Club

Chelsea FC

Land:
Engeland
Opgericht:
1905
Competitie:
Locatie:
London
Stadion:
Stamford Bridge
Veld:
Gras
Capaciteit:
41.623

De Engelse topclub Chelsea FC kan ook jij nu op de voet volgen. Op VoetbalUitslagen.com staat er allerlei handige informatie voor je klaar. Bekijk het programma van The Blues, maar ook de uitslagen en statistieken.

Programma Chelsea FC

Check hier alle wedstrijden van Chelsea FC die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Betcity Logo

BetCity

9.0 Review lezen

€20 welkomstbonus – Bookmaker met NL licentie

ksa vergunning logo

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is

Uitslag Chelsea FC

Elke wedstrijduitslag van Chelsea FC vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Chelsea FC in de Premier League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Chelsea FC

Chelsea FC selectie

Alles over Chelsea FC

Chelsea FC is een voetbalclub uit de Britse hoofdstad Londen. De club is opgericht in 1905, maar vooral na de eeuwwisseling succesvol in binnen- en buitenland. Dit hangt samen met de overname van de club in 2003 door de Rus Roman Abramovitsj. Hij heeft sindsdien meer dan een miljard euro geïnvesteerd in de club, waardoor Chelsea tegenwoordig als topclub geldt. Chelsea speelt haar thuiswedstrijden in Stamford Bridge, een stadion met een capaciteit van ongeveer 41.000 toeschouwers. Het west-Londense Chelsea heeft vooral een sterke rivaliteit met de noord-Londense clubs Tottenham Hotspur en Arsenal.

Historie

Al in haar tweede volwaardige seizoen promoveerde Chelsea naar het hoogste niveau, maar de eerste jaren van de club kenmerken zich vooral door diverse degradaties en promoties tussen het eerste en tweede niveau van de Engelse voetbalpiramide. In 1915 bereikte de club de finale van de FA Cup, die werd verloren van Sheffield United. Daarnaast bereikte Chelsea zo nu en dan ereplaatsen in de voorloper van de Premier League.

Hoewel Chelsea in de eerste decennia geen hoofdprijs wist te winnen, groeide het aantal supporters snel. Dit had deels te maken met het feit dat Chelsea diverse grote spelers aan zich wist te binden. De clubs sloeg de weg omhoog in de jaren vijftig in, toen voormalig Chelsea-aanvaller Ted Drake gedurende negen jaar de leiding had. Hij zorgde voor een professionelere en een betere jeugdopleiding, wat onder meer leidde tot het landskampioenschap in 1955.

Tot midden jaren zeventig bleef de club verbeteren met enkele ereplaatsen, een FA Cup, League Cup en UEFA Winner’s Cup, maar hierna ging het snel bergafwaarts. Chelsea degradeerde en kwam zelfs dicht bij degradatie naar het derde niveau in 1984. Pas in de jaren negentig trad er definitief verbetering op, met een stabiele plek in de middenmoot van de Premier League. Na de overname door Abramovitsj in 2003 werd Chelsea een topclub in Engeland en Europa. Chelsea werd sinds de overname vijf keer landskampioen, won het vier FA Cups, drie League Cups, de Champions League en de Europa League.

Clubiconen en rivaliteit

Chelsea is één van de meest populaire voetbalclubs van Europa. In Engeland komen de fans voornamelijk uit west-Londen. De club, bijgenaamde The Blues vanwege de clubkleuren, staat bekend als arbeidersclub. Duels met Tottenham Hotspur en Arsenal zijn beladen, terwijl er met andere west-Londense clubs vooral een vriendschappelijke band is. Sinds enige tijd is er ook een stevige rivaliteit met Liverpool, die vooral verband houdt met enkele belangrijke duels in verschillende competities tussen beide ploegen.

Clubiconen van Chelsea komen vooral uit de periode na de Russische overname en daarmee de succesjaren. John Terry is zonder twijfel één van de grootste iconen. Terry speelde tussen 1998 en 2017 meer dan vijfhonderd duels voor Chelsea. Vergelijkbaar is Frank Lampard, die tussen 2001 en 2014 voor de club speelde en als speler van Chelsea bovendien meer dan honderd keer uitkwam voor Engeland. Andere bekende figuren uit de clubhistorie zijn Ruud Gullit, Petr Cech, Ashley Cole, Claude Makélélé en Gianfranco Zola.

Stadion

Als je een bezoek brengt aan het stadion van Chelsea, loop dan zeker even langs The Shed Wall. Hier hangen allerlei grote namen met portret, statistieken en quotes. De stadiontour zelf is ook een aanrader. Door een interactief device voelt het alsof je als speler in het stadion bent.