Club

Chelsea FC

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Engeland
Competitie:
Locatie:
London

De Engelse topclub Chelsea FC kan ook jij nu op de voet volgen. Op VoetbalUitslagen.com staat er allerlei handige informatie voor je klaar. Bekijk het programma van The Blues, maar ook de uitslagen en statistieken.

Chelsea programma en wedstrijden

Check hier alle wedstrijden van Chelsea FC die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Chelsea FC in de Premier League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en doelsaldo.

Uitslag Chelsea FC

Elke wedstrijduitslag van Chelsea FC vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Chelsea FC selectie

Alles over Chelsea FC

Chelsea FC is een voetbalclub uit de Britse hoofdstad Londen. De club is opgericht in 1905, maar vooral na de eeuwwisseling succesvol in binnen- en buitenland. Dit hangt samen met de overname van de club in 2003 door de Rus Roman Abramovitsj. Hij heeft sindsdien meer dan een miljard euro geïnvesteerd in de club, waardoor Chelsea tegenwoordig als topclub geldt. Chelsea speelt haar thuiswedstrijden in Stamford Bridge, een stadion met een capaciteit van ongeveer 41.000 toeschouwers. Het west-Londense Chelsea heeft vooral een sterke rivaliteit met de noord-Londense clubs Tottenham Hotspur en Arsenal.

Historie

Al in haar tweede volwaardige seizoen promoveerde Chelsea naar het hoogste niveau en mocht de club daar zijn wedstrijden afwerken, maar de eerste jaren van de club kenmerken zich vooral door diverse degradaties en promoties tussen het eerste en tweede niveau van de Engelse voetbalpiramide. In 1915 bereikte de club de finale van de FA Cup, die werd verloren van Sheffield United. Daarnaast bereikte Chelsea zo nu en dan ereplaatsen in de voorloper van de Premier League.

Hoewel Chelsea in de eerste decennia geen hoofdprijs wist te winnen, groeide het aantal supporters snel. Dit had deels te maken met het feit dat Chelsea diverse grote spelers aan zich wist te binden. De clubs sloeg de weg omhoog in de jaren vijftig in, toen voormalig Chelsea-aanvaller Ted Drake gedurende negen jaar de leiding had. Hij zorgde voor een professionelere en een betere jeugdopleiding, wat onder meer leidde tot het landskampioenschap in 1955.

Tot midden jaren zeventig bleef de club verbeteren met enkele ereplaatsen, een FA Cup, League Cup en UEFA Winner’s Cup, maar hierna ging het snel bergafwaarts. Chelsea verloor vele wdstrijden, degradeerde en kwam zelfs dicht bij degradatie naar het derde niveau in 1984. Pas in de jaren negentig trad er definitief verbetering op, met een stabiele plek in de middenmoot van de Premier League. Na de overname door Abramovitsj in 2003 werd Chelsea een topclub in Engeland en Europa. Chelsea werd sinds de overname vijf keer landskampioen, won het vier FA Cups, drie League Cups, de Champions League en de Europa League.

Clubiconen en rivaliteit

Chelsea is één van de meest populaire voetbalclubs van Europa. In Engeland komen de fans voornamelijk uit west-Londen. De club, bijgenaamde The Blues vanwege de clubkleuren, staat bekend als arbeidersclub. Duels met Tottenham Hotspur en Arsenal zijn beladen, terwijl er met andere west-Londense clubs vooral een vriendschappelijke band is. Sinds enige tijd is er ook een stevige rivaliteit met Liverpool, die vooral verband houdt met enkele belangrijke wedstrijden in verschillende competities tussen beide ploegen.

Clubiconen van Chelsea komen vooral uit de periode na de Russische overname en daarmee de succesjaren. John Terry is zonder twijfel één van de grootste iconen. Terry speelde tussen 1998 en 2017 meer dan vijfhonderd duels voor Chelsea. Vergelijkbaar is Frank Lampard, die tussen 2001 en 2014 voor de club speelde en als speler van Chelsea bovendien meer dan honderd keer uitkwam voor Engeland. Andere bekende figuren uit de clubhistorie zijn Ruud Gullit, Petr Cech, Ashley Cole, Claude Makélélé en Gianfranco Zola.

Stadion

Als je een bezoek brengt aan het stadion van Chelsea, loop dan zeker even langs The Shed Wall. Hier hangen allerlei grote namen met portret, statistieken en quotes. De stadiontour zelf is ook een aanrader. Door een interactief device voelt het alsof je als speler in het stadion bent. Het leukste is om een keer een wedstrijd bij te wonen.

Wedden op Chelsea FC

Chelsea FC behoort tot de topclubs van Engeland. De club uit de hoofdstad Londen doet vaak erg goede zaken in de Premier League en ze doen graag een gooi naar de landstitel. Toch hebben ze het in wedstrijden tegen andere topclubs vaak behoorlijk lastig. Dat maakt voetbal wedden op Chelsea FC interessant. Hoewel de bookmakers de club vaak weinig kans, en dus hoge odds geven in topwedstrijden, weet Chelsea af en toe verrassend uit de hoek te komen. Daarentegen verliest Chelsea FC af en toe wedstrijden waarin ze wel als favoriet werden ingeschat. Wedden op Chelsea FC is dan ook erg geschikt voor gokkers die wel wat risico durven te nemen.

Odds

Chelsea FC is een club die soms enorm weet te verrassen en soms verrassend onderuit gaat. Dat is ook terug te zien in de odds van de club. Een winst van Chelsea wordt vaak niet gezien als zekerheid. Dat is voor gokkers die wel wat risico willen nemen interessant. De club uit Londen staat niet voor niets hoog in de Premier League en weet dus veel wedstrijden wel naar hun hand te zetten. Door de statistieken en actuele omstandigheden goed in de gaten te houden, weten spelers de beste odds voor de club ertussenuit te halen.