actueel background image

Strijd om de koppositie in De Kuip

17 feb 2023 | 07:42 0

Op zaterdagavond is de Rotterdamse Kuip het decor voor Feyenoord – AZ. Het verschil in punten tussen beide clubs is twee, wat betekent dat er op zaterdagavond gestreden wordt om de koppositie in de Eredivisie. We blikken samen met jou vooruit op deze topwedstrijd.

Vooruitblik

Het wordt met de week spannender in de Eredivisie. De topclubs kruipen steeds dichter bij elkaar en de strijd om de titel is nu écht losgebarsten. Of Feyenoord de koppositie kan behouden dit weekend, is nog maar de vraag. AZ zit de Rotterdammers op de hielen en wil revanche. De vorige keer dat beide clubs tegenover elkaar stonden, werd het 1-3 voor Feyenoord. De strijd om de koppositie barst komende zaterdag los en gaat tussen Feyenoord en AZ. We voorspellen een nipte overwinning voor de huidige koploper, Feyenoord.

Feyenoord wil koppositie behouden

De ploeg van Arne Slot doet zijn best, maar het lijkt in de wedstrijden tegen de topclubs steeds niet genoeg. Er werd gelijkgespeeld tegen Ajax, Twente en PSV. Als het Feyenoord dit weekend lukt om van AZ te winnen, behouden zij de koppositie en is het gat met de nummer twee weer een stukje groter. De vraag is alleen: wie wordt er aanvoerder bij de Rotterdammers?

Orkun Kökcü kreeg in de wedstrijd tegen SC Heerenveen zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet daarom de wedstrijd tegen AZ aan zich voorbij laten gaan. Feyenoord kan ook geen beroep doen op tweede aanvoerder Gernot Trauner. De verdediger raakte eind vorig jaar geblesseerd aan zijn knie en is nog aan het revalideren. Hij verscheen deze week wel op het trainingsveld. Derde aanvoerder Justin Bijlow is eveneens geblesseerd. De Rotterdammers moeten het dus zonder hun vaste aanvoerders doen.

Toch gaat Feyenoord met opgeheven hoofd de wedstrijd tegen AZ tegemoet. Bovendien is De Kuip zaterdagavond weer gevuld met de fanatieke aanhang en geniet de club van thuisvoordeel.

Pavlidis weer belangrijk voor AZ?

10 doelpunten in 985 speelminuten: Vangelis Pavlidis doet het. De Griekse spits kent een ijzersterk seizoen bij AZ en staat stipt op één in het lijstje van topscorers van de club. Wij verwachten dat Pavlidis ook in de wedstrijd tegen Feyenoord weer een doelpuntje meepakt. Pavlidis wordt gevolgd door Jens Odgaard, hij legde er dit seizoen al acht in. Toch speelt AZ de laatste tijd wisselvallig. De ploeg liet in de competitie punten liggen tegen Utrecht – alhoewel die wedstrijd een waar spektakel was – en tegen FC Volendam. Ook werd AZ uitgeschakeld in de KNVB-Beker door FC Utrecht.

Toch verloor AZ niet in de laatste 6 gespeelde uitwedstrijden. In de laatste vijf onderling gespeelde wedstrijden tussen Feyenoord en AZ, won AZ drie keer. De club uit Alkmaar heeft de overhand dus. Wie is er zondag de nieuwe koploper van de Eredivisie? VoetbalUitslagen kijkt in ieder geval erg uit naar dit duel!

Statistieken

– Pavlidis is topscorer voor de Alkmaarders met 10 doelpunten
– AZ scoort 26% van al hun doelpunten tussen minuten 16-30
– Feyenoord verloor niet in de laatste 16 wedstrijden
– Topscorer Orkun Kökcü (8 doelpunten) is er deze wedstrijd niet bij in verband met een schorsing
– Danilo van Feyenoord scoorde ook al 8 doelpunten
– De laatste wedstrijd tussen Feyenoord en AZ werd met 3-1 gewonnen door Feyenoord

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
16-10-2022
AZ Alkmaar - Feyenoord
1 - 3
27-02-2022
AZ Alkmaar - Feyenoord
2 - 1
07-11-2021
Feyenoord - AZ Alkmaar
1 - 0
28-02-2021
AZ Alkmaar - Feyenoord
4 - 2
24-01-2021
Feyenoord - AZ Alkmaar
2 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.