn vechtlust en inzet werden gewaardeerd door de supporters van de volksclub. Tegenwoordig zit De Wolf op de bank bij Feyenoord als assistent-trainer.

Gerard Meijer

Gerard Meijer ontving in 2008 de ‘Legioenpas nummer 1’. Hiermee geeft de club wel te kennen dat Meijer één van de grootste clubiconen van Feyenoord is. Grappig genoeg stond Meijer nooit in de spotlights. De clubheld was namelijk verzorger bij het eerste elftal. Meijer kwam altijd het veld opgerend als er een speler geblesseerd op het veld lag. De supporters van de club zongen dan altijd een liedje voor de verzorger.

Alles over Feyenoord

Feyenoord is een voetbalclub uit Rotterdam die behoort tot de zogenaamde Klassieke Top 3. Opgericht in 1908, is Feyenoord één van de oudste, maar ook meest succesvolle clubs van Nederland. De club werd veelvoudig landskampioen, won meer dan tien bekers en boekte bovendien succes in Europese competities.

Volksclub

Feyenoord staat bekend als volksclub en heeft sinds jaar en dag een uiterst fanatieke en loyale achterban. De Rotterdammers spelen in de Kuip, dat met een capaciteit van ruim 51.000 toeschouwers het op één na grootste stadion van Nederland is. Door de jaren heen kwamen diverse voetbalgrootheden uit voor Feyenoord en staan clubs als Sparta Rotterdam en Excelsior in de schaduw van het succes van de zogenaamde ‘grote broer.’

Historie

Feyenoord werd opgericht in 1908 en speelde tot 1971 onder de naam ‘Feijenoord’, naar de gelijknamige wijk waar de club gevestigd is. Na het eerste Europese succes in 1970 (Europa Cup 1-winst), werd de naam veranderd naar ‘Feyenoord’, omdat dit buiten Nederland beter uit te spreken was.

Eerste landstitel

Feyenoord speelt sinds 1921 op het hoogste niveau van het Nederlandse voetbal en vierde haar eerste landskampioenschap in 1924. De club gold sindsdien als topclub, won in 1928 nog eens het landskampioenschap en schreef in 1930 voor het eerst de nationale beker op haar naam.

Europese prijzen

De internationale doorbraak van Feyenoord vond plaats in de jaren zeventig, toen ook Ajax en PSV internationaal hoge ogen gooiden. In 1970 won Feyenoord als eerste de Europa Cup 1, waarna het ook de Wereldbeker won. In 1974 was Feyenoord bovendien de eerste Nederlandse winnaar van de UEFA Cup.

Financiële problemen leiden tot dieptepunt

Ook rond de eeuwwisseling was Feyenoord zowel nationaal als internationaal succesvol, met een landskampioenschap in 1999 en UEFA Cup-winst in 2002. Hierna ging het echter bergafwaarts met de club, met name vanwege financiële problemen. Het dieptepunt van de club was op 28 oktober 2010, toen PSV de Rotterdammers met maar liefst 10 – 0 versloeg tijdens een Eredivisieduel. Vele voetbalfans scanderen de term ’10, 10,10!’ nog steeds als wordt aangespoord tot een monsterscore, ook in het amateurvoetbal komt dit voor.

Opmars naar prijzen

Kort na deze nederlaag toonden enkele lokale investeerders belang in de club en werd de weg omhoog ingeslagen. De club werd financieel gezond en was weer in staat nieuwe spelers aan te trekken. Dit leidde tot het kampioenschap in 2017 en enkele goede resultaten in Europa. Ook wonnen de Rotterdammers in 2016 en 2018 het KNVB Bekertoernooi. In seizoen 2019/2020 schopte Feyenoord het ook tot de finale van het KNVB Bekertoernooi, maar door het coronavirus kon deze wedstrijd niet gespeeld worden.

Fans en clubiconen van Feyenoord

De fanschare van Feyenoord is misschien wel de meest bekende van Nederland. Stadion De Kuip is vrijwel iedere wedstrijd uitverkocht, ook tegen laagvliegers uit de Eredivisie. Tijdens de zware periode van de club in deze eeuw, lieten de fans zich veelal van hun beste kant zien met onvoorwaardelijke steun aan de club. Na de landstitel in 2017 steeg het aantal legioenleden ook nog eens met ruim 10.000.

Clubiconen

Door de jaren heen heeft Feyenoord talloze beroemde voetballers in dienst gehad. Clubicoon is Willem van Hanegem. De spijkerharde middenvelder, bijgenaamd De Kromme, won met Feyenoord de Europa Cup 1, Wereldbeker en UEFA Cup in de jaren zeventig. Als speler van Feyenoord bereikte hij bovendien de finale van het wereldkampioenschap van 1974.

Andere clubiconen van Feyenoord zijn onder meer Dirk Kuyt, Giovanni van Bronckhorst (speler en trainer), Robin van Persie, Coen Moulijn (meer dan vijfhonderd duels) en Rinus Israël.

Derby’s en rivaliteit

Aartsrivaal van Feyenoord is Ajax. Deze rivaliteit gaat decennia terug en heeft geleid tot spectaculaire wedstrijden, maar ook gewelddadige confrontaties tussen supporters van beide clubs. Supporters van de uitclub mogen al jaren lang niet meereizen wanneer een duel tussen beide clubs gespeeld wordt. Ook anno 2019 werd opnieuw besloten geen uit supporters toe te laten tot beide duels.

Het duel tussen Feyenoord en Ajax wordt ook wel De Klassieker genoemd en is met enige afstand de grootste wedstrijd in het Nederlandse voetbal. Met kleine broertjes Sparta en Excelsior kent Rotterdam drie derby’s. Er zijn seizoenen dat alle drie de clubs in de Eredivisie spelen, maar dit gebeurt niet altijd.

De Kuip

De Kuip, ook wel Stadion Feijenoord, is al ruim een eeuw de thuishaven van Feyenoord. In 1937 opende het stadion de deuren en sindsdien is het een iconisch gebouw in Rotterdam. In 1937 was de capaciteit aanmerkelijk groter (65.000 plaatsen) dan nu (51.117 plaatsen). Lange tijd is De Kuip ook het grootste stadion van Nederland geweest omdat de club gebruikt maakte van een flink aantal staanplaatsen.

De Kuip wordt door de media en kenners vaak omschreven als de stadion met de meeste sfeer. Feyenoord heeft een trouwe supportersschare (het Legioen) dat de ploeg ook onverminderd steunt als het wat slechter gaat.

Nieuw stadion

Desondanks zijn er toch plannen om een hele nieuwe Kuip te bouwen. In 2018 en 2019 is er veel gediscussieerd over de haalbaarheid van een nieuw stadion en hele nieuwe wijk er omheen. In de zomer van 2019 is besloten dat er een nieuwe Kuip komt, maar de plannen kunnen ook zo weer van tafel worden gegooid. De kwestie is vooral een financieel probleem. Het nieuwe stadion van Feyenoord moet plaats bieden aan 63.000 toeschouwers. Daarmee zou het veruit het grootste voetbalstadion van Nederland worden.

Feyenoord 100 jaar

100 jaar Feyenoord, een 650 pagina’s tellend boek over de geschiedenis van één van de grootste clubs in Nederland. Voor Feyenoord-fans die geïnteresseerd zijn in het verleden, het heden en de toekomst van de Rotterdamse club is het een must! Anderhalf jaar lang is er met clubarchivaris Henk van der Stoep aan ‘100 jaar Feyenoord’ gewerkt. Zo zijn er verhalen over spelers, trainers en fans terug te lezen in deze dikke pil. Ook staan er maar liefst 1.000 foto’s in die je een unieke kijk geven op Feyenoord. In het boek zijn bijna alle gegevens van Feyenoord vanaf 1908 terug te vinden. Het is zowel interessant als een echt collectors item.

De fans van Feyenoord hebben gekozen wie zij de beste speler vonden in de afgelopen 100 jaar bij Feyenoord. Geen Coen Moulijn (5e), geen Ove Kindvall (4e), geen John de Wolf (3e), en zelfs geen Willem van Hanegem (2e). Niemand minder dan József Kiprich wordt gezien als de beste Feyenoorder in de periode van 1908-2008.

Sterren als Dirk Kuyt, Pierre van Hooijdonk, Paul Bosvelt, Eddy Pieters Graafland, Rinus Israel en Wim Jansen vielen buiten de top 5. De prestaties van al deze Feyenoord-sterren staan ook beschreven in ‘100 jaar Feyenoord’. Een interessant boek waarin alle prestaties van Feyenoord tot 2008 in vermeld staan. Het unieke van het boek is dat alle gebeurtenissen in chronologische volgorde staan zodat het makkelijk leest en kijkt.

Feyenoord wint de KNVB Beker 2018

In het seizoen 2017/2018 slaagde Feyenoord er niet in om het landskampioenschap te prolongeren, maar toch was de selectie succesvol. In dat voetbalseizoen won de Rotterdamse club namelijk het KNVB Bekertoernooi. De route naar de finale was niet bepaald gemakkelijk, maar desondanks was de dertiende nationale beker een feit.

Route naar de finale

In de eerste ronde werd er met 2-0 gewonnen van ADO Den Haag, doelpunten werden gemaakt door Steven Berghuis en Michiel Kramer. In de tweede ronde won Feyenoord met 4-1 van de amateurclub AVV Swift. Nadat de amateurs eerder Vitesse hadden uitgeschakeld, bleek de wedstrijd in De Kuip het eindstation. Sam Larsson was in deze wedstrijd van grote waarde en scoorde driemaal.

In de achtste finales mocht Feyenoord opnieuw aantreden in eigen huis en won het met 3-1 van Heracles Almelo. Steven Berghuis wist twee keer het net te vinden en ook Sven van Beek was met een treffer belangrijk. In de kwartfinales werd de topper tegen PSV met 2-0 gewonnen, in dat duel maakte verdediger Eric Botteghin zijn rentree na langdurig blessureleed.

Feyenoord wist in de halve finale af te rekenen met Willem II, er werd erg simpel met 3-0 gewonnen van de Tilburgers. De treffers kwamen op naam van Berghuis, Robin van Persie en Tonny Vilhena. Uiteindelijk was de Rotterdamse club in de finale met 3-0 te sterk voor AZ, dankzij doelpunten van Nicolai Jørgensen, Robin van Persie en Jens Toornstra.

Nog een prijs in 2018

Daarnaast werd in het seizoen 2018/2019 ook de Johan Cruijff Schaal gewonnen, de Rotterdammers waren na strafschoppen te sterk voor landskampioen PSV.

Clubiconen Van Persie en Kuyt nemen afscheid

Zowel Robin van Persie als Dirk Kuyt kozen ervoor om hun carrière af te sluiten bij Feyenoord.

Kuyt

Aan het einde van het seizoen 2018/2019 was het Kuyt dat met een groot afscheidsduel het Rotterdamse publiek uitzwaaide. Oud teamgenoten waren naar de Kuip gekomen voor unieke wedstrijd. Drie teams speelden er: Feyenoord, vrienden van Kuyt en Oranje. Grote namen stonden er op het veld, zoals Jerzy Dudek, Steven Gerrard, Rafael van der Vaart, Ruud van Nistelrooij en Giovanni van Bronckhorst.

Van Persie

Een jaar na het afscheid van Kuyt koos ook Van Persie ervoor om het professionele voetbal vaarwel te zeggen. Hij deed dit niet met een speciaal afscheid, maar Feyenoord regelde dat wel voor hem. In één van de laatste minuten kreeg Robin van Persie een publiekswissel. Dit ging gepaard met een luid juichend en staand legioen. Ook werd er een erehaag gecreëerd door de Feyenoord spelers en toenmalig tegenstander ADO Den Haag. Een mooi detail van de ADO supporters was het spandoek dat zij hadden gemaakt voor de stoppende routinier.

Samen met Giovanni van Bronckhorst (toen trainer) vond er een ceremonie na de laatste thuiswedstrijd plaats. Er kwamen speeches aan te pas van onder andere Ronald Koeman, de kinderen mochten de prijzen naar het podium dragen en werd veel geklapt. Voor fans die erbij waren, is dit een uniek stukje geschiedenis.

Bovenaan de pagina vind je alles over het programma van Feyenoord wedstrijden van vandaag, evenals tussenstanden en speelschema’s van alle competities waar ze in uitkomen.

Wedden op Feyenoord

Feyenoord is een van de oudste én meest succesvolle voetbalclub van Nederland. Ze behoren tot de traditionele top 3 van de Eredivisie en doen elk seizoen weer goede zaken. Al meerdere malen werden zij landskampioen en wonnen ze bekers. Ook in Europese competities behaalden ze mooie successen. Dat maakt van Feyenoord een geliefde club om op te voetbalwedden. Voor spannende wedstrijden, zoals De Klassieker, zitten fans én gokkers vaak op het puntje van hun stoel. Welke topclub gaat er met de winst vandoor en hebben ze dit goed voorspeld?

Odds

In veel competitieduels is Feyenoord de favoriet om op te wedden. Dat is terug te zien in de wat lagere odds die bookmakers aan de club toebedelen. In andere wedstrijden, bijvoorbeeld tegen topclubs zoals Ajax of PSV, staan de odds van Feyenoord wat hoger. In dit soort duels is de strijd immers nog niet gestreden. Naast de standaard 1×2 weddenschappen zijn er ook andere bets op Feyenoord te plaatsen. Het voorspellen van de correcte score of inzetten op een bepaald aantal doelpunten voor rust levert de gokker vaak hogere odds op. Daarnaast kan het interessant zijn om een weddenschap op Feyenoord als combinatieweddenschap met weddenschappen op andere (top)clubs te plaatsen. Zo kan wedden op Feyenoord voor elk type wedder leuk zijn.