Olympique Lyonnais

Land |
Actief in |

Olympique Lyonnais

De Franse voetbalclub Olympique Lyonnais werd in 1899 opgericht en is één van de bekendere clubs in de Ligue 1. Deze voetbalclub speelt zijn thuisduels in het Parc Olympique Lyonnais. De club heeft een tweetal bijnamen, dat zijn Les Gones (de jongens) en La Reine (de Koningin).

Lees meer
Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

Olympique Lyonnais

In de eerste jaren van 21e eeuw domineerde de club de Franse competitie, zo werd zeven keer op rij de landstitel gewonnen. Olympique Lyonnais heeft één grote rivaal en dat is AS Saint-Étienne, de wedstrijden tussen deze clubs staat bekend als de Derby du Rhône.

De financiele injectie van Lyon

Olympique Lyonnais was lange tijd een wisselvallige club, successen werden in raptempo opgevolgd door teleurstellingen. Maar in 1999 begon er een geweldige periode voor de Franse club. De bioscoopgigant Pathé dat voor 23% aandeelhouder is van de voetbalclub stak een geldbedrag van vijftien miljoen euro in de club. Van dit geld werd aanvaller Sonny Ánderson gehaald, de Braziliaan kwam destijds over van FC Barcelona. Zijn komst gaf de club een duwtje in de goede richting, in het seizoen 2000/2001 werd de tweede plaats veiliggesteld achter Nantes.

Vanaf het opvolgende seizoen begon de gouden periode, waarin zeven keer op rij de landstitel werd binnengehaald. Het frisse aanvallende voetbal van de ploeg viel ook op in Europa. In zes Europese seizoenen werden er wedstrijden gewonnen tegen Real Madrid, Olympiacos, Bayern München, Werder Bremen en PSV. Ondanks deze geweldige prestaties kwam de club nooit voorbij de kwartfinales. In 2008 kwam er een einde aan deze zegereeks, trainer Alain Perrin en tien spelers vertrokken bij Olympique Lyonnais.

Europees seizoen in 2009/2010 van Olympique Lyonnais

In het seizoen 2009/2010 mocht Olympique Lyonnais meedoen in de Champions League. Op het hoogste Europese niveau liet de club duidelijk van zich spreken. Er werden wedstrijden gewonnen tegen RSC Anderlecht, Liverpool, Real Madrid en Girondins de Bordeaux. De club uit Lyon knokte zich tot de halve finale van het toernooi, waarin het uiteindelijk het onderspit moest delven tegen Bayern München. Desondanks een geweldige prestatie van de Franse club.