wk-2022

Voorspellingen WK 2022

32 landen hebben zich geplaatst voor de eindronde van het wereldkampioenschap voetbal 2022 als op 20 november het WK in Qatar van start gaat. Op deze WK blog staan de allerlaatste nieuwtjes en feiten over alle landen die deelnemen aan het WK. Voor de grootste favorieten voor de titel hebben we aparte pagina’s geschreven waarop te lezen is waarom deze landen volgens ons tot de favorieten behoren.

Het WK 2022 is de eerste eindronde van een FIFA wereldkampioenschap waarop legaal in Nederland live gewed kan worden bij bookmakers. Voorheen mocht alleen de TOTO WK weddenschappen legaal aanbieden, maar sinds de opening van de online kansspelmarkt is wedden bij veel meer legale bookmakers mogelijk.

Lees ook de voetbalwedden pagina voor informatie over het inzetten.

Het Nederlands Elftal speelt over
Het Nederlands Elftal speelt over
Dagen
Uur
min
sec

De voorspellingen van de bookmakers

Vind de beste odds promoties

Krijg inzicht in de beste odds boosts en vergelijk gemakkelijk alle wedstrijden via de app. Zo haal jij het meeste uit je sportweddenschappen en mis je nooit meer een interessante promotie!

De bookmakers keurmerken
vergunning-kansspelautoriteitspeelbewust 18+ logo blauw

Algemene informatie over NL

Het Nederlands Elftal kwalificeerde zich niet voor het WK 2018 in Rusland, maar is er deze winter weer bij in Qatar. De WK-kwalificatie begon moeizaam voor Oranje, maar na het vertrek van Frank de Boer als bondscoach en de terugkeer van Louis van Gaal keerden de kansen van het Nederlands Elftal. Uiteindelijk werd Poule G van de Europese kwalificatiereeks redelijk eenvoudig gewonnen en konden de tickets voor de Oranje internationals geboekt worden.

Hoewel veel afhankelijk is van de loting behoort het Nederlands Elftal helaas niet tot de topfavorieten voor het winnen van het WK. Daarvoor waren de prestaties op het EK vorig jaar niet goed genoeg. Oranje zal zich waarschijnlijk plaatsen voor de knock-outfase en is dan een beetje afhankelijk van het schema om te kunnen bepalen wat er mogelijk is. De kwartfinales zouden wel eens het eindstation voor de spelers van Van Gaal kunnen worden.

Informatie Nederlands Elftal
Informatie Rode Duivels

Algemene informatie over BE

De Rode Duivels plaatsten zich vrij eenvoudig voor de WK eindronde in Qatar. De Belgen hoefden zich in een poule met onder andere Wales en Tsjechië niet bovenmatig in te spannen om groepswinnaar te worden.

Anders dan voor het Nederlands Elftal is er voor de Belgen wel een favorietenrol weggelegd op het WK. Als nummer 1 van de FIFA Ranking is België het aan zijn stand verplicht om ver te komen in het toernooi. Voor enkele spelers van de gouden Belgische generatie is dit toernooi ook de laatste kans om een hoofdprijs te winnen. Spelers als Axel Witsel, Jan Vertonghen en Eden Hazard naderen de eindfase van hun carrière.

Wedden op favoriete team

Op het WK is het mogelijk om naast wedden op wedstrijden die op het WK gespeeld worden ook te wedden op de prestaties die landenteams behalen. Voor ieder land is te voorspellen hoe ver ze in het toernooi zullen komen. Voor een favoriet team kan er voorspeld worden of dit land groepswinnaar wordt, als nummer 2 doorgaat naar de achtste finale of helaas vroegtijdig het WK zal moeten verlaten.

Per poule kan er gewed worden op welke twee landen zich plaatsen voor de knock-outfase. Elke bookmaker die weddenschappen op het WK voetbal geeft, heeft voor elk land odds opgesteld om de finale te halen. Voor een WK favoriet als Brazilië zijn dit minder hoge odds dan voor gastland Qatar.

Dit wordt de winnaar van het WK

Om de winnaar van het aanstaande wereldkampioenschap voetbal te voorspellen, is een glazen bol gewenst, maar niet per se nodig. Er zijn betere manieren om tot een winstgevende voorspelling te komen.

Statistieken

Statistieken zijn leidend in de artikelen die we publiceren over het WK. Onze voorspellingen zijn niet gebaseerd op onderbuikgevoel of een glazen bol, maar op feiten. We lichten de sterke en zwakke punten van beide deelnemers aan de wedstrijd uit en laten zaken als historische data, onderlinge resultaten en actuele vorm zwaar meewegen in onze voorspellingen.

Sommige dingen in het voetbal zijn niet logisch, maar vormen een repeterend patroon dat niet te ontkennen valt. Het in beeld brengen en analyseren van de juiste statistieken duiden deze gebeurtenissen zodat er een betere onderbouwing opgesteld kan worden voor een bepaalde weddenschap. Dat maakt het inschatten van de kansen op winst of verlies overzichtelijker.

Blog met wedtips

Alle data en statistieken die beschikbaar zijn voor een wedstrijd worden niet alleen als feiten nauwkeurig op een rij gezet, maar worden op onze blog ook gebruikt om tot onderbouwde wedtips te komen. Het lezen van onze blog zorgt voor meer inzicht in de ploegen die op het veld voor de overwinning gaan spelen.

We selecteren bij het samenstellen van onze tips de weddenschappen waarmee goede kansen zijn om te winnen bij de bookmaker. Op die manier wordt het volgen van een WK voetbalwedstrijd net even iets spannender.

Wedden op de topscorer van het WK 2022

Het is mogelijk om bij bookmaker BetCity te wedden op de topscorer van het WK 2022. We hebben hieronder een tabel met bijbehorende odds voor deze weddenschap. waaronder ook het wedden op de topscorer van het WK 2022 in Qatar.

Topscorer
Odds
Harry Kane (Engeland)
9.00
Kylian Mbappé (Frankrijk)
10.00
Karim Benzema (Frankrijk)
15.00
Lionel Messi (Argentinië)
15.00
Cristiano Ronaldo (Portugal)
15.00