Premier League

Komende voetbalwedstrijden
Kansen
Wedstrijd
Info
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals

Nieuws

Dit verdiende Richard Wright bij Manchester City

Een droom van elke voetballer is om te spelen voor een absolute topclub. Voor doelman Richard Wright kwam deze droom in 2012 uit toen hij getransfereerd werd van het kleine Preston North End naar de Engelse topclub Manchester City. Een prima transfer, maar niet als je nooit speelt. Wright zat vier seizoenen lang op de […]

Lees meer

Premier League

De Premier League wordt samen met de Duitse Bundesliga en de Spaanse Primera División gezien als één van de grootste voetbalcompetities uit Europa. Jaarlijks nemen 20 Engelse clubs het tegen elkaar op in deze voetbalcompetitie, om na 38 wedstrijden te bepalen wie zich de beste club van Engeland mag noemen. Deze competitie is voornamelijk bekend door topclubs als Chelsea, Manchester City, Manchester United en Arsenal.

Jaarlijks spannende titelstrijd in de Premier League

Doordat de Premier League uit meerdere grootmachten op voetbalgebied bestaat, blijft het vaak tot op de laatste dag spannend in deze competitie. Niet voor niets genieten voetballiefhebbers wereldwijd van de wedstrijden uit de Premier League. Wekelijks zorgen de wedstrijden voor veel spanning, opmerkelijke voetbaluitslagen, fraaie doelpunten en voetbal van een ongekend hoog niveau.

Hoewel de competitie voornamelijk gedomineerd wordt door een aantal topclubs, zijn er ook kleinere clubs die soms lang meestrijden voor de eerste plaats. Dit maakt het volgen van de Premier League des te leuker! Denk bijvoorbeeld aan clubs als Everton, Tottenham Hotspur, Southampton en West Ham United, die het de topclubs uit de Premier League ieder jaar moeilijk proberen te maken.

Opvallend aan de Premier League is dat er ook op Tweede Kerstdag gevoetbald wordt. Dit noemt men Boxing Day. De meeste andere competities voetballen door de winterstop op deze dag niet.

Premier League: een snelle doorstroom van clubs

Buiten het feit dat het bovenin de Premier League ieder seizoen spannend is wie kampioen wordt, zijn ook de wedstrijden om degradatie de moeite waard om te volgen.

De Engelse competitie staat erom bekend dat er een snelle doorstroom van clubs is. Waar een club het ene jaar nog op het een na hoogste niveau van Engeland speelt (de Championship), kan diezelfde club het volgende seizoen al tiende staan in de Premier League. Wat te denken van het sprookje van Leicester City, de club die uit het niets kampioen werd van de Premier League in 2016/2017.

Andersom kunnen grote clubs uit de middenmoot van de Premier League eveneens binnen een korte tijd naar de onderste regionen van deze competitie zakken. Dit maakt de Premier League niet alleen spannend, het zorgt tevens voor een afwisselende samenstelling van deelnemers.

In tegenstelling tot gedegradeerde clubs uit bijvoorbeeld de Nederlandse Eredivisie, is het voor Engelse clubs die gedegradeerd zijn lastiger om terug te keren op het hoogste niveau. Dit komt door de hoge concurrentie in zowel de Premier League, als in de Championship-divisie.