wk-2022

Favorieten op het WK 2022

Het WK van 2022 in Qatar is in aantocht. We stevenen weer af op wekenlang dagelijks voetbalvermaak, ditmaal in november. Ongebruikelijk, maar ook interessant. Wie zijn de favorieten, en loont het de moeite om op deze teams te wedden of juist te kiezen voor een dark horse, underdog of outsider? Die laatste zijn er altijd wel, terwijl er van de traditionele kanshebbers eveneens enkele richting finale marcheren.

Het Nederlands Elftal speelt over
Het Nederlands Elftal speelt over
Dagen
Uur
min
sec

Top favorieten WK 2022

De favorieten voor WK-winst verschillen per bookmaker, maar over het algemeen zijn ze het erover eens dat Brazilië, Engeland, Spanje en Frankrijk zich op kunnen maken voor een lang verblijf in het Midden-Oosten. Duitsland is eigenlijk altijd een titelkandidaat. In menig top 10-lijst komen ook Nederland en België voor. Hoewel wedden op voetbal net zo weinig of juist evenveel garantie biedt als wedden op het weer, ligt het voor de hand welke teams het goed gaan doen en welke min of meer kansloos zijn. Maar zeg nooit nooit.

Favorieten bij bookmakers

De favorieten bepalen, doen de bookmakers aan de hand van talloze factoren. Daarin ontstaan in de aanloop naar wedstrijden de nodige veranderingen: een Portugal zonder CR7 zakt natuurlijk als een baksteen in de peilingen. Er kan dus onderscheid gemaakt worden tussen de korte termijn (schorsingen en blessures, recente resultaten, ontwikkelingen op de achtergrond) en de lange termijn (ervaring, opstomend talent of juist spelers die over hun top heen raken, prestaties op vorige toernooien). Verder spelen ook eventuele vermoeidheid en de tactiek mee, alsmede het gedrag van de wedders zelf – op welke landen mikken zij? Tot slot speelt het weer doorgaans een rol, al is dit in de stadions in Qatar niet zo van toepassing.

Wedden op wk 2022

De bookmaker voorspellingen

Favorieten aan de hand van WK historie

Kijkend naar de historie van het WK is het niet vreemd dat Brazilië als favoriet aangestipt wordt door diverse bookies. Dit land is wereldkampioen wereldkampioen worden met vijf titels. Om die reden wordt ook Argentinië vaak genoemd, terwijl hun laatste van de twee wereldkampioenschappen uit 1986 stamt. Duitsland won vier WK’s, net als het ditmaal door afwezigheid schitterende Italië. En dan is er oer-WK-winnaar Uruguay. Vooralsnog zou het samba-team, O Seleção Canarinho, de gele kanaries dus, de meeste kans maken.

Outsiders WK 2022

Welke teams gaan verrassen, daar is ook geen vergif op in te nemen. Aan de hand van allerlei factoren zijn dat Kroatië (in 2018 finalist), het volgens een oude voetbaluitdrukking altijd lastige Mexico en Uruguay, dat er eveneens steevast bij is en nooit genegeerd mag worden. En vanuit chauvinistisch oogpunt noemen we tevens Oranje als underdog, want het afgelopen EK en het misgelopen WK van 2018 bieden op papier weinig perspectief. Het wordt sowieso een apart WK, vanwege het tijdstip (de herfst) en de locatie, en dat maakt wedden op dit toernooi der toernooien tot een extra boeiende aangelegenheid.

De wedstrijden