Wedden op de KNVB Beker

Diverse Nederlandse clubs strijden ieder seizoen voor de landstitel, maar ook voor de felbegeerde KNVB Beker. Het bekertoernooi is de oudste voetbalcompetitie van ons land en wordt gespeeld met het welbekende knock-outsysteem.

Alles over de KNVB Beker

Ieder jaar strijden er clubs uit de Eredivisie, Keuken Kampioen Divisie, Tweede en Derde divisie en diverse amateurclubs voor de beker. Dit is ieder jaar weer een spektakel, ook omdat er amateurclubs en clubs op lager niveau kans hebben om deze beker te winnen.

Europees voetbal

Sinds 1989 wordt de finale gespeeld in de stadion van Feyenoord, namelijk de Kuip. De finale wordt beslist over één wedstrijd, alleen in 2010 werd ervoor gekozen om de finale in twee wedstrijden te spelen. De winnaar van de KNVB Beker plaatst zich automatisch voor de voorrondes van de Europa League en zal in volgende voetbalseizoen uitkomen in de wedstrijd voor de Johan Cruijff Schaal.

Wanneer een ploeg zowel de Eredivisie als de KNVB Beker wint, dan heeft deze club de dubbel te pakken. Dit kwam in het seizoen 2018/2019 nog voor, toen wist Ajax beide prijzen te winnen. Het kan voorkomen dat de winnaar van de KNVB Beker zich via de reguliere competitie ook weet te plaatsen voor de Champions League. In dat geval schuift het Europese ticket door naar de nummer vier in de Eredivisie.

Favorieten in de KNVB Beker

In de KNVB Beker komen regelmatig verrassingen voor en is het moeilijk om te voorspellen welke club aan het einde van het seizoen met de Dennenappel in zijn handen staat. Gekeken naar de kwaliteit van de selecties zijn de topclubs de grote favorieten, namelijk Ajax, PSV en Feyenoord. Echter zijn er ook diverse ploegen die zich vrijwel ieder seizoen wel weten te bewijzen in de KNVB Beker, waaronder AZ Alkmaar, FC Utrecht, Vitesse en FC Twente. In het seizoen 2018/2019 wist Willem II vriend en vijand te verrassen en bereikte de Tilburgse club de finale.

Online wedden op de KNVB Beker

Er kan bij de online bookmakers worden ingezet op vrijwel alle wedstrijden in het KNVB bekertoernooi. De speler kan inzetten op een los bekerduel, maar ook op de uiteindelijke winnaar van het toernooi. Dit is overigens nog maar een kleine greep uit de inzetmogelijkheden. Er kan ook een weddenschap worden afgesloten op hoekschoppen, doelpunten, gele kaarten, rode kaarten en de exacte uitslag van een wedstrijd. De bookmakers bieden hoge quoteringen aan. Een account aanmaken is gratis. De speler komt vaak ook in aanmerking voor een welkomstbonus en andere promoties.

Live wedden

Een groot voordeel van online wedden op de KNVB Beker is dat er ook live ingezet kan worden. Terwijl een wedstrijd bezig is kan de speler inzetten op één van de honderden verschillende inzetmogelijkheden. Live wedden op de KNVB Beker is mogelijk op de smartphone, tablet of computer.