actueel background image

De Chelsea stadiontour mag je niet missen als je in Londen bent

05 apr 2019 | 08:44 0

De grote stad Londen kent veel topclubs, waaronder: Arsenal, Chelsea, Tottenham Hotspur, Crystal Palace en Fulham. Het is Chelsea dat met haar stadion rondleidingen een prijs heeft gewonnen. Wij van Voetbaluitslagen.com mochten van de gelegenheid gebruik maken om aan zo’n stadiontour van Chelsea deel te nemen. Hieronder vertellen we je graag wat we hebben mee gemaakt.

Stadiontour Chelsea

Even buiten het centrum van Londen bevindt zich het Stamford Bridge stadion, ‘Home of the Blues.’ Chelsea omschrijft de stadiontour als ‘See it. Hear it. Feel it.’ Direct bij binnenkomst merk je dan ook dat deze drie pijlers worden nagestreefd. Een wedstrijd staat op, er staan drie grote trofeeën klaar, de muziek staat aan en op een aantal stoeltjes uit het stadion kun je alvast plaatsnemen. Sfeer creëren kunnen ‘The Blues’ zeker.

Je bezoekt de volgende plekken tijdens de rondleiding: drie plekken in het stadion, de persruimte, de kleedkamers, de spelerstunnel, de dug-out en (de rand van) het veld. Je eindigt na ongeveer een uurtje in de fanshop.

Chelsea stadion Hazard

Spelers Chelsea rondleiding

360 graden ervaring

Wat deze tour uniek maakt, is het kleine multimedia device dat je mee krijgt. Je kunt hiermee op bepaalde momenten 360 graden video’s kijken. Zo kun je vanuit de dug-out zien hoe de spelers het veld opkomen en het aanwezige publiek dat staat te zingen en juichen.

Ook in de kleedkamers is fantastisch ingespeeld met de beleving. Je scant een shirt van een speler en je krijgt vervolgens een video te zien van zijn actie in een wedstrijd. We zullen niet elke video verklappen, maar dit geeft zonder twijfel de rondleiding een extra sensatie.

Museum

We raden je zeker aan om vooraf het museum te bezoeken. Het is vanaf de eerste tot laatste stap die je zet een mooi avontuur. De muziek staat al aan en het eerst wat in het oog springt is een (kleine) prijzenkast, een maquette van het nieuwe stadion en een zithoek met video’s van grote wedstrijden. Dit is slechts het begin van de Chelsea ervaring, want eenmaal in de volgende ruimte leer je over de geschiedenis, her beleef je belangrijke wedstrijden en staan natuurlijk de grote trofeeën in een etalage opgesteld. Op diverse plekken in het museum kun je zelf video’s starten of luisteren naar quotes van iconen, bijvoorbeeld Ruud Gullit over de finale van de FA Cup in 1997.

The Shed Wall

Een paar bekende spelersnamen van Chelsea: Eden Hazard, Peter Cech, Ron Harris, Didier Drogba en Frank Lampard. Deze namen vind je al buiten het stadion op ‘The Shed Wall,’ een muur van het oorspronkelijke stadion gebouwd in 1877. Op The Shed Wall vind je iconische Chelsea spelers met foto, informatie, prijzen en quotes. Deze korte historische looproute begint (of eindigt) bij de fanshop aan de voorzijde van het stadion en kun je vrij bezoeken.

The Shed Wall Chelsea      Frank Lampard Shed wall

Nieuw stadion

Zoals net al bij het museum aangegeven, is er een plan voor een nieuw stadion. Chelsea wilt graag meer supporters de mogelijkheid bieden om de wedstrijden te bezoeken. Echter werd er tijdens de tour verteld dat Chelsea niet naar een andere locatie wil en op de huidige locatie kampt met ruimtegebrek. Het Stamford Bridge stadion bevindt zich namelijk midden in een woonwijk, waar er geen ruimte is om makkelijk uit te breiden.

Handig om te weten

  • Londen heeft een zeer uitgebreid ondergronds netwerk van openbaar vervoer. Je kunt dan ook eenvoudig en snel bij het stadion komen. Het metrostation Fulham Broadway ligt op slechts 5 minuten lopen van het Stamford Bridge stadion. Je neemt hiervoor de groene district lijn richting Wimbledon.
  • Reserveren is niet verplicht, je kunt gewoon naar het stadion toe en aan de kassa een kaartje kopen.
  • De touroperator spreekt de gehele tour in het Engels, maar het multimedia device kan ingesteld worden op meer talen, waaronder Duits, Frans en Spaans.
  • Voordat de tour begint, kun je een kijkje nemen in het museum. Het is aan te raden om zeker een half uurtje hiervoor uit te trekken, zodat je op je gemak kunt kijken en genieten.

Nog enkele andere foto’s

Stadion meseum Chelsea Prijzenkast Chealsea FC

Chelsea FC shirts Stadion Chelsea Stamford Bridge

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.