Wedden op de Eredivisie

Dit seizoen strijden er opnieuw achttien clubs om de landstitel in de Eredivisie. In verband met het coronavirus is er geen enkele club gepromoveerd of gedegradeerd. Ajax is regerend landskampioen en zal ook dit seizoen weer met PSV, Feyenoord en AZ strijden om de schaal. We zijn benieuwd wat er dit seizoen gaat gebeuren bovenin en onderaan de ranglijst.

Bij verschillende online bookmakers kan jij zowel pre-match als live een weddenschap plaatsen op alle wedstrijden in de Eredivisie. Nieuwe leden kunnen ook in aanmerking komen voor een prachtige welkomstbonus, bijvoorbeeld 125 euro gratis speeltegoed bij Betsson.

Waarom online wedden?

Online wedders kunnen bij de bookmakers genieten van onwijs veel voordelen. Nieuwe leden krijgen een welkomstbonus cadeau, bijvoorbeeld een stortingsbonus of gratis weddenschappen. De quoteringen zijn ook veel aantrekkelijker dan bij de Toto en het aanbod is vele malen groter. Liefhebbers kunnen ook een live weddenschap plaatsen op een wedstrijd, zelfs als je zelf in het stadion zit. Er kan bij de online bookmakers ingezet worden op de computer, smartphone en tablet.

Favorieten om op in te zetten

In de laatste jaren strijden er drie clubs om de landstitel in de Eredivisie, namelijk PSV, Ajax en Feyenoord. Ajax en PSV wisten wisten in de laatste acht seizoen maar liefst zeven keer de titel te pakken. Alleen in het seizoen 2016/2017 zegevierde Feyenoord in de Eredivisie. Tussen 2010 en 2014 won Ajax viermaal het landskampioenschap. In het afgelopen seizoen is er geen kampioen uitgeroepen in de Eredivisie, dit omdat de competitie niet is uitgespeeld door de komst van het coronavirus.

Eredivisie en Europees voetbal

Dit seizoen strijden de clubs weer om de felbegeerde plaatsen in de Champions League en de Europa League. De nummer één en twee mogen volgend seizoen instromen in de voorrondes van de Champions League. De kampioen zal in de derde voorronde instromen, terwijl de nummer twee al in de tweede voorronde start. De nummer drie van de Eredivisie plaats zich voor de tweede voorronde van de Europa League en de bekerwinnaar kan zich opmaken voor de derde voorronde van hetzelfde toernooi. Het laatste ticket voor de tweede voorronde van de Europa League zal vergeven worden in de play-offs, waarvoor de nummer vier tot en met zeven op de ranglijst zich plaatsen.

Probeer bij een weddenschap wel rekening te houden met Europees voetbal. Wanneer een club uitkomt in de Champions League of de Europa League zal de ploeg vermoeider aan de start verschijnen in het weekend. Het komt dan ook regelmatig voor dat een club punten laat liggen na een Europese wedstrijd.

Thuiswedstrijden

Sommige voetbalclubs presteren duidelijk beter in thuiswedstrijden in de Eredivisie. Grote clubs als Ajax, PSV en Feyenoord kennen enorme bezoekersaantallen en dat kan voor kleinere clubs intimiderend overkomen. Maar andersom heeft het ook zo zijn effect en kan een kleine club zomaar stunten tegen een grootmacht. Topclubs in thuiswedstrijden zijn meestal wel een garantie voor succes, maar de quoteringen zijn dan ook een stuk lager.

Inzetmogelijkheden

Een groot voordeel van online wedden op de Eredivisie is dat er veel meer inzetmogelijkheden beschikbaar zijn. Er kan bijvoorbeeld ingezet worden op de winnaar van een duel, het aantal doelpunten, de correcte uitslag of de doelpuntenmakers. Bij sommige wedstrijden zijn er enkele honderden soorten weddenschappen beschikbaar, zowel pre-match als live gedurende een duel.