Europa League

De Europa League zal dit jaar voor de 49e keer in de historie worden gespeeld. Het is de elfde opeenvolgende keer dat dit toernooi onder deze naam wordt georganiseerd. Vorig seizoen was er een Engelse finale, gaat dit jaar weer gebeuren of is het een Spaans recordhouder Sevilla dat voor de zesde titel gaat? We weten het op woensdag 27 mei 2020 als de finale wordt gespeeld in Polen, in PGE Arena Gdansk.

Champions League

Upcoming matches
Odds
Game
Stats
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals

News

Loting Europa League: Feyenoord, AZ en FC Utrecht

De UEFA loting begon vandaag om 12:00, waar als eerst Ajax en PSV te horen hebben gekregen tegen welke teams zij het moeten gaan opnemen in de voorronden van de Champions League. Om 14:00 waren Feyenoord, AZ Alkmaar en FC Utrecht aan de beurt. Europa League loting In de Europa League wordt er een ronde […]

Read more

AZ en de route naar de Europa League

Door een pijnlijke nederlaag bij Willem II (na strafschoppen) zal het Europese ticket niet worden gewonnen in de KNVB Beker, maar er zijn nog volop kansen. AZ staat momenteel op de vierde plaats in de Eredivisie, de achterstand op Feyenoord is slechts drie punten. Bekijk hieronder op welke manieren AZ zichzelf dit seizoen alsnog kan […]

Read more

Europa League

Opzet van de Europa League 2019/2020

In de UEFA Europa League mogen alle deelnemende landen maximaal drie clubs laten meedoen aan deze voetbalcompetitie. Zestien clubs beginnen direct in de groepsfase, terwijl 32 voetbalclubs zich via de voorrondes kunnen plaatsen. De winnaar van de Europa League ontvangt naast de beker ook nog een rechtstreekse deelname aan de groepsfase van de Champions League in het volgende seizoen. Dit voetbalseizoen strijden er 162 voetbalclubs om de felbegeerde Europese titel. Deze clubs zijn afkomstig uit 55 verschillende landen.

Finale in het voetbalstadion in Gdansk

De finale van de Europa League zal op woensdag 27 mei 2020 worden gespeeld in Polen. Het PGE Arena Gdansk biedt plek voor 42.105 toeschouwers en bevindt zich in het noorden van Polen. Dit stadion werd opgeleverd in 2011 en dus nog niet heel oud. Het werd toen gebouwd voor het Europees Kampioenschap voetbal in 2012. Na het plaatsvinden van de finale van de Europa League zullen er ook weer EK wedstrijden gespeeld worden. Buiten de Europese kampioenschappen en toernooien om is het stadion thuisbasis van Lechia Gdansk.

Favorieten in de Europa League 2019/2020

In de Europa League is het zeer moeilijk te voorspellen welke club de titel zal gaan winnen. Dit komt omdat na de groepsfase diverse clubs uit de Champions League instromen. In de groepsfase van de Champions League vervolgen alle nummers drie namelijk hun Europese avontuur in de Europa League. Vorig seizoen eindigde zowel de Champions League als Europa League met twee Engelse clubs in de finale. Op het hoogste Europese niveau won Liverpool van Tottenham en een treetje lager stonden Chelsea en Arsenal tegenover elkaar, waarbij eerstgenoemde de titel pakte.

Prijzengeld

Het prijzengeld van de Europa League is:

 • Eerste kwalificatieronde: €240.000
 • Tweede kwalificatieronde: €260.000
 • Derde kwalificatieronde: €280.000
 • Play-offs: €300.000
 • Behalen groepsfase: € 2.920.000
 • Zestiende finales: €500.000
 • Achtste finales: €1.100.000
 • Kwartfinale: €1.500.000
 • Halve finale: €2.400.000
 • Verliezend finalist: €4.500.000
 • Winnaar: €8.500.000