toto-logo-1

Toto spelen? Tips omtrent inzetten en uitbetalen!

Alles over TOTO

In Nederland kunnen liefhebbers al sinds 1956 een gokje wagen op een sportwedstrijd bij de bookmaker Toto. Vandaag de dag is deze bookmaker onderdeel van de Nederlandse Loterij, net zoals de Staatsloterij. In de beginfase was de bookmaker vooral gericht op het aanbieden van voetbalwedstrijden, maar tegenwoordig kan er ook ingezet worden op andere sporten zoals tennis, honkbal, basketbal en volleybal.

Traditiegetrouw kunnen wedders een invulformulier ophalen bij één van de vele verkooppunten van de Toto. Je moet dan denken aan de sigarenboer, de supermarkt, het tankstation of een boekenwinkel. De verkooppunten zitten door heel Nederland, je komt er dus altijd wel eentje tegen. Het ingevulde formulier kan ingeleverd worden bij het verkooppunt, daarna ontvang jij een inzetformulier die bij winst weer kan worden ingeleverd in de winkel. Overigens kan je ook een formuliertje invullen op de smartphone via de website of de applicatie van de Toto, vervolgens dient de barcode gescand te worden in de winkel.

De TOTO maakt al jarenlang reclame met de zogeheten ‘Koning TOTO’. In het seizoen 2020/2021 gaat de troon naar Andy van der Meijde. De oud-voetballer van Ajax en Internazionale is de opvolger van rapper Donnie en Mister-Ajax Sjaak Swart. Van der Meijde maakte de laatste jaren het televisieprogramma ‘Bij Andy in de auto’, waarin de oud-speler voetballers interviewde gedurende een autorit. Koning Toto voorspelt wedstrijden en kan gezien worden als een ambassadeur van de TOTO.

Online wedden

De Toto biedt spelers ook de mogelijkheid om online te wedden op sportwedstrijden. Een account aanmaken is heel eenvoudig. Iedereen vanaf achttien jaar en ouder kan meespelen bij de Toto. Inzetten op wedstrijden kan via het webbrowser of de applicatie. Er worden doordeweeks al veel wedstrijden aangeboden, maar in het weekend heb jij de keuze uit honderden verschillende sportwedstrijden.

Om mee te kunnen spelen bij Toto moet je over voldoende speelsaldo beschikken. Er kan vanaf vijf euro eenvoudig een storting worden verricht. Het is mogelijk om met iDeal te betalen, maar ook met een creditcard. Er zijn ook Toto-cadeaubonnen verkrijgbaar in de winkel en die kunnen vanzelfsprekend ook worden ingewisseld. Het saldo op jouw account kan ook worden gebruikt voor de Eurojackpot, Lucky Day, Staatsloterij of één van de andere merken van de Nederlandse Loterij. Winsten kan je laten uitkeren op jouw bankrekening.

TOTO app biedt meer inzetmogelijkheden

Meespelen met de TOTO kan vanzelfsprekend in de winkel, maar het kan lucratiever zijn om een gokje te wagen via de applicatie. De TOTO biedt online namelijk veel meer inzetmogelijkheden en wedstrijden aan. De Nederlandse Loterij probeert op die manier om meer spelers te laten overstappen naar de app. Let op, als je de lokale ondernemer wilt steunen dan kan je beste in de winkel blijven spelen.

Acties en promoties

Online bookmakers bieden regelmatig leuke acties en promoties aan, datzelfde geldt ook voor de Toto. Een welkomstbonus komt amper voor, maar toch kan je zo af en toe een gratis inzet verwachten. Tijdens grote voetbaltoernooien kan je bijvoorbeeld de inzet terugkrijgen wanneer er een 0-0 eindstand op het scorebord staat of kan je een free-bet cadeau krijgen wanneer een bepaalde speler scoort. Ook andere sporten worden wel eens extra in het zonnetje gezet. Zo is het wel eens voorgekomen dat je de inzet terug zal krijgen wanneer een geplaatste tennisser of tennisster verliest van een ongeplaatste deelnemer. Het gaat overigens altijd om geldbonussen die nog vrijgespeeld moeten worden.

Inzetten op verschillende sporten bij Toto

De Toto heeft zich vanaf het begin al gericht op voetbalwedstrijden. In de begintijd kon er enkel en alleen nog worden ingezet op de winnaar van een duel of een gelijkspel. Tegenwoordig is het aantal inzetmogelijkheden flink gestegen. Er kan bijvoorbeeld ook ingezet worden op het aantal doelpunten in een wedstrijd, de correcte eindstand of het resultaat bij rust.

Naast voetbalwedstrijden van over de hele wereld is het ook mogelijk om een gokje te wagen op één van de vele andere sporten. Momenteel staan de volgende sporten in het assortiment van de Toto:

 • Voetbal
 • Tennis
 • Basketbal
 • IJshockey
 • Hockey
 • Volleybal
 • Darts
 • Honkbal
 • Rugby Union
 • Rugby League
 • Wielrennen
 • Handbal
 • MMA
 • Boksen
 • American Football

Elke sport in het assortiment heeft zo zijn eigen inzetmogelijkheden. Wij raden je aan om alleen in te zetten op de sporten en competities waar je bekend mee bent. Het is bij iedere sport mogelijk om in te zetten op de thuisploeg, de uitploeg of een gelijkspel. Dit is namelijk de meest gangbare weddenschap bij de Toto. Er kan per weddenschap minimaal één euro en maximaal duizend euro worden ingezet.

Combinaties

Bij de Toto kan je natuurlijk een inzet plaatsen op een losse wedstrijd, maar om de quotering te verhogen is het slimmer om een combinatie te maken aan voetbalweddenschappen. Een combi-bet kan uit twee maar ook twintig wedstrijden bestaan, je kan het zo gek maken als jij zelf wilt. De quoteringen vermenigvuldigen elkaar, waardoor er al snel een hele hoge odd zal ontstaan. Stel, jij zet in op drie wedstrijden met de volgende quoteringen: 2,00 euro, 1,80 euro en 3,50 euro. Dan worden deze met elkaar vermenigvuldigd, waardoor de totale notering uitkomt op een bedrag van 12,60 euro. Een inzet van tien euro kan dan zomaar goed zijn voor een winstbedrag van 126 euro. Verschillende sporten kunnen gecombineerd worden.

Last-minute

Het is vooralsnog bij de Toto niet mogelijk om live te wedden, er dient dus ingezet te worden voordat een wedstrijd begint. Veel sportwedstrijden beginnen om een vaste tijd, waaronder alle voetbalwedstrijden. Je kan op de homepage en de applicatie eenvoudig zien welke wedstrijden er binnen een half uur zullen gaan beginnen, klik hiervoor op de knop ‘last-minute’. Het is ook mogelijk om de wedstrijden te zien die binnen één of drie uur starten.

Uitbetalingen

Gewonnen prijzen in de winkel kan je vanzelfsprekend ook in de winkel ophalen. Het gaat dan wel om bedragen tot maximaal 449 euro. Alle bedragen boven de 449 euro worden uitgekeerd, nadat er 30,1% kansspelbelasting is afgegaan. Speel je mee via de applicatie dan gelden dezelfde regels omtrent de kansspelbelasting. Het gewonnen bedrag kan je laten uitkeren op jouw bankrekening en zal binnen drie dagen worden uitgekeerd.

Limiet bij de TOTO

De TOTO applicatie kan je kosteloos downloaden en vervolgens geld overmaken met iDeal. Je mag de TOTO app onbeperkt gebruiken, echter geldt er wel een limiet van 1000 euro per week. Het gaat dan niet om de stortingen, maar de inzetten. Zet jij bijvoorbeeld 10 keer 100 euro in, dan zit je al aan je limiet. Elke maandag zal het inzetbedrag weer op nul worden gezet.