actueel background image

Kwartfinale Europa League: alles ligt nog open

20 apr 2023 | 08:10 0

De kwartfinales in de Europa League zijn in alle opzichten nog spannend. Er is geen enkele ploeg dat al met één been in de halve finale staat. Alles ligt dicht bij elkaar. In Nederland duimen we voornamelijk voor Feyenoord. We blikken kort vooruit op de returns.

Voorbeschouwing Man United Newcastle content

Feyenoord wil naar halve finale

Wat een geweldige avond was het vorige week donderdag in De Kuip. Feyenoord versloeg het AS Roma van José Mourinho met 1-0. Een lekkere uitgangspositie voor de return, maar de Rotterdammers zijn er nog lang niet. De voorsprong is minimaal en Mourinho weet hoe hij zijn teams optimaal moet voorbereiden op dit soort wedstrijden.

Toch gaat Feyenoord vol vertrouwen naar Italië. De ploeg van Arne Slot is sterk en kan tegen een stootje. In de Eredivisie werd dit weekend zonder overmatige inspanning met 3-0 gewonnen van SC Cambuur. Een optimale voorbereiding dus voor de return tegen Roma. Schrijft Feyenoord opnieuw historie door zich te plaatsen voor de halve finale?

Donderdag 21.00 uur: AS Roma – Feyenoord

United tussen hoop en vrees

Lange tijd leek Manchester United lachend op weg naar de halve finale van de Europa league. Al snel kwam de ploeg van Erik ten Hag met 2-0 voor tegen het noodlijdende Sevilla, maar toen werd de Nederlander overmoedig. Ten Hag bracht een aantal wissels waarvan niemand iets begreep en plots kwam Sevilla in de slotfase terug tot 2-2. Daardoor moet United nog vol aan de bak tegen de nummer twaalf van de La Liga.

Manchester United is aan zijn stand verplicht om Sevilla uit te schakelen, maar het kan spoken in Estadio Ramón Sánchez Pizjuán. Zeker in Europese wedstrijden. Sevilla is recordhouder in de Europa League en weet dus hoe het werkt in dit toernooi. Kunnen zij stunten of laat Ten Hag zich geen tweede keer piepelen?

Donderdag 21.00 uur: Sevilla – Manchester United

Sporting wil stunten

Juventus ging het tweeluik tegen Sporting in als de grote favoriet. Die status maakte ze slechts deels waar. In Turijn won De Oude Dame met 1-0. Het verschil is dus minimaal. Maar Italianen weten over het algemeen goed hoe ze een voorsprong moeten vasthouden. Voor Juve is de druk het hoogste in het tweeluik. Juventus moet de Europa League winnen om zich te kunnen plaatsen voor de Champions League van volgend seizoen.

Voor Sporting is succes in Europa geen harde eis, maar het zou het seizoen wel heel erg opfleuren. En het is mogelijk. Sporting beweest in de achtste finale al te kunnen stunten. Over twee wedstrijden werd Arsenal aan de kant gezet. Wordt Juventus de volgende topploeg die moet wijken voor Sporting?

Donderdag 21.00 uur: Sporting CP – Juventus

Union St. Gilloise op rand van historie

Duitse ploegen liggen het Belgische Union St. Gilloise wel. In de achtste finale moest Union Berlin eraan geloven en ook Bayer Leverkusen had vorige week de grootste moeite met de Belgen. In Leverkusen werd het 1-1. Daarmee kwam er een einde aan de reeks gewonnen wedstrijden van Leverkusen. De Duitsers wonnen voor de clash met Union zeven wedstrijden op rij.

Lukt het Leverkusen om zich te herstellen in België? Of ontpopt de Belgische nummer twee zich opnieuw tot plaaggeest voor een Duitse ploeg?

Donderdag 21.00 uur: Royale Union SG – Bayer Leverkusen

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.