actueel background image

Kan Real Madrid de tweede plek in La Liga behouden?

01 feb 2023 | 11:13 0

Er staat een nieuwe speelronde voor de deur en op de donderdag mogen Real Madrid en Valencia aan de bak in de Primera Division. Op het eerste oog een minder interessante wedstrijd gezien de huidige stand in La Liga, maar niets is minder waar. In de laatste vijf onderling gespeelde wedstrijden deed Valencia niet altijd onder aan de Koninklijke.

Vooruitblik

Valencia en Real Madrid stonden eerder deze maand al tegenover elkaar in de halve finale van de Spaanse Supercopa. Die wedstrijd werd in zowel de reguliere als de extra speeltijd niet beslist en eindigde met een penaltyreeks. Real Madrid won, schopte het tot de finale en verloor deze vervolgens van rivaal FC Barcelona. De wedstrijd tegen Valencia was spannend. Of het in deze competitiewedstrijd weer zo spannend wordt? Dat denken wij niet. We gokken op een eenmalige stunt van Valencia en voorspellen dat Real Madrid deze wedstrijd wint.

Lukt het de Koninklijke de tweede plek te behouden?

Qua stand is er voor Real Madrid niet veel veranderd. De club stond afgelopen zondag tegenover Real Sociedad, nummer drie uit de Primera Division, en kon bij winst uitlopen op Sociedad. Dat liep alleen even anders. Het lukte de club uit Madrid niet om te winnen. Het bleef 0-0 en beide clubs kregen er slechts één puntje bij. Hoog tijd voor Real om drie punten te pakken. De wedstrijd tegen Valencia lijkt daar een perfect scenario voor.

Als de Koninklijke weet te winnen van Valencia, behoudt het sowieso de tweede plaats in La Liga. Real Sociedad staat momenteel derde met 39 punten, Real Madrid tweede met 42 punten. Slechts drie punten verschil. Het is dus erg spannend in de top van de Primera Division.

Valencia kan hogerop klimmen

Valencia staat 14e in de competitie met 20 punten. Het verschil in punten met de top van de competitie is dan ook erg groot. Toch doet de club het niet slecht, zeker niet als je het vergelijkt met Elche, de club die momenteel onderaan staat met 6 punten. Er kan de komende weken veel gebeuren met de stand. Zo zijn er vier clubs met 20 punten (Valencia, Espanyol, Celta, Valladolid) en staan er boven Valencia twee clubs met 21 punten (Sevilla en Girona). Vervolgens heb je Almeria op de 11e plaats met 22 punten en Mallorca op tien met 25 punten. Gezien het programma van dit weekend, wordt er gegarandeerd gewisseld van plaats in de Primera Division.

Als we kijken naar de laatste vijf wedstrijden van Valencia, zien we dat de club wel weer een winst kan gebruiken. De ploeg van Justin Kluivert won slechts één van de laatste vijf gespeelde wedstrijden. Het zou mooi zijn voor Valencia als het weet te stunten tegen Real Madrid.

Statistieken

– Real Madrid won al 35 keer de landstitel
– Valencia won pas 6 keer de landstitel
– Real Madrid en Valencia stonde al 66 keer tegenover elkaar
– Karim Benzema is topscorer bij Madrid. Hij scoorde er 9
– Topscorer bij Valencia is Edinson Cavani. Hij scoorde er 5
– Justin Kluivert scoorde al drie doelpunten voor Valencia

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
11-01-2023
Real Madrid - Valencia
1 - 1
08-01-2022
Real Madrid - Valencia
4 - 1
19-09-2021
Valencia - Real Madrid
1 - 2
14-02-2021
Real Madrid - Valencia
2 - 0
08-11-2020
Valencia - Real Madrid
4 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.