actueel background image

Feyenoord wil Ajax pijn doen in De Kuip

22 jan 2023 | 09:00 0

De spanning stijgt. Zondag staat de Klassieker op het programma. En dit keer is de kraker tussen Feyenoord en Ajax misschien nog wel meer beladen dan anders. Koploper Feyenoord kan Ajax namelijk een enorme dreun verkopen in de titelstrijd.  

Vooruitblik

Het is crisis bij Ajax, dat mogen we nu wel stellen. De club is bezig aan de slechtste reeks sinds 2012. Al vijf wedstrijden op rij werd er niet gewonnen in de Eredivisie. En dan moeten ze ook nog op bezoek bij Feyenoord dat meer vertrouwen heeft dan ooit. In Rotterdam weten ze het zeker, de punten blijven in De Kuip.

Feyenoord is er klaar voor

In Rotterdam hebben ze zin in zondag. Feyenoord is klaar om Ajax de genadeklap te geven in de strijd om de landstitel. Als de Rotterdammers winnen, dan loopt de voorsprong op Ajax op naar acht punten. Een op het oog onoverbrugbare afstand.

Iedereen bij Feyenoord heeft het gevoel dat dit wel eens een heel bijzonder jaar kan worden. In zestien wedstrijden werd er slechts één keer verloren. Dat was in september op bezoek bij PSV. Daarna ging het de ploeg van Arne Slot voor de wind. Afgelopen zondag werd de generale repetitie voor de Klassieker ook overtuigend gewonnen. 3-0 werd het in Groningen tegen FC Groningen.

Feyenoord is wel weer toe aan een overwinning op de aartsrivaal. De laatste keer was in 2019. Toen kreeg Ajax met 6-2 op de broek in De Kuip. De zes wedstrijden daarna waren allemaal een prooi voor Ajax. Maar aan alles voel je dat dit het moment is voor Feyenoord om toe te slaan.

Crisis met de grote C

Zoveel geloof als er bij Feyenoord is, zoveel chagrijn is er in Amsterdam. Het loopt niet, het hele jaar al niet. Ajax ligt uit de Champions League, leed al zeven keer puntenverlies in zestien wedstrijden en is ook nog eens bezig aan de slechtste reeks in ruim tien jaar tijd. Zij stappen dus niet heel fijn de bus in richting Rotterdam.

En dan is er ook nog de situatie met Daley Blind. De verdediger vertrok deze winter transfervrij naar Bayern München en gaf de club en met name trainer Alfred Schreuder deze week nog een flinke trap na in een interview. Dat bommetje vlak voor de wedstrijd tegen Feyenoord moet het elftal ook geen goed doen. Er is voor Ajax maar één remedie en dat is winnen in De Kuip.

De laatste drie edities lukte dat aardig. Ajax scoorde in die wedstrijden acht keer en kreeg geen enkel doelpunt tegen. Die statistieken moeten hoop bieden in duistere tijden. De grootste vraag is hoe de opstelling eruit gaat zien van Schreuder? Gaan Steven Bergwijn en Steven Berghuis vanaf het begin starten en wat gaat er met aanvoerder Dusan Tadic gebeuren.

Statistieken

– Berghuis keert voor het eerst sinds zijn vertrek bij Feyenoord terug in een volle Kuip
– Ajax is bezig aan de slechtste reeks sinds 2012
– Feyenoord won in 2019 voor het laatste van Ajax
– Feyenoord verloor dit seizoen pas 1 keer
– Het gat op de ranglijst tussen Feyenoord en Ajax is 6 punten

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
20-03-2022
Ajax - Feyenoord
3 - 2
19-12-2021
Feyenoord – Ajax
0 - 2
09-05-2021
Feyenoord – Ajax
0 - 3
17-01-2021
Ajax - Feyenoord
1 - 0
27-10-2019
Ajax - Feyenoord
4 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.