Premier League

In het Premier League seizoen 2018/2019 was het zeer spannend tussen Liverpool en Manchester City, maar het was City dat met 98 punten de competitie won. Virgil van Dijk haalde met Liverpool slechts één punt minder. Deze voetbalcompetitie werd opgericht in 1992 en zal nu voor de 27e keer worden gespeeld. Manchester City slaagde er vorig seizoen op de landstitel te winnen en zal deze proberen te prolongeren. Elk seizoen doen er twintig clubs mee in de Premier League, dit jaar strijden er weer drie nieuwe clubs mee op het hoogste niveau.

Upcoming matches
Odds
Game
Stats
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals

News

Dit verdiende Richard Wright bij Manchester City

Een droom van elke voetballer is om te spelen voor een absolute topclub. Voor doelman Richard Wright kwam deze droom in 2012 uit toen hij getransfereerd werd van het kleine Preston North End naar de Engelse topclub Manchester City. Een prima transfer, maar niet als je nooit speelt. Wright zat vier seizoenen lang op de […]

Read more

De Chelsea stadiontour mag je niet missen als je in Londen bent

Stadiontour Chelsea Even buiten het centrum van Londen bevindt zich het Stamford Bridge stadion, ‘Home of the Blues.’ Chelsea omschrijft de stadiontour als ‘See it. Hear it. Feel it.’ Direct bij binnenkomst merk je dan ook dat deze drie pijlers worden nagestreefd. Een wedstrijd staat op, er staan drie grote trofeeën klaar, de muziek staat […]

Read more

Premier League

De Premier League wordt samen met de Duitse Bundesliga en de Spaanse Primera División gezien als één van de grootste voetbalcompetities uit Europa. Jaarlijks nemen 20 Engelse clubs het tegen elkaar op in deze voetbalcompetitie, om na 38 wedstrijden te bepalen wie zich de beste club van Engeland mag noemen. Deze competitie is voornamelijk bekend door topclubs als Chelsea, Manchester City, Manchester United en Arsenal.

Jaarlijks spannende titelstrijd in de Premier League

Doordat de Premier League uit meerdere grootmachten op voetbalgebied bestaat, blijft het vaak tot op de laatste dag spannend in deze competitie. Niet voor niets genieten voetballiefhebbers wereldwijd van de wedstrijden uit de Premier League. Wekelijks zorgen de wedstrijden voor veel spanning, opmerkelijke voetbaluitslagen, fraaie doelpunten en voetbal van een ongekend hoog niveau.

Hoewel de competitie voornamelijk gedomineerd wordt door een aantal topclubs, zijn er ook kleinere clubs die soms lang meestrijden voor de eerste plaats. Dit maakt het volgen van de Premier League des te leuker! Denk bijvoorbeeld aan clubs als Everton, Tottenham Hotspur, Southampton en West Ham United, die het de topclubs uit de Premier League ieder jaar moeilijk proberen te maken.

Opvallend aan de Premier League is dat er ook op Tweede Kerstdag gevoetbald wordt. Dit noemt men Boxing Day. De meeste andere competities voetballen door de winterstop op deze dag niet.

Premier League: een snelle doorstroom van clubs

Buiten het feit dat het bovenin de Premier League ieder seizoen spannend is wie kampioen wordt, zijn ook de wedstrijden om degradatie de moeite waard om te volgen.

De Engelse competitie staat erom bekend dat er een snelle doorstroom van clubs is. Waar een club het ene jaar nog op het een na hoogste niveau van Engeland speelt (de Championship), kan diezelfde club het volgende seizoen al tiende staan in de Premier League. Wat te denken van het sprookje van Leicester City, de club die uit het niets kampioen werd van de Premier League in 2016/2017.

Andersom kunnen grote clubs uit de middenmoot van de Premier League eveneens binnen een korte tijd naar de onderste regionen van deze competitie zakken. Dit maakt de Premier League niet alleen spannend, het zorgt tevens voor een afwisselende samenstelling van deelnemers.

In tegenstelling tot gedegradeerde clubs uit bijvoorbeeld de Nederlandse Eredivisie, is het voor Engelse clubs die gedegradeerd zijn lastiger om terug te keren op het hoogste niveau. Dit komt door de hoge concurrentie in zowel de Premier League, als in de Championship-divisie.

Gepromoveerde clubs in de Premier League

Vorig seizoen degradeerde Stoke City, West Bromwich Albion en Swansea City uit de Premier League. In de Football League Championship ging de titel naar Wolverhampton Wanderers, dat daardoor direct promoveerde na zes jaar afwezigheid. Cardiff City legde beslag op de tweede plaats en zal ook komend seizoen op het hoogste voetbalniveau van Engeland te bewonderen zijn. Fulham FC won de play-offs en is daarmee de derde promovendus.

Nieuwe trainers

Niet alleen in de selecties is er veel veranderd in de zomerperiode, want ook enkele nieuwe managers zullen in het voetbalseizoen 2018/2019 een poging wagen om een goed resultaat neer te zetten. Arséne Wenger vertrok bij Arsenal, zijn plaats zal worden overgenomen door Unai Emery. Everton ontsloeg manager Sam Allardyce in mei 2018 en zal hem vervangen met Marco Silva. West Ham United zijn vaarwel tegen David Moyes, wiens contract afgelopen zomer afliep. Manuel Pellegrini zal aankomend seizoen voor de groep staan.

Europese tickets in de Premier League

De Premier League staat internationaal zeer hoog aangeschreven en daar plukt het dan ook de vruchten van. Elk seizoen wint de gehele top vier namelijk een direct ticket voor de groepsfase van de Champions League. In vergelijking, de Eredivisie beschikt over geen enkele directe deelname aan deze groepsfase.

Daarnaast mag de nummer vijf van de ranglijst zich gaan opmaken voor een seizoen in de Europa League, het gaat om deelname aan de groepsfase van dit Europese toernooi. Er worden ook nog twee plaatsen weggegeven voor de Europa League via de nationale bekertoernooien.