actueel background image

Traditionsverein Dortmund krijgt Rasenballsport Leipzig op bezoek

02 mrt 2023 | 19:00 0

Een hele fijne kraker in de Bundesliga vrijdagavond. Borussia Dortmund speelt in eigen huis tegen RB Leipzig. De haat tegen Leipzig zit diep in Dortmund. Niet alleen bij de fans, maar bij de hele club. Er staat dus meer op het spel dan de drie punten.

Vooruitblik

Borussia Dortmund is de favoriet vrijdag. De ploeg van trainer Edin Terzic is momenteel de beste van Europa. Qua punten dan. De ploeg won na de winterstop als enige Europese club alle wedstrijden en dat is knap. Dortmund doet serieus mee om de titel, maar ook Leipzig maakt nog kans. Dortmund wil die Roten Bullen definitief van zich afschudden vrijdag.

Wedstrijd tegen de commercie

Een blik op de website van Borussia Dortmund toont al tekenen van een afkeer tegen RB Leipzig. Bij het programma staan netjes alle logo’s van de clubs uit de Bundesliga, maar die van Leipzig is nergens te vinden. Dortmund is een club van traditie en ze hekelen het ontbreken van die traditie bij de tegenstander van vrijdag.

Het scorebord verandert bij wedstrijden tegen Leipzig altijd in een scorebord van vroeger. Dit enkel om te laten zie dat Dortmund wel historie heeft en Leipzig niet. De fans kunnen de club van Red Bull ook niet luchten of zien. Zij vinden het dan ook vreselijk dat Leipzig zich inmiddels vast in de top heeft genesteld en een serieuze concurrent is om de titel.

De spelers en fans van Dortmund doen er vrijdag alles aan om de drie punten in eigen huis te houden. Enerzijds om gelijk in punten te blijven met Bayern München, anderzijds om Leipzig die laatste zet te geven in de titelrace. Bij winst neemt Dortmund namelijk een voorsprong van zeven punten en dat moet voldoende zijn om geen last meer te hebben van RB.

Leipzig hoopt op herhaling

RB Leipzig hoopt zichzelf vrijdag weer in de titelstrijd te spelen in het hol van de leeuw. Dat Leipzig kan winnen van Dortmund bleek eerder dit seizoen. Toen werd het in Leipzig liefst 3-0. Ook in Dortmund kunnen ze winnen. Vorig seizoen was RB Leipzig met 1-4 te sterk in het Signal Iduna Park. Al kunnen wedstrijden tussen deze teams alle kanten op.

Spektakel is bijna gegarandeerd wanneer Leipzig en Dortmund tegen elkaar spelen. In de laatste vijf wedstrijden voelen 21 doelpunten. Voor de neutrale toeschouwer is het te hopen dat het vrijdag weer zo’n spektakel wordt. Voor de fans van Leipzig maakt de manier waarop er gewonnen wordt niet uit, als er maar gewonnen wordt. Ieder ander resultaat maakt een einde aan de titeldroom.

Statistieken

– Dortmund won alles na de winterstop
– Julian Brandt is de man in vorm bij Dortmund
– RB Leipzig won de laatste drie onderlinge ontmoetingen
– Het verschil op de ranglijst is 4 punten in het voordeel van BVB
– Eerder dit seizoen won Leipzig met 3-0 van Dortmund

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
10-09-2022
RB Leipzig – Borussia Dortmund
3- 0
02-04-2022
Borussia Dortmund – RB Leipzig
1- 4
06-11-2021
RB Leipzig – Borussia Dortmund
2 - 1
13-05-2021
RB Leipzig – Borussia Dortmund
1 - 4
08-05-2021
Borussia Dortmund – RB Leipzig
3 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.