Europa League

De Europa League zal dit jaar voor de 48e keer in de historie worden gespeeld. In het seizoen 2018/2019 zal deze competitie voor de tiende opeenvolgende keer onder deze naam worden georganiseerd. Vorig seizoen wist Atlético Madrid beslag te leggen op de Europese titel. Een andere Spaanse club is echter de recordhouder, FC Sevilla schreef het toernooi namelijk vijfmaal op zijn naam. In 2018/2019 zal de finale worden gespeeld in Azerbeidzjan, namelijk in het Olympisch Stadion van Bakoe.

Upcoming matches
Odds
Game
Stats
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals

News

AZ en de route naar de Europa League

Door een pijnlijke nederlaag bij Willem II (na strafschoppen) zal het Europese ticket niet worden gewonnen in de KNVB Beker, maar er zijn nog volop kansen. AZ staat momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie, de achterstand op Feyenoord is slechts drie punten. Bekijk hieronder op welke manieren AZ zichzelf dit seizoen alsnog kan […]

Read more

Europa League

Opzet van de Europa League 2018/2019

In de UEFA Europa League mogen alle deelnemende landen maximaal drie clubs laten meedoen aan deze voetbalcompetitie. Zestien clubs beginnen direct in de groepsfase, terwijl 32 voetbalclubs zich via de voorrondes kunnen plaatsen. De winnaar van de Europa League ontvangt naast de beker ook nog een rechtstreekse deelname aan de groepsfase van de Champions League in het volgende seizoen. Dit voetbalseizoen strijden er 162 voetbalclubs om de felbegeerde Europese titel. Deze clubs zijn afkomstig uit 55 verschillende landen.

Finale in het Olympisch Stadion van Bakoe

De finale van de Europa League zal op woensdag 29 mei 2019 worden gespeeld in Azerbeidzjan. Het Olympisch Stadion van Bakoe is het decor voor deze belangrijke voetbalwedstrijd. Het stadion wordt momenteel alleen gebruikt voor de thuisinterlands van de Azerbeidzjaanse ploeg. Het Olympisch Stadion biedt plaats aan bijna zeventigduizend toeschouwers.

Favorieten in de Europa League 2018/2019

In de Europa League is het zeer moeilijk te voorspellen welke club de titel zal gaan winnen. Dit komt omdat na de groepsfase diverse clubs uit de Champions League instromen. In de groepsfase van de Champions League vervolgen alle nummers drie namelijk hun Europese avontuur in de Europa League. Vorig seizoen kwam Atlético Madrid ook via deze route in de Europa League terecht en schreef het uiteindelijk het toernooi op zijn naam.