actueel background image

La Liga weer van start: programma speelronde 27

30 mrt 2023 | 14:39 0

De binnenlandse competities gaan weer van start na een korte break voor de EK-kwalificatiewedstrijden. Er staan weer een aantal mooie affiches op het programma, met als hoogtepunt Atlético Madrid – Real Betis. We nemen het Primera Division programma van speelronde 27 met je door.

Mallorca en Osasuna openen het voetbalweekend

Op vrijdagavond is het Osasuna dat op bezoek gaat bij Mallorca. Beide clubs bevinden zich in de middenmoot van de competitie, maar als Osasuna weet te winnen, kan het Mallorca voorbij.

Vrijdag 31 maart, 21:00 uur: Mallorca – Osasuna

Espanyol heeft drie punten nodig

Espanyol staat dit weekend tegenover Girona. Espanyol staat met één been in de degradatiezone en moet deze wedstrijd winnen. De club staat 17e met 27 punten en Valencia en Almeria bevinden zich slechts één punt onder Espanyol. Grote belangen dus. De wedstrijd zal uitwijzen wie de sterkste is.

Zaterdag 1 april, 14:00 uur: Girona – Espanyol

Athletic Bilbao zoekt aansluiting bij subtop

Met 36 punten staat Athletic Bilbao op plek zeven in La Liga. Villarreal staat op plek zes met 41 punten. Athletic heeft dus drie punten nodig om in de komende speelrondes nog aan te kunnen sluiten bij Villarreal. Daarmee maakt het ook nog kans op een Conference League-ticket. De club mag komend weekend op bezoek bij Getafe.

Zaterdag 1 april, 16:15 uur: Athletic Bilbao – Getafe

Directe strijd tussen Cádiz en Sevilla

Beide clubs hebben 28 punten: Sevilla en Cádiz. Sevilla doet het op doelsaldo net iets beter dan Cádiz, maar dit weekend is het dus een directe strijd tussen de twee clubs. Sevilla deed in voorgaande seizoenen altijd mee in de top en wil daar graag dichterbij komen. Welke club pakt de drie punten?

Zaterdag 1 april, 18:30 uur: Cádiz – Sevilla

Elche kansloos tegen de koploper

Voor hekkensluiter Elche is het echt einde verhaal. De club staat laatste in de Primera Division met 13 punten en is alle hoop verloren. De club gaat definitief naar de Segunda Division. En nee, dat is geen 1 april grap. Ook deze wedstrijd gaat de ploeg niet winnen. Het staat namelijk tegenover koploper FC Barcelona. De drie punten gaan dit weekend mee naar Barcelona, dat durven wij met zekerheid te zeggen.

Zaterdag 1 april, 21:00 uur: Elche – FC Barcelona

Celta de Vigo treft Almería

Celta staat op een keurige 10e plek in La Liga en kan prima meekomen. Qua punten staat het gelijk aan Osasuna. In theorie kan Celta drie ploegen voorbij als het dit weekend weet te winnen van Almería. Eigenlijk is het niet de vraag of Celta wint, maar met hoeveel. Almería staat namelijk één na laatste.

Zondag 2 april, 14:00 uur: Celta de Vigo – Almería

3 punten blijven in Madrid

De Koninklijke staat komend weekend tegenover Valladolid. Tussen koploper Barcelona en Real Madrid zit een gat van 12 punten. Een flink gat, maar in het voetbal is niets onmogelijk. Met nog 11 speelrondes te gaan blijft Real Madrid de aansluiting met Barca opzoeken. De kans is heel groot dat de punten dit weekend in Madrid blijven. Valladolid staat 16e en wij verwachten dat zij niet sterk genoeg zijn om langs Real te komen.

Zondag 2 april, 16:15 uur: Real Madrid – Valladolid

Villarreal krijgt Sociedad op bezoek

Nog een leuke wedstrijd dit weekend is die tussen Villarreal en Real Sociedad. Sociedad staat op plek vier en Villarreal op plek 6. Er wordt dit weekend niet gestreden om een plek, maar als Villarreal weet te winnen dan loopt het in op zowel Real Betis (plek 5) als Real Sociedad. Een wedstrijd met belangen dus.

Zondag 2 april, 18:30 uur: Villarreal – Real Sociedad

Topper van dit weekend

De absolute topper van dit weekend is de wedstrijd tussen Atlético Madrid en Real Betis. De eerste plek in de competitie lijkt voor Atléti iets te veel gevraagd, maar het strijdt nog volop mee voor plaats twee. Ook Real Betis kan daar nog terechtkomen. Het verschil in punten tussen beide clubs is slechts zes, dus er is nog van alles mogelijk. Dit weekend kunnen beide clubs aansluiting bij de club die boven hen staat zoeken.

Zondag 2 april, 21:00 uur: Atlético Madrid – Real Betis

Valencia en Rayo sluiten af

Het voetbalweekend in de Primera Division wordt afgesloten op maandagavond. Valencia en Rayo Vallecano staan dan tegenover elkaar. Valencia staat met één been in de Segunda Division want het staat 18e, terwijl Rayo zich in de subtop van de competitie bevindt. Onze voorspelling? Rayo wint. Fijn weekend!

Maandag 3 april, 21:00 uur: Valencia – Rayo Vallecano

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.