Real Madrid C.F.

Country |
Active in |

Real Madrid C.F.

Real Madrid, ook wel De Koninklijke genoemd, is de recordkampioen van Spanje en Europa. Het sterrenensemble van de club is al sinds zijn oprichting actief op het hoogste niveau van Spanje, de Primera División. Van de FIFA ontving de club zelfs het predicaat ‘Beste voetbalclub van de twintigste eeuw’. Deze zeer prestigieuze titel geeft aan wat voor status Real Madrid heeft in de rest van de wereld. De club is ook meerdere keren uitgeroepen tot de meest waardevolle club op de aarde.

Read more
Standings per competition
Standings
Form
Played
W | D | L
F / A
Difference
Points
Upcoming games
Date
Time
Competition
Stats
Played games
Date
Score
Competition
Stats
Selection
Most Cards
Yellow Cards
Red Cards
Topscorers
Games
Goals
Active in
About the stadium
Location

Capacity: Address:

News

Iker Casillas; Een briljant keeper met een imponerende carrière

Woensdag 1 mei 2019: Op het trainingsveld kreeg Iker Casillas een hartaanval, nadat hij zich al onwel voelde. In het ziekenhuis werd hij behandeld en kwam later de opluchting dat hij weer in gezonde toestand verkeerde. Dit voorval heeft tot gevolg dat hij waarschijnlijk niet meer zal voetballen op professioneel niveau, maar hij alleen nog […]

Read more

Real Madrid wint Champions League na bizarre finale tegen Liverpool F.C.

Real Madrid is er zaterdagavond in geslaagd om voor de derde keer op rij de Champions League te veroveren. De Madrilenen wonnen in een knotsgek duel. De grote man aan de kant van de Spanjaarden was Gareth Bale, maar achteraf ging het voornamelijk over de blunders van doelman Karius en het vroegtijdige uitvallen van sterspeler […]

Read more

Real Madrid vs. Liverpool — De Champions League Finale van 2018

Bekijk hieronder welke route de clubs hebben afgelegd en wie volgens de bookmakers de favoriet zal zijn. De wedstrijd kun je vanaf 20:00 volgen bij Veronica. Zowel op tv als via hun website. Champions League titels In de laatste vier jaar wist Real Madrid maar liefst drie keer de Champions League te winnen, dit deed […]

Read more

Real Madrid C.F.

Real Madrid, ook wel De Koninklijke genoemd, is de recordkampioen van Spanje en Europa. Het sterrenensemble van de club is al sinds zijn oprichting actief op het hoogste niveau van Spanje, de Primera División. Van de FIFA ontving de club zelfs het predicaat ‘Beste voetbalclub van de twintigste eeuw’. Deze zeer prestigieuze titel geeft aan wat voor status Real Madrid heeft in de rest van de wereld. De club is ook meerdere keren uitgeroepen tot de meest waardevolle club op de aarde.

Real Madrid kent een felle rivaliteit met FC Barcelona. Het duel tussen de twee ploegen staat bekend als El Clásico. De wedstrijd is één van de best bekeken voetbalwedstrijden ter wereld.

Historie van Real Madrid

De oprichting van Real Madrid vond plaats in 1905. De club werd in 1920 koninklijk verklaard door koning Alfons. Sinds de oprichting van de club speelt Real Madrid traditioneel in het wit.

Dit verklaring van koning Alfons gebeurde tegelijkertijd met de allereerste wedstrijd tussen Real Madrid en FC Barcelona. Het was het begin van een grote rivaliteit die tot de dag van vandaag leeft. Tot de Spaanse Burgeroorlog, die begon in 1937, won de club al een aantal landstitels, maar pas na de wederopbouw begonnen de echte succesperiodes.

De overmacht met aanvallers Alfredo Di Stéfano en Francisco Gento leidde ronde de jaren zestig tot elf landstitels in vijftien seizoenen. Bovendien werd de Europacup 1 in die jaren vijf keer achter elkaar gewonnen. Tegenwoordig heeft Real meer dan dertig landstitels veroverd en meer dan tien Champions League overwinningen op zak. Dit is met afstand een record in de Champions League. Daarnaast is Real Madrid de enige club ooit die erin wist te slagen om driemaal op rij de Champions League te winnen, dit deed het in 2016, 2017 en 2018 onder leiding van trainer Zidane. In 2018 speelde het tegen Liverpool FC en won Real mede door een prachtgoal van Bale. Meer informatie over deze wedstrijd lees je in onze voorbeschouwing van de Champions League finale en de nabeschouwing.

Estadio Santiago Bernabéu en fans

Het stadion van Estadio Santiago Bernabéu werd geopend in 1947 en is vernoemd naar een voormalig spits van de club. De opening van Bernabéu legde de basis voor de ontwikkeling van Real Madrid tot de Europese topclub die het nu is.

De huidige capaciteit van het stadion bedraagt 80.000 toeschouwers, maar in het verleden was het stadion groter dan Camp Nou. Het stadion van FC Barcelona is het grootste voetbalstadion ter wereld. In de beginjaren na de opening van het stadion bood het Bernabéu plek aan ruim 125.000 toeschouwers. Ondanks het feit dat het stadion al tientallen jaren oud is, is het door de renovaties nog steeds modern te noemen.

De fans van Real Madrid staan bekend als kritisch, maar gepassioneerd. Het stadion is meestal uitverkocht, waarbij met name de Ultras Sur zorgen voor een luidruchtige sfeer. Deze fanatieke aanhang organiseert regelmatig sfeeracties, maar is vanwege politieke standpunten ook controversieel.

Beroemde spelers Real Madrid

Real Madrid kan niet genoemd worden zonder te denken aan grootheden als Zidane, Luis Figo en Ronaldo. In de recente jaren was Real Madrid vooral de club van Christiano Ronaldo, die tegenwoordig bij Juventus actief is. Christiano Ronaldo wordt door velen gezien als één van de beste voetballers ooit.

Door de aanwezigheid van Lionel Messi bij FC Barcelona, worden de huidige duels tussen de twee ploegen gezien als de beste Clásico’s ooit.

Ook veel Nederlanders hebben een tijd doorgebracht in Madrid met gemengd succes. Onder meer Wesley Sneijder, Arjen Robben, Ruud van Nistelrooy en Rafael van der Vaart kenden hoogtepunten bij Madrid, terwijl spelers als Royston Drenthe en Klaas Jan Huntelaar minder succesvol waren.

Rivaliteit Real Madrid C.F. en FC Barcelona

El Clásico is het beste wat voetbal te bieden heeft. Zo staat de wedstrijd bekend tussen de twee grootmachten in Spanje. Ieder seizoen wordt de wedstrijd minimaal twee keer gespeeld. Het komt namelijk ook voor dat de clubs tegenover elkaar staan in de Copa Del Rey.

De rivaliteit tussen de clubs is groot. Dit komt grotendeels door de politieke achtergrond van beide clubs. FC Barcelona wordt gezien als het symbool van het Catalaanse nationalisme en Real Madrid C.F. staat symbool voor de Spaanse overheid.

All-time topscorer in de edities van El Clásico is de Argentijn Lionel Messi. Het snelste doelpunt ooit gemaakt in een El Clásico staat op naam van Karim Benzema. De Fransman, in dienst van Real Madrid C.F., vond op 11 december 2011 na 21 seconden het net.