Feyenoord

Land |
Actief in |

Feyenoord

Voetbalclub Feyenoord is gevestigd in Rotterdam. De club werd opgericht op 19 juli 1908 en staat bekend als een volksclub. Evenals PSV en AFC Ajax behoort ook Feyenoord behoort tot de traditionele top drie in de Nederlandse Eredivisie. De thuisbasis van Feyenoord is stadion De Kuip, een van de meest kenmerkende stadions van Nederland. De officiële clubsite vind je hier. Geschiedenis van Feyenoord Feyenoord is een club die een lange historie kent. Op 19 juli 1918 werd in café ‘’de Vereeniging’’ voetbalclub Wilhelmina opgericht. Toentertijd speelde Feyenoord met een rood shirt met blauwe mouwen en een witte broek. Al eenLees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

Nieuws

Dirk Kuyt sterkste speler Eredivisie

Strijder, hart voor Feyenoord, loyaal en een echte voetballiefhebber. Zomaar een paar termen die Feyenoorder Dirk Kuyt als een jas passen. De Katwijker won onlangs de KNVB-beker met zijn club, maar dit is niet de enige prijs. Kuyt lost Memphis Depay af als speler met de hoogste marketingwaarde in de Eredivisie. Dirk Kuyt sterkste in […]

Lees meer

Feyenoord

Voetbalclub Feyenoord is gevestigd in Rotterdam. De club werd opgericht op 19 juli 1908 en staat bekend als een volksclub. Evenals PSV en AFC Ajax behoort ook Feyenoord behoort tot de traditionele top drie in de Nederlandse Eredivisie.

De thuisbasis van Feyenoord is stadion De Kuip, een van de meest kenmerkende stadions van Nederland. De officiële clubsite vind je hier.

Geschiedenis van Feyenoord

Feyenoord is een club die een lange historie kent. Op 19 juli 1918 werd in café ‘’de Vereeniging’’ voetbalclub Wilhelmina opgericht. Toentertijd speelde Feyenoord met een rood shirt met blauwe mouwen en een witte broek. Al een jaar later kreeg de club een nieuwe naam: HFC (Hillesluise Football Club). HFC sloot zich aan bij de voetbalbond in Rotterdam, maar daar stuitte de club al op een probleem. Er bestond al een club genaamd HFC, dus de naam moest gewijzigd worden. De nieuwe clubnaam werd RVV Celeritas.

Het ging RVV Celeritas voor de wind en in 1912 promoveerde de club naar de NVB (Nederlandse Voetbal Bond). Aldaar liep RVV Celeritas wederom tegen een probleem aan. Er bestond al een club in deze competitie met dezelfde naam: HSV Celeritas. De club moest wederom om de tafel om tot een nieuwe clubnaam te komen. Rond deze tafel ontstond de huidige clubnaam Feyenoord.

De Kuip

De Kuip is al ruim een eeuw de thuishaven van Feyenoord. In 1937 opende het stadion de deuren en sindsdien is het een iconisch gebouw in Rotterdam. In 1937 was de capaciteit aanmerkelijk groter (65.000 plaatsen) dan nu (51.117 plaatsen). Lange tijd is De Kuip ook het grootste stadion van Nederland geweest omdat de club gebruikt maakte van een flink aantal staanplaatsen.

De Kuip wordt door de media en kenners vaak omschreven als de stadion met de meeste sfeer. Feyenoord heeft een trouwe supportersschare (het Legioen) dat de ploeg ook onverminderd steunt als het wat slechter gaat. Desondanks zijn er toch plannen om een hele nieuwe Kuip te bouwen. Momenteel liggen er drie plannen bij de gemeente Rotterdam, twee plannen voor een nieuw stadion op een locatie langs de Maas, en één plan om een nieuwe Kuip te bouwen op de huidige locatie. Het nieuwe stadion van Feyenoord moet plaats bieden aan 63.000 toeschouwers. Daarmee zou het veruit het grootste voetbalstadion van Nederland worden.

Feyenoord 100 jaar

100 jaar Feyenoord, een 650 pagina's tellend boek over de geschiedenis van één van de meest roemruchtige clubs in Nederland. Voor Feyenoord-fans die geïnteresseerd zijn in het verleden, het heden en de toekomst van de Rotterdamse club is het een must! Anderhalf jaar lang is er met clubarchivaris Henk van der Stoep aan ‘100 jaar Feyenoord' gewerkt. Verhalen over spelers, trainer en fans zijn terug te lezen in deze dikke pil. Ook staan er maar liefst 1.000 foto's in die je een unieke kijk geven op Feyenoord. In het boek zijn bijna alle gegevens van Feyenoord vanaf 1908 terug te vinden. Doelpunten, spelers, alle teams, het staat er allemaal in.

De fans van Feyenoord hebben gekozen wie zij de beste speler vonden in de afgelopen 100 jaar bij Feyenoord. Geen Coen Moulijn (5e), geen Ove Kindvall (4e), geen John de Wolf (3e), en zelfs geen Willem van Hanegem (2e). Niemand minder dan József Kiprich wordt gezien als de beste Feyenoorder van de afgelopen 100 jaar.

Sterren als Dirk Kuyt, Pierre van Hooijdonk, Paul Bosvelt, Eddy Pieters Graafland, Rinus Israel en Wim Jansen vielen buiten de top 5. De prestaties van al deze Feyenoord-sterren staan ook beschreven in ‘100 jaar Feyenoord'. Een interessant boek waarin alle prestaties van Feyenoord tot 2008 in vermeld staan. Het unieke van het boek is dat alle gebeurtenissen in chronologische volgorde staan zodat het makkelijk leest en kijkt. Wil jij dit unieke exemplaar in je boekenkast? Bestel ‘100 jaar Feyenoord' dan via bol.com!