competitie background image competitie background image
Competitie

FIFA Club Wereldbeker

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

De FIFA World Cup wordt in Nederland vaak het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs genoemd. Het toernooi wordt georganiseerd door de FIFA. Bij het winnen van de competitie wordt de officiële wereldtitel voor een club gewonnen.

FIFA Club Wereldbeker programma

Welke wedstrijden er op het programma staan in de FIFA Club Wereldbeker zie je hieronder. Er doen maar zeven clubs mee, dus veel wedstrijden zijn er niet. Er zijn twee voorrondes en daarna vervolgt het schema zich op weg naar de eerste plek. Er vinden aparte wedstrijden plaats voor de 3e en 4e plek en 5e en 6e plek.

FIFA Club Wereldbeker uitslagen

Benieuwd naar de uitslagen van de meest recente speelronde in de FIFA Club Wereldbeker? Zie hier per speelronde alle uitslagen terug van de wedstrijden. Ben je benieuwd naar de statistieken van een wedstrijd, dan kun je naar de wedstrijdpagina gaan. Op de wedstrijdpagina zie je meer dan alleen de uitslag van een wedstrijd in de FIFA Club Wereldbeker.

De competitie ging van start in het jaar 2000 als de FIFA Club World Championship. Het toernooi werd gestaakt van 2001 tot en met 2004, door verschillende factoren. De grootste factor was het instorten van International Sport and Leisure, marketingpartner van de FIFA. Sinds het jaar 2005 wordt het toernooi gewoon weer jaarlijks gehouden. Je kunt ook wedden op de FIFA club wereldbeker. Lees hier meer over wedden op voetbal.

Gastlanden

Tot nu toe is het toernooi in een aantal verschillende landen gehouden. Brazilië, Japan, De Arabische Emiraten en Marokko zijn tot heden de enige gastlanden. Het toernooi wordt niet door heel de wereld hetzelfde opgevat. Voornamelijk in Europa wordt de prijs niet als een enorme prestige gezien waardoor er minder interesse is.

Opzet toernooi

In de huidige opzet van het toernooi zijn er zeven deelnemende clubs. De clubs spelen in verschillende stadions van het gastland over een periode van twee weken. De winnaars van de AFC Champions League (Azië), CAF Champions League (Afrika), CONCACAF Champions League (Noord-Amerika), Copa Libertadores (Zuid-Amerika), OFC Champions League (Oceanië) en de UEFA Champions League (Europa), samen met de nationale kampioen van het gastland, nemen deel aan het toernooi.

De kampioen van het gastland speelt een eerste ronde tegen de kampioen van Oceanië. De winnaar van deze wedstrijd speelt samen met winnaars van Azië, Afrika en Noord-Amerika in de kwartfinales. De winnaars van de kwartfinale nemen het op tegen de winnaars van Europa en Zuid-Amerika in de halve finales. Vervolgens wordt de finale gespeeld.

Uitbreiding toernooi 2021

FIFA President Gianni Infantino heeft in 2016 voorgesteld het wereldkampioenschap voor clubs uit te breiden naar 32 teams. Verder heeft hij het voorstel gedaan om in 2019 het toernooi te verplaatsen naar juni om het zo aantrekkelijker te maken voor omroepen en sponsoren. Het nieuwe toernooi, dat moet gaan starten in 2021, wordt om de vier jaar gehouden in plaats van ieder jaar. In de nieuwe opzet zijn er 24 deelnemende landen die in totaal 31 wedstrijden spelen.

Deelnemers zijn: alle UEFA Champions League winnaars, UEFA Champions League runners-up, Europa League winnaars en Copa Libertadores winnaars van in totaal vier seizoenen, inclusief het seizoen waarin het betreffende toernooi plaatsvindt. De overige plaatsen dienen te worden ingevuld door de andere vier confederaties.

Titelhouders & records

Tot op heden is Real Madrid de meest succesvolste ploeg van de FIFA Club World Cup. Met vier gewonnen titels hebben zij net één titel meer veroverd dan aartsrivaal Barcelona. Op de derde plaats staat Braziliaanse topploeg Corinthians met twee titels.

Wedden op het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs

Elk seizoen mogen de zes winnaars van de grote continentale bekertoernooien deelnemen aan het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs. Daarnaast neemt ook de landskampioen van het organiserende land deel aan het prestigieuze voetbaltoernooi. De winnaars van de CAF Champions League (Afrika), de AFC Champions League (Azië), de UEFA Champions League (Europa), de CONCACAF Champions League (Noord/Midden-Amerika), de OFC Champions League (Oceanië) en de Copa Liberatos (Zuid-Amerika) plaatsen zich voor het bekertoernooi. Lees hier meer over het wedden op het wereldkampioenschap voetbal voor clubs.

Odds

De odds voor het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs wisselen nogal. Er doen teams mee uit verschillende continenten en het is een waar internationaal voetbalfestijn. De odds wisselen met wedstrijd en doordat het toernooi vaak garant staat voor verrassingen kunnen spelers met voetbal wedden soms leuke prijzen winnen. Een goede voorbereiding voordat er een inzet gedaan wordt is wel van belang. Bekijk de historie, statistieken en het laatste nieuws. Dit kan helpen om tot een betere weddenschap te komen.