Club

Olympique Lyonnais

Land:
Frankrijk
Opgericht:
1950
Competitie:
Coach:
Rudi Garcia
Locatie:
Lyon
Stadion:
Parc Olympique Lyonnais
Veld:
Gras
Capaciteit:
59.186

De Franse topclub Olympique Lyon werd zeven keer landskampioen. De voetbalclub speelt in de Ligue 1, de Coupe de France en normaliter ook Europees voetbal. Ontdek hier hoe het de club vergaat in de competitie. Bekijk de uitslagen, statistieken en het programma.

Programma Olympique Lyonnais

Check hier alle wedstrijden van Olympique Lyonnais die op het programma staan. Per competitie zie je meteen de datum, aanvangstijd en tegenstander. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Uitslag Olympique Lyonnais

Alle uitslagen van Olympique Lyonnais vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Standen

Zie in de tabel hieronder de actuele stand van Olympique Lyonnais in de Ligue 1. Ook zie je de stand in toernooien en andere competities, waarin Olympique Lyonnais actief is (geweest). Je ziet direct het aantal gespeelde wedstrijden, punten en doelsaldo.

Seizoensstatistieken Olympique Lyonnais

Olympique Lyonnais selectie

Socials
@ol
Posts
Volgers
Volgend

De Franse voetbalclub Olympique Lyonnais werd in 1899 opgericht en hoort bij de topclubs in de Ligue 1. Deze voetbalclub speelt zijn thuisduels in het Parc Olympique Lyonnais. De club heeft een tweetal bijnamen, dat zijn Les Gones (de jongens) en La Reine (de Koningin).

In de eerste jaren van 21e eeuw domineerde de club de Franse competitie, zo werd zeven keer op rij de landstitel gewonnen. Olympique Lyonnais heeft één grote rivaal en dat is AS Saint-Étienne, de wedstrijden tussen deze clubs staat bekend als de Derby du Rhône. Verder zijn ook de wedstrijden tegen Olympique Marseille en Paris Saint-Germain beladen, maar vooral ook mooie wedstrijden om te kijken.

De financiële injectie van Lyon

Olympique Lyonnais was lange tijd een wisselvallige club, successen werden in rap tempo gevolgd door teleurstellingen. Maar in 1999 begon er een geweldige periode voor de Franse club. De bioscoopgigant Pathé, dat voor 23% aandeelhouder is van de voetbalclub, stak een geldbedrag van vijftien miljoen euro in de club. Van dit geld werd aanvaller Sonny Ánderson gehaald, de Braziliaan kwam destijds over van FC Barcelona. Zijn komst gaf de club een duwtje in de goede richting, in het seizoen 2000/2001 werd de tweede plaats veiliggesteld achter Nantes.

Gouden periode

Vanaf het opvolgende seizoen begon de gouden periode, waarin zeven keer op rij de landstitel werd binnengehaald. Van het seizoen 2001/02 t/m 2007/08 stond Olympiue Lyon op het hoogste podium. Het frisse aanvallende voetbal van de ploeg werd ook toegepast in de Europese competitie. In zes Europese seizoenen werden er wedstrijden gewonnen tegen Real Madrid, Olympiacos, Bayern München, Werder Bremen en PSV. Ondanks deze geweldige prestaties kwam de club nooit voorbij de kwartfinales. In 2008 kwam er een einde aan deze zegereeks, trainer Alain Perrin en tien spelers vertrokken bij Olympique Lyonnais.

Europees seizoen in 2009/2010 van Olympique Lyonnais

In het seizoen 2009/2010 mocht Olympique Lyonnais meedoen in de Champions League. Op het hoogste Europese niveau liet de club duidelijk van zich spreken. Er werden wedstrijden gewonnen tegen RSC Anderlecht, Liverpool, Real Madrid en Girondins de Bordeaux. De club uit Lyon knokte zich tot de halve finale van het toernooi, waarin het uiteindelijk het onderspit moest delven tegen Bayern München. Desondanks een geweldige prestatie van de Franse club.

Topclub in Frankrijk

Olympique Lyon heeft de status als topclub altijd weten waar te maken. Een landstitel zat er dan misschien niet meer in vanaf 2008, maar sindsdien is de club altijd geëindigd in de top vijf. Daardoor nam Lyon ook vaak deel aan de Champions League en soms Europa League.

Vrouwenteam

Het vrouwenteam van Olympique Lyon is de grootmacht in eigen land én Europa. Wie tegen dit damesteam speelt, weet vrijwel zeker dat ze gaan verliezen. In 2019 haalde het damesteam van Olympique Lyon haar zesde Champions League titel binnen. Vanaf 2016 t/m 2019 is het een onafgebroken reeks titels.