Argentinië

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Programma

Iedere wedstrijd van het nationale elftal van Argentinië zie je hieronder. Welk land is de volgende tegenstander op het programma? Je ziet het meteen staan door in het overzicht te kijken. Meer informatie over de wedstrijd vind je op de wedstrijdpagina. Klik hiervoor op de betreffende wedstrijd.

Standen

Op welke plaats staat Argentinië in een toernooi? Je vindt het in dit schema. Bekijk de actuele stand in een toernooi of kijk terug naar eerdere edities.

Uitslagen

Iedere uitslag van Argentinië zie je in deze tabel staan. Je kunt per toernooi alle wedstrijduitslagen bekijken. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Over het Argentijnse voetbalelftal

Het Argentijnse voetbalelftal is een vast gezicht op de grote eindtoernooien. Het land kan gezien worden als één van de favorieten op het WK 2022 in Qatar. Argentinië staat voornamelijk bekend om zijn wereldsterren Lionel Messi en Diego Maradona. Het Zuid-Amerikaanse land veroverde tweemaal de titel op het WK. Daarnaast won Argentinië ook 14 keer de Copa América, twee keer een gouden medaille op de Olympische Zomerspelen en de Confederations Cup.

Sterspeler Lionel Messi

De sterspeler van het Argentijnse voetbalelftal is Lionel Messi. De aanvaller van FC Barcelona kwam al meer dan 70 keer tot scoren in ruim 140 interlands. In september 2016 scoorde ‘De Vlo’ zijn 56e treffer voor het land en werd daarmee topscorer aller tijden. Daarnaast is Messi de enige voetballer ooit die op een WK-scoorde als tiener, twintiger en dertiger.

Argentinië op het WK

Argentinië kwalificeerde zich al 17 keer voor het WK-voetbal. In 1930 was Argentinië één van de deelnemende landen op het allereerste WK. Het land eindigde destijds op de tweede plaats. In 1966 bereikte Argentinië voor de eerste keer in de historie de kwartfinale op het eindtoernooi. In 1978 en 1986 werd het land ook daadwerkelijk wereldkampioen. In 2014 bereikte Argentinië wederom de finale van het WK, waarin het onderuit ging tegen Duitsland.

Argentinië op het WK 1978

In 1978 kroonde Argentinië zich voor de eerste keer tot wereldkampioen voetbal. Het land was zelf de gastheer van het eindtoernooi. Ook Nederland was aanwezig op het eindtoernooi.  Echter moest Oranje het wel doen zonder diverse basiskrachten, waaronder Johan Cruijff, Willy van der Kuijlen, Kees Kist, Willem van Hanegem en Hugo Hovenkamp. Nederland bereikte wel de finale, waarin het verloor van Argentinië.

Het Argentijnse elftal eindigde in de groepsfase op de 2e plaats achter de Italiaanse selectie. Argentinië won van Hongarije (2-1), Frankrijk (2-1) en verloor van Italië (0-1). In de 2e ronde werd er opnieuw een groepsfase gespeeld. Argentinië won hierin met 2-0 van Polen en met 6-0 van Peru. Het duel tegen Brazilië eindigde in een doelpuntloos gelijkspel. De Argentijnse ploeg plaatste zich op basis van doelsaldo voor de WK-finale.

In de WK-finale kwam Argentinië al na 37 minuten op een 1-0 voorsprong dankzij Kempes. In de 82e minuut scoorde Nanninga de gelijkmaker. In de verlenging trok Argentinië aan het langste eind. Kempes kwam in de 104e minuut opnieuw tot scoren en de 3-1 kwam op naam van Bertoni.