competitie background image competitie background image
Competitie

WK 2022

betcity logo

€20 welkomstbonus

Land:
Wereldwijd

Het WK 2022 vindt plaats in Qatar. Het 22e intercontinentale eindtoernooi wordt voor de allereerste keer in de historie afgewerkt in het Midden-Oosten. Het toernooi speelt zich af in de wintermaanden, namelijk in november en december 2022. De openingswedstrijd staat gepland op 21 november 2022. De finale staat op 18 december 2022 op de kalender.

betcity logo

BetCity

8.3 Review lezen

€20 welkomstbonus – Bookmaker met  NL licentie

vergunning-kansspelautoriteitspeelbewust-18-plus

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

WK 2022 programma

WK 2022 stand

WK 2022 uitslagen

betcity logo

BetCity

8.3 Review lezen

€20 welkomstbonus – Bookmaker met  NL licentie

vergunning-kansspelautoriteitspeelbewust-18-plus

Om in aanmerking te komen voor de Free Bet Welkomstbonus moet de storting minimaal 20 (twintig) EUR bedragen. Er moeten geen weddenschappen geplaatst worden voordat de bonus met succes is toegevoegd. Je kunt geen andere bonus tegelijkertijd claimen. Elke toegekende en ongebruikte bonus vervalt 30 dagen nadat het verstrekt is.
Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Alle informatie over het WK

Het WK 2022 kent 32 deelnemende landen, een zevental speelsteden en acht stadions. We kijken natuurlijk ook even naar de route van Oranje op weg naar het WK in Qatar.

Hoe kwalificeert Nederland zich voor het WK 2022?

Het Nederlands elftal staat voor de zware opdracht om zich te kwalificeren voor het WK 2022. Het eindtoernooi in Qatar kan via de reguliere kwalificatie of de Nations League worden bereikt. In de reguliere kwalificatie moet Nederland op de eerste plaats eindigen in de groep, alleen dan krijgt het land een direct ticket voor het WK 2022. De play-offs kunnen ook nog uitkomst bieden. Het is nog onbekend tegen welke landen Nederland het moet opnemen in de kwalificatie.

Play-offs

De tien landen die op de tweede plaats eindigen in de kwalificatiegroep mogen deelnemen aan de play-offs. Dat geldt ook voor twee landen uit de Nations League. In de play-offs strijden er 12 landen voor een drietal tickets voor het WK 2022. In de play-offs gaan de 12 deelnemende landen een drietal trajecten in, waaronder een halve finale en een finale. De drie winnaars van de finale plaatsen zich voor het eindtoernooi.

Nederland speelt in de Nations League tegen Italië, Bosnië en Herzegovina en Polen. In de vorige editie van de UEFA Nations League bereikte Nederland de finale, waarin Portugal te sterk bleek. Ook in deze tweede editie komt Oranje uit in League A, de hoogste poule in het toernooi.

Speelsteden en stadions op het WK 2022

Het WK 2022 in Qatar kent zeven verschillende speelsteden. Deze steden liggen niet ver van elkaar vandaan, waardoor bezoekers eenvoudig van stad naar stad kunnen reizen. Het gaat om de volgende steden: Losail, Doha, Khor, Ash Shamal, Al Wakrah, Umm Salal en Al Rayyan.

De wedstrijden worden afgewerkt in acht stadions. Het land investeert rond de drie miljard euro in de bouw van de stadions. De voetbalstadions worden na het Wereldkampioenschap voetbal gebruikt door de lokale clubs. Het gaat om onderstaande stadions:

– Al Bayt Stadion (Al Khor City): 60.000 toeschouwers
– Al Rayyan Stadion (Al Rayyan): 44.740 toeschouwers
– Al Thumama Stadion (Al Thumama gebied): 40.000 toeschouwers
– Al Wakrah Stadion (Al Wakrah): 45.120 toeschouwers
– Khalifa International Stadion (Doha): 68.030 toeschouwers
– Lusail Iconic Stadion (Losail): 86.250 toeschouwers
– Qatar Foundation Stadion (Doha): 45.350 toeschouwers
– Ras Abu Aboud Stadion: 40.000 toeschouwers

WK 2022 in de wintermaanden

Het WK 2022 vindt plaats van 21 november tot 18 december in Qatar. In september 2015 werd het eindtoernooi officieel toegewezen aan het land door de FIFA. Het toernooi duurt slechts 28 dagen, drie dagen minder lang dan de vorige eindtoernooien. Het is overigens niet het kortste WK ooit, aangezien het WK 1978 (Argentinië) 25 dagen duurde.

Daarnaast zal het WK gespeeld worden in de wintermaanden, aangezien de temperatuur in de zomermaanden te warm is. In Qatar is het tussen juni en september overdag zo rond de 40 graden, terwijl de gemiddelde maximale temperatuur in de wintermaanden rond de 25 graden ligt. Toch een lekker zonnetje voor de supporters op de tribune.

Geen alcohol in de voetbalstadions

Bezoekers krijgen tijdens het WK 2022 niet de kans om een biertje te nuttigen in de voetbalstadions of in de omgeving van het stadion. De organisatie hoopt hiermee ongeregeldheden te voorkomen. De FIFA komt hierdoor in een lastige situatie terecht omdat de voetbalbond al sinds 1986 samenwerkt met biermerk Budweiser.

Tickets kopen voor het WK 2022

De kaartverkoop voor het WK 2022 is nog niet begonnen. Het is nog niet mogelijk om tickets aan te schaffen voor het eindtoernooi. Hoogstwaarschijnlijk gaan er rond de 2,8 miljoen kaarten in de verkoop, maar dat aantal staat nog niet vast. Zodra er kaarten verkrijgbaar zijn kan je daarover meer informatie terugvinden op Voetbaluitslagen.com.

Openingswedstrijd op het WK 2022 in Qatar

De openingswedstrijd op het WK 2022 zal op 21 november 2022 worden gespeeld in het Lusail Stadion. Vanzelfsprekend zal Qatar één van de twee landen zijn die in actie komt tijdens het openingsduel. De tegenstander van het gastland is nog onbekend, gezien de kwalificatiewedstrijden nog moeten plaatsvinden.

Tijdsverschil tussen Nederland en Qatar

Het tijdsverschil tussen Nederland en Qatar is slechts één uur. Hierdoor hoeven wij niet op rare tijden uit bed te komen om de WK-wedstrijden te kunnen zien. Als het in Nederland 12:00 uur is, dan is het in Qatar op datzelfde moment 13:00 uur. De speeltijden op het WK 2022 zijn vooralsnog onbekend.