AFC Ajax

Land |
Actief in |

AFC Ajax

“Amsterdamsche Football Club Ajax”, ofwel AFC Ajax (officiële site), is een Nederlandse profvoetbalclub uit de hoofdstad Amsterdam. Ajax is op 18 maart 1900 opgericht en al decennialang een traditionele club in de top drie van Nederland, andere clubs zijn Feyenoord en PSV. Ajax speelt sinds de oprichting van de Eredivisie onafgebroken op het hoogste niveau. ‘’De Godenzonen’’, zoals de club door de fans genoemd wordt, zijn al 33 keer kampioen van Nederland geworden. De thuishaven van Ajax is de Amsterdam ArenA. Geschiedenis van Ajax In 1984 richtten een aantal vrienden een voetbalclub op. In de beginselen wordt de club ‘’Union’’Lees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

Nieuws

Ajax bezig aan indrukwekkend seizoen

Het spel mocht dit seizoen dan niet altijd even goed zijn, statistisch gezien is Ajax bezig aan een uitstekend seizoen. De Amsterdammers hielden al 16 keer de nul dit seizoen. Dit is voor het eerst sinds 2010. En daar blijft het niet bij.. Ajax op weg naar clubrecord Ajax hield zondag tegen PEC Zwolle voor de […]

Lees meer

AFC Ajax

“Amsterdamsche Football Club Ajax”, ofwel AFC Ajax (officiële site), is een Nederlandse profvoetbalclub uit de hoofdstad Amsterdam. Ajax is op 18 maart 1900 opgericht en al decennialang een traditionele club in de top drie van Nederland, andere clubs zijn Feyenoord en PSV.

Ajax speelt sinds de oprichting van de Eredivisie onafgebroken op het hoogste niveau. ‘’De Godenzonen’’, zoals de club door de fans genoemd wordt, zijn al 33 keer kampioen van Nederland geworden. De thuishaven van Ajax is de Amsterdam ArenA.

Geschiedenis van Ajax

In 1984 richtten een aantal vrienden een voetbalclub op. In de beginselen wordt de club ‘’Union’’ genoemd. Datzelfde jaar veranderen de mannen de clubnaam naar ‘’Foot-ball Club Ajax’’ (met de stijlfout). De naam Ajax komt van de Griekse god Ajax, die door de mannen als held wordt gezien.

Omdat de Amsterdamse voetbalbond strikte regels opstelde, waar Ajax niet aan kon voldoen, ging de club in 1896 praktisch ten onder. Ruim 4 jaar later besloot Floris van Stempel om voetbalclub Ajax een nieuw leven in de blazen, dit resulteerde op 18 maart 1900 in de oprichting van de huidige voetbalclub. Van Stempel werd de allereerste voorzitter van Ajax.

Rugnummer 14

Rugnummer 14 is heilig bij Ajax. Sinds het seizoen 2007/08 wordt dit nummer niet meer gebruikt bij Ajax. Het rugnummer heeft een historische waarde voor de club. Zo speelde in het verleden de legendarische Johan Cruijff met het getal 14 op de rug.

Ajax heeft in het seizoen 2007/08 besloten het nummer te bevriezen ter ere van Johan Cruijff. De laatste speler die bij Ajax met rugnummer 14 speelde, was de Spanjaard Roger Garcia in het seizoen 2006/07.