Real Madrid C.F.

Land |
Actief in |

Real Madrid C.F.

Real Madrid C.F. is een Spaanse topclub die uitkomt in de Primera División. De club is gelegen in de hoofdstad Madrid en wordt meestal afgekort tot Real Madrid. Het is de meest succesvolle voetbalclub in Spanje en werd door de FIFA verkozen tot ‘beste voetbalclub van de 20ste eeuw’. Geschiedenis van Real Madrid C.F. De Spaanse club Real Madrid C.F. werd op 6 maart 1902 opgericht als ‘’Sociedad Madrid FC’’. Bijnaam van de club is ‘’De Koninlijke’’. Het predicaat ‘’Real’’ kreeg de club van Alfonso XIII op 29 juli 1920. In 1905 won Real Madrid C.F. de 1e grote prijs:deLees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

Real Madrid C.F.

Real Madrid C.F. is een Spaanse topclub die uitkomt in de Primera División. De club is gelegen in de hoofdstad Madrid en wordt meestal afgekort tot Real Madrid. Het is de meest succesvolle voetbalclub in Spanje en werd door de FIFA verkozen tot ‘beste voetbalclub van de 20ste eeuw’.

Geschiedenis van Real Madrid C.F.

De Spaanse club Real Madrid C.F. werd op 6 maart 1902 opgericht als ‘’Sociedad Madrid FC’’. Bijnaam van de club is ‘’De Koninlijke’’. Het predicaat ‘’Real’’ kreeg de club van Alfonso XIII op 29 juli 1920.

In 1905 won Real Madrid C.F. de 1e grote prijs:de Copa del Rey. Ook in de 3 daaropvolgende jaren won Madrid deze beker. In 1928 richtte Real Madrid C.F. samen met een paar andere clubs de Primera División op. De Koninklijke wonnen direct de eerste competitiewedstrijd met 5-0 van CE Europa. In 1932 veroverde Real Madrid C.F. de eerste landstitel.

Het gaat Real Madrid C.F. sindsdien voor de wind. De club won 10 keer de Champions League, werd 32 keer landskampioen van Spanje en wist maar liefst 19 keer de Copa del Rey te winnen. Mede dankzij sterspeler Cristiano Ronaldo won Real Madrid C.F. de afgelopen jaren verschillende prijzen.

Rivaliteit Real Madrid C.F. en FC Barcelona

Het is het beste wat voetbal te bieden heeft, El Clásico. Zo noemt men de wedstrijd die Real Madrid C.F. en FC Barcelona elk seizoen 2 keer tegen elkaar spelen..

De rivaliteit tussen de clubs is groot. Dit komt grotendeels door de politieke achtergrond van beide clubs. FC Barcelona wordt gezien als het symbool van het Catalaanse nationalisme en Real Madrid C.F. staat symbool voor de Spaanse overheid.

All-time topscorer in de edities van El Clásico is de Argentijn Lionel Messi. De speler van FC Barcelona scoorde tot dusver 21 keer tijdens deze befaamde wedstrijd. Het snelste doelpunt ooit gemaakt in een El Clásico staat op naam van Karim Benzema. De Fransman, in dienst van Real Madrid C.F., vond op 11 december 2011 na 21 seconden het net.

De laatste editie van El Clásico werd overtuigend gewonnen door FC Barcelona. In Madrid werd het 4-0 voor de Catalanen door doelpunten van Luis Suárez (2), Neymar en Iniesta. FC Barcelona won de meeste ontmoetingen (31) sinds 1989, 19 keer werd het gelijk en 21 keer zegevierde Real Madrid C.F.