Nationaal elftal

Brazilië

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Programma

Iedere wedstrijd van het nationale elftal van Brazilië zie je hieronder. Wie is de volgende tegenstander op het programma? Je ziet het meteen staan door in het overzicht te kijken. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik simpelweg op de wedstrijd waarover je meer wilt weten.

Standen

Op welke plaats staat Brazilië in een toernooi? Je ziet het in dit overzicht. Bekijk de actuele stand in een toernooi of kijk terug naar eerdere edities.

Uitslagen

Elke uitslag van Brazilië staat in deze tabel. Je kunt per toernooi alle wedstrijduitslagen bekijken. Wil je de wedstrijdstatistieken bekijken? Klik dan op de gewenste wedstrijd en bekijk op die pagina onder andere het aantal schoten op doel en corners.

Selectie

Socials
@cbf_futebol
Posts
Volgers
Volgend

Over het Braziliaans voetbalelftal

Het Braziliaans voetbalelftal staat te boek als één van de beste landenteams ter wereld. De Brazilianen waren aanwezig op ieder WK-voetbal, zelfs bij de eerste editie in 1930. Brazilië schreef al achtmaal de Copa América op zijn naam, en won al vijf WK-titels. Daarnaast won de Braziliaanse voetbalploeg ook vier keer de Confederations Cup. Het voetbalteam van Brazilië won in 2016 voor de eerste keer de gouden medaille op de Olympische Spelen. De bijnaam van de ploeg is de ‘Goddelijke Kanaries’. In december 2018 stond Brazilië nog op de 3e plaats op de FIFA-wereldranglijst.

Brazilië op het WK-voetbal

Het Braziliaans voetbalelftal was aanwezig op alle 21 edities van het WK-voetbal. Brazilië won het eindtoernooi vijf keer en het is daarmee het succesvolste voetballand aller tijden. Brazilië won het WK in 1958, 1962, 1970, 1994 en 2002. Het land bereikte daarnaast in 1950 en 1998 de finale, maar in beide gevallen ging het duel verloren. In 1938 en 1978 werd de Braziliaanse voetbalploeg derde dankzij een gewonnen troostfinale. In 1974 en 2014 werd de troostfinale verloren. Op het WK 2014 in Brazilië wist Nederland de derde plaats te bemachtigen dankzij een overwinning op het gastland. De Braziliaanse ploeg werd op het WK 2018 verrassend in de kwartfinale uitgeschakeld.

Brazilië op het WK 2002

Brazilië won in 2002 voor het laatst het WK-voetbal. Het land won de titel op het WK 2002 in Zuid-Korea/Japan. Brazilie eindigde in de groepsfase op de 1e plaats dankzij overwinningen op Turkije (2-1), Costa Rica (5-2) en China (4-0). In de achtste finale werd België met 2-0 verslagen. In de kwartfinale was Brazilië met 2-1 te sterk voor de nationale ploeg van Engeland. In de halve finale stonden de Brazilianen opnieuw tegenover Turkije, ditmaal eindigde het duel in 1-0. Brazilië won de finale tegen Duitsland met 2-0, dankzij twee doelpunten van de spits Ronaldo. De Braziliaanse aanvaller werd met acht doelpunten topscorer op het WK 2002.

Brazilië in de Copa América 2019

Brazilië organiseerde in 2019 de Copa América. Het gastland wist het toernooi van de CONMEBOL ook winnend af te sluiten. In de groepsfase won Brazilië met 3-0 van Bolivia en met 5-0 van Peru. Het groepsduel tegen Venezuela eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. In de kwartfinale won Brazilië na strafschoppen van Paraguay, er werd in de reguliere speeltijd niet gescoord. In de halve finale werd de wedstrijd tegen aartsrivaal Argentinië met 2-0 gewonnen. In de finale was Brazilië opnieuw sterk voor Peru, ditmaal met 3-1.