Ben je benieuwd naar uitslagen, wedstrijden en standen in de Premier League? Bekijk alle statistieken van het huidige seizoen van de Premier League en ontdek welke Engelse topploeg op weg is naar de titel!

Betcity Logo

BetCity

9.0 Review lezen

€20 welkomstbonus – Bookmaker met NL licentie

ksa vergunning logo

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is

Premier League uitslagen

UitslagenDe (live) uitslagen in de Premier League check je hier! Bezoek wedstrijdpagina’s voor de highlights, samenvatting en statistieken.

Betcity Logo

BetCity

9.0 Review lezen

€20 welkomstbonus – Bookmaker met NL licentie

ksa vergunning logo

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is

Premier League stand

Stand logoWij bieden je de volledige tussenstanden én meer in de Engelse competitie! Kijk snel naar de stand en statistieken in de Premier League.

Premier League programma

Programma logoAlle wedstrijden van de Premier League vind je in het programma hieronder. Je bent dus altijd op de hoogte van (live) voetbal in de Engelse competitie.

Bookmakers

1.
Betcity Logo

BetCity

9.0 Review lezen

€20 welkomstbonus – Bookmaker met NL licentie

ksa vergunning logo

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is

2.
Bet365 logo

Bet365

8.0 Review lezen

Bookmaker met NL licentie

ksa vergunning logo

Alles over de Premier League

De Premier League wordt samen met de Duitse Bundesliga en de Spaanse Primera División gezien als één van de beste voetbalcompetities in Europa. Jaarlijks nemen clubs uit Engeland het tegen elkaar op in deze voetbalcompetitie. Na uiterlijk 38 wedstrijden is bekend wie zich de beste club van het land mag noemen. Deze competitie is voornamelijk bekend door topclubs als Chelsea, Manchester City, Manchester United, Liverpool en Arsenal.

Clubs hoeven geen play-offs te spelen in strijd voor promotie of tegen degradatie. Dit betekent dat er na afloop van de competitie geen extra wedstrijden ingepland worden. Gezien het drukke Engelse programma is dat ook vrijwel onmogelijk om te plannen.

Een korte winterstop

Pas sinds 2019/2020 is er een winterstop in de Engelse competitie. Met deze voetbalvrije periode hoopt de bond dat het nationale elftal beter gaat presteren. Daarnaast komt het ook voort uit een blessure onderzoek. Spelers uit de Premier League raakten tegen het einde van het seizoen vaker geblesseerd dan in andere hoge competities.

Boxing Day

Boxing Day is één van de meest populaire speelrondes die de Premier League kent. Deze speelronde wordt op 26 december (Tweede Kerstdag) afgewerkt. Dit is voor de fans in Engeland totaal geen probleem. Het is voor veel mensen juist een traditie geworden om juist dan naar hun favoriete club te gaan om een wedstrijd bij te wonen. Voetballen met Kerst is en blijft speciaal voor Engelse inwoners.

De titelstrijd in de Premier League

Doordat de Premier League uit meerdere grootmachten op voetbalgebied bestaat, blijft het vaak tot op de laatste dag spannend in deze competitie. Niet voor niets genieten voetballiefhebbers wereldwijd van de wedstrijden uit de Premier League. Wekelijks zorgen de wedstrijden voor veel spanning, opmerkelijke voetbaluitslagen, fraaie doelpunten en voetbal van een ongekend hoog niveau. Het spel is sneller en meer fysiek dan bijvoorbeeld in Nederland en daarom ook aantrekkelijk om te kijken.

Hoewel de competitie voornamelijk gedomineerd wordt door een aantal topclubs, zijn er ook kleinere clubs die een gooi doen naar de eerste plaats. Dit maakt het volgen van de Premier League des te leuker! Denk bijvoorbeeld aan clubs als Everton, Tottenham Hotspur, Southampton en West Ham United, die het de topclubs uit de Premier League ieder jaar moeilijk proberen te maken. Leicester City werd, als niet favoriet, tegen ieders verwachting in kampioen in 2015/2016.

Europese tickets in de Premier League

De Premier League staat internationaal zeer hoog aangeschreven en daar plukt het dan ook de vruchten van. Elk jaar zijn er veel tickets voor Europees voetbal uit te delen in de Premier League. Naast de landskampioen mogen de nummers twee tot en met vier direct deelnemen aan de groepsfase van de Champions League. De nummer vijf gaat naar de groepsfase van de Europa League.

Verder zijn er nog twee tickets voor de Europa League te verdienen door de winnaars van de FA Cup en de EFL Cup (voorheen de League Cup).

Champions League en Europa League
icoon promotie degradatie

De strijd tegen degradatie

De Premier League kent veel wisselingen qua ploegen. De clubs die op de onderste drie plaatsen eindigen na 38 speelrondes, degraderen direct uit de Premier League naar de Championship competitie. Drie ploegen uit de Championship zullen precies de tegenovergestelde route bewandelen.

De kampioen uit de Championship en de nummer twee zijn direct gepromoveerd naar de Premier League. De nummers drie tot en met zes bepalen na de reguliere competitie wie de laatste plek in de Premier League inneemt door middel van play-off wedstrijden. Op deze play-off wedstrijden zit veel spanning, aangezien het erg lucratief is om in de Premier League te spelen. Denk hier aan televisiegeld, prijzengeld en sponsordeals.

Premier League: een snelle doorstroom van clubs

Hoewel het bovenin de Premier League ieder seizoen spannend is, zijn ook de wedstrijden om degradatie de moeite waard om te volgen.
De Engelse competitie staat erom bekend dat er een snelle doorstroom van clubs is. Waar een club het ene jaar nog op het een na hoogste niveau van Engeland speelt (de Championship), kan diezelfde club het volgende seizoen al tiende staan in de Premier League. Wat te denken van het sprookje van Leicester City, de club die uit het niets kampioen werd van de Premier League in 2016/2017.

Concurrentie

Andersom kunnen grote clubs uit de middenmoot van de Premier League eveneens binnen een korte tijd naar de onderste regionen van deze competitie zakken. Dit maakt de Premier League niet alleen spannend, het zorgt tevens voor een afwisselende samenstelling van deelnemers.

In tegenstelling tot gedegradeerde clubs uit bijvoorbeeld de Nederlandse Eredivisie, is het voor Engelse clubs die gedegradeerd zijn lastiger om terug te keren op het hoogste niveau. Dit komt door de hoge concurrentie in zowel de Premier League, als in de Championship-divisie. Dat maakt de Engelse competitie zo sterk dat het bij de beste competities in Europa hoort.

beker trofee icoon

Records in de Premier League

In het seizoen 2017/2018 is een nieuw puntenrecord neergezet door de kampioen. Manchester City verwierf de landstitel met 100 punten. Liverpool kreeg in dat seizoen het record in handen van meeste punten (97) als tweede op de ranglijst.

Meer dan tien jaar geleden, in 2007/08, degradeerde Derby County, omdat het slechts 11 punten had. Het laagste puntenaantal ooit in de Premier League. Nog verder in het verleden zagen we Manchester United kampioen worden met 75 punten, ook een laagte puntenaantal, ditmaal als kampioen zijnde.

Manchester City landskampioen

Topwedstrijden en derby’s

De Premier League is een enorm sterke competitie en hierdoor zijn er ook veel topwedstrijden. De wedstrijden tussen Arsenal, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Chelsea en Tottenham Hotspur zijn aan te schrijven als topwedstrijden.

Naast deze topwedstrijden heb je ook nog veel derby’s. Twee echte voetbalklassiekers zijn de “North West derby” en de “Merseyside-derby”. De North West derby is de wedstrijd tussen Liverpool en Manchester United. Dit zijn de twee meest succesvolle clubs uit Engeland en komen uit de North West regio in Engeland. De Merseyside-derby is de kraker tussen Liverpool en Everton, de twee succesvolste ploegen uit Liverpool. Het mooie aan deze derby is dat de stadions op een steenworp afstand van elkaar liggen.

Naast deze twee klassiekers zijn er nog veel meer derby’s in Engeland. Zo heb je de derby uit Manchester tussen de plaatselijke United en City (wat ook als topper wordt aangezien) en vechten Chelsea, Arsenal en Tottenham Hotspur de strijd uit in de Londense derby’s!

Voetbal laptop

Televisiegelden en prijzengeld verdelen onder de clubs

De Premier League is een goudmijntje voor de voetbalclubs. De vraag naar deze wedstrijden is erg groot en hierdoor ontvangen ze enorme bedragen van televisiezenders die deze wedstrijden uit willen zenden. Vanaf 2019 tot 2022 betaalt Sky Sports namelijk alleen al 3,58 miljard pond (ruim 4 miljard euro) voor de uitzendrechten van vier pakketten en heeft British Telecom ook één pakket voor 885 miljoen pond (1 miljard euro) aangeschaft.

In totaal zijn er zeven pakketten die gekocht kunnen worden, waardoor dit bedrag nog verder op kan lopen. In totaal ontving de landskampioen ongeveer £150 miljoen aan televisiegelden en prijzengeld voor het kampioenschap. De ploeg die in het minste aan televisiegelden en prijzengeld ontving was West Bromwich Albion. Zij ontvingen een slordige £95 miljoen.