Wedden op de Jupiler Pro League

De Jupiler Pro League is het hoogste niveau in België. Achttien clubs strijden daarin om de landstitel. De Belgische competitie steekt anders in elkaar dan we gewend zijn in de Eredivisie. Zo werken de Belgen met een play-off-systeem. De bovenste ploegen strijden in die play-offs om de titel en dan zijn er nog de play-offs om Europees voetbal. In de Jupiler Pro League degraderen er in 2022-2023 drie ploegen.

Er kan bij de online bookmakers ingezet worden op alle wedstrijden in de Belgische competitie, zowel voor het eerste fluitsignaal als live gedurende een competitieduel. In dit artikel leggen we meer uit over het wedden op de Jupiler Pro League en alle mogelijkheden.

Alles over Wedden op de Jupiler Pro League

Als het gaat om voetbalwedden zijn er veel opties. Er zijn talloze mogelijkheden om te wedden op voetbal, op competities en op verschillende clubs. Zo ook als het gaat om wedden op de Jupiler Pro League. Er zijn meerdere bookmakers die wedden op de Jupiler Pro League aanbieden. Deze bookmakers zijn te vinden via VoetbalUitslagen. Wij werken enkel samen met betrouwbare bookmakers die een Nederlandse licentie hebben.

wedden op jupiler pro league

Opzet van de Jupiler Pro League

De Jupiler Pro League is niet te vergelijken met onze eigen Eredivisie. De competitieopzet is totaal verschillend. In de reguliere competitie speelt iedere club twee keer tegen elkaar. In dat opzicht weinig vreemds. Maar dan beginnen de play-offs. Daarin spelen de nummer 1 tot en met nummer 4 om de titel. De behaalde punten in de 34 wedstrijden worden gehalveerd en afgerond naar boven en dan spelen zij onderling nog eens allemaal zes wedstrijden. Wie dan bovenaan eindigt is kampioen.

De nummer vijf tot en met acht hebben zo’n zelfde competitie, maar dan om een Europees ticket. Onderin zijn er dit seizoen geen play-offs. Drie ploegen degraderen rechtstreeks. Dit heeft te maken met de nieuwe opzet van de competitie in 2023-2024. Dan gaat de Jupiler Pro League namelijk terug naar zestien teams en gaat de hele competitie op de schop.

Omdat de competitie zo bijzonder in elkaar steekt zijn er ook veel opties als het gaat om wedden op de Jupiler Pro League. Wij leggen in dit artikel graag meer uit over het wedden op de Jupiler Pro League en de verschillende mogelijkheden.

Soorten weddenschappen Jupiler Pro League 

Online bookmakers bieden vele voetbalwedstrijden aan, waaronder alle duels in de Jupiler Pro League. Hierdoor is het mogelijk om vanuit huis of onderweg een weddenschap te plaatsen op één of meerdere Belgische clubs uit de Jupiler Pro League. Er zijn veel mogelijkheden. Een bekende soort voetbal weddenschappen is die op de winnaar van een duel of het aantal doelpunten, maar er is meer.

Bij wedden op de Jupiler Pro League kan er ook worden ingezet op de doelpuntenmaker, het aantal schoten, het aantal schoten per speler en ga zo maar door. Er zijn veel opties. Deze opties zijn allemaal te vinden bij onze bookmakers. Dit zijn allemaal betrouwbare bookmakers met een geldige Nederlandse licentie.

Bookmakers voor wedden op de Jupiler Pro League

Voor het wedden op de Jupiler Pro League zijn aan deze site uitsluitend erkende wedkantoren, oftewel bookmakers gelinkt. Allemaal zijn ze bovendien aan een strenge beoordeling onderworpen als het gaat om de zes factoren. Betrouwbaarheid, veiligheid, quotering, bonusvoorwaarden, betaalmogelijkheden en support.

Zo is het mogelijk om verschillende bookmakers met elkaar te vergelijken bij wedden op de Jupiler Pro League. Iedere bookmaker heeft andere voor en nadelen.

live wedden op de jupiler pro league

Wedden Jupiler Pro League – Favorieten kampioenschap

Bij wedden op de Jupiler Pro League is het mogelijk om voorafgaand of tijdens het seizoen in te zetten op het kampioenschap. Welke club pakt de titel? In België zijn er ieder seizoen weer een aantal favorieten. Dit zijn de grotere Belgische clubs, waaronder Club Brugge en Anderlecht. Maar ook KRC Genk en Standard Luik doen vaak mee in de top.

Sinds 2008 heeft de Jupiler Pro League vijf verschillende landskampioenen gekend. Standard Luik werd in  2008 en 2009 landskampioen. KRC was in 2011 en 2019 de beste en KAA Gent in 2015. De succesvolste club in België is RSC Anderlecht. Niet ver daarachter volgt Club Brugge. Anderlecht en Club Brugge zijn historisch gezien de twee grootste clubs van België. Bij wedden op de Jupiler Pro League is dat ook vaak terug te zien aan de quoteringen.

Live wedden op de Belgische voetbalcompetitie

Bij alle wedstrijden in de Jupiler Pro League wordt live wedden aangeboden bij online bookmakers. Er kan voorafgaand aan een duel worden ingezet, maar ook tijdens de wedstrijd. Hierbij kan geanticipeerd worden op gebeurtenissen in de wedstrijd. Bij live wedden schommelen de quoteringen en is het zaak goed te kijken, omdat deze iedere minuut anders kunnen zijn. Live wedden op de Jupiler Pro League is mogelijk via desktop, mobiel en tablet.

Er zijn veel mogelijkheden om te wedden op de Jupiler Pro League. Denk bij het wedden op de Jupiler Pro League altijd goed na en maak geen verantwoorde keuzes. Speel bewust en speel niet met geld dat er niet is. Zet geen grote bedragen in en houd het leuk.

Wedden op een wedstrijd

Wedden op de Jupiler Pro League

Wedden op de Jupiler Pro League is anders dan wedden op de Eredivisie of een andere competitie. Logisch ook, omdat geen enkele competitie hetzelfde is. Het volgen van de Belgische competitie is interessant. Het is een mooie en spannende competitie, waar ook veel Nederlandse spelers actief zijn. Voor de voetballiefhebber is er dus genoeg te genieten bij onze buren.

Ook als het gaat om wedden op de Jupiler Pro League is de competitie veelzijdig. Er zijn diverse bookmakers die het wedden op de Jupiler Pro League aanbieden en zij bieden allemaal andere opties en mogelijkheden. Research is altijd belangrijk bij voetbalwedden, zo ook bij wedden op de Jupiler Pro League. Denk altijd goed na en maak geen onverantwoorde keuzes.

Veelgestelde vragen

Voor een speler gaat wedden op de Jupiler Pro League, is het zaak goed in te lezen in de competitie. In de Jupiler Pro League spelen er zestien clubs mee, waardoor er wekelijks acht duels op het programma staan. Aangezien het om een kleinere competitie gaat, kent het wel een brede subtop. Toch zijn het elk seizoen dezelfde clubs die strijden om het landskampioenschap, bijvoorbeeld RSC Anderlecht, Club Brugge en Standard Luik. De opzet van de Jupiler Pro League is een bijzondere. Er worden in het reguliere seizoen namelijk dertig wedstrijden gespeeld. De zes hoogst geklasseerde voetbalclubs plaatsen zich voor de play-offs om de landstitel en felbegeerde plaatsen in één van de Europese toernooien. De nummers zeven tot en met twaalf kunnen via de play-offs ook nog aanspraak maken op een ticket voor de Europa League. Er zijn tientallen opties om te wedden op de Jupiler Pro League. 

Voor het wedden op de Jupiler Pro League zijn aan deze site uitsluitend erkende wedkantoren oftewel bookmakers gelinkt. Allemaal zijn ze bovendien aan een strenge beoordeling onderworpen als het gaat om de zes factoren betrouwbaarheid, veiligheid, quotering, bonusvoorwaarden, betaalmogelijkheden en support. Zo is in een oogopslag te zien welke bookmaker zich het beste leent voor een weddenschap op de Jupiler Pro League of andere spellen.  

De meeste bookmakers beschikken wel over een welkomsbonus voor nieuwe leden. Specifieke bonussen rondom de Jupiler Pro League komen wel voor, maar niet op grote schaal. Lees alleen wel goed de kleine lettertjes bij elke bonusactie. Op de Bookmaker pagina’s hebben wij per bookmaker aangegeven welke bonus ze bieden. 

De hoogste odds zijn afhankelijk van het duel en de fase van de competitie. Ook zijn er verschillen tussen de bookmakers. Wij geven per wedstrijd aan bij welke bookmaker de beste odd gevonden kan worden.

Online voetbal wedden op diverse competities

Bij online wedden op voetbal is het belangrijk dat je kijkt en wedt bij een betrouwbare goksite. Omdat er een groot aanbod is van websites waarbij je kunt wedden, hebben we een overzicht met competities waar je op kunt inzetten. Je kunt bij al deze competities inzetten en gokken op voetbal uitslagen.

Sinds 1956 spelen de beste voetbalclubs van Nederland in de Eredivisie. Ajax is de meest succesvolste club met 35 landstitels, gevolgd door PSV (24) en Feyenoord (15). Liefhebbers kunnen op alle wedstrijden in de Eredivisie inzetten bij één van de online bookmakers. Na 34 speelrondes zal bepaald worden welke club zichzelf landskampioen mag noemen.

Wedden op Eredivisie

Twintig clubs zullen in het huidige seizoen strijden om de schaal in de Keuken Kampioen Divisie. Jij kan nu al een inzet plaatsen op de kampioen, maar ook een weddenschap afsluiten op een losse wedstrijd. Er worden 38 speelrondes afgewerkt, plus de play-offs voor promotie/degradatie. Het grootste deel van de competitieduels wordt gespeeld op de vrijdagavond. Wil je meer weten over het wedden op de Keuken Kampioen Divisie? Lees dan snel verder.

Wedden op Keuken kampioen divisie

Het Premier League seizoen is er eentje die altijd spannend is. Natuurlijk kan er bij de online bookmakers worden ingezet op alle wedstrijden in de Premier League, maar ook een lange termijn inzet op de landskampioen of de topscorer behoort tot de mogelijkheden. Het Engelse voetbal leeft enorm en dat valt te zien aan de grote schare aan fans die bij ieder duel komen opdragen om hun team aan te moedigen.

Wedden op Premier League

Liefhebbers van de Duitse voetbalcompetitie kunnen de spanning nog een beetje opschroeven met een weddenschap op één van de wedstrijden. In de Bundesliga strijden er achttien clubs om de landstitel, waaronder de befaamde voetbalclubs Bayern München, Schalke 04, Borussia Dortmund en RB Leipzig. Grote voetballers komen wekelijks in actie in de Bundesliga. Een speler kan bij één van de online bookmakers een weddenschap plaatsen op de duels in de competitie, maar ook lange termijn weddenschappen zijn mogelijk.

Wedden op Bundesliga

De Franse Ligue 1 is één van de sterkere competities in Europa. Elk seizoen strijden er twintig clubs om de landstitel, maar ook om de felbegeerde tickets voor de Champions League en de Europa League. Daarnaast is het mogelijk om een weddenschap te plaatsen op de duels in de Ligue 1. De grote clubs staan onder grote druk: er zijn veel spelers die voor grote transfersommen worden gehaald. In combinatie met de hoge verwachtingen is Ligue 1 een spannende competitie.

Wedden op Lique 1

De La Liga is één van de meest populaire voetbalcompetities van de gehele wereld, ook bij bookmaker spelers. De Spaanse competitie is toonaangevend geworden en de clubs weten dan ook in Europese toernooien succesvol te zijn. Voetbalclubs als FC Barcelona, Real Madrid, Sevilla en Atlético Madrid pakken de ene prijs na de ander. Maar ook in de La Liga spelen deze clubs wekelijks hun wedstrijden en daar kan dan ook op ingezet worden. Er kan zowel pre-match als live gedurende een duel nog een weddenschap worden geplaatst in de Primera División. Bekijk de info over het online wedden op de Spaanse competitie.

Wedden op La Liga

In de Serie A zullen ook dit seizoen weer enkele clubs strijden om de landstitel, waaronder natuurlijk de grootmacht Juventus. Toch zal er ook met een schuin oog gekeken worden naar SSC Napoli en AS Roma, twee clubs die willen stunten door de hoofdprijs te winnen en de Oude Dame van zijn troon te stoten. Er kan online ingezet worden op alle wedstrijden in de Serie A en in veel gevallen staan er honderden verschillende inzetmogelijkheden voor de speler klaar.

Wedden op Serie A

Elke voetballiefhebber kan online een weddenschap afsluiten op de wedstrijden in de Jupiler Pro League. Het hoogste voetbalniveau van België staat altijd garant voor spektakel, mede dankzij het play-offsysteem. Online bookmakers geven spelers de kans om op elk moment van de dag een inzet te plaatsen op de Jupiler Pro League. Zet in op één van de zestien clubs uit deze competitie, bijvoorbeeld de populaire voetbalclubs als Club Brugge, Standard Luik, AA Gent, Anderlecht, Genk en Zulte-Waregem. Lees meer over wedden op de Jupiler Pro League.

Wedden op Jupiler Pro League

Bijna ieder jaar is er een andere bekerwinnaar, denk jij te weten wie er dit jaar met de felbegeerde Dennenappel vandoor gaat? Wedden kan op de bekerwinnaar of kijk per ronde naar de mogelijkheden per wedstrijd.

Wedden op KNVB Beker

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om uit te mogen komen in de Champions League. Het voetbaltoernooi betaalt vele miljoenen euro’s uit aan de deelnemers, maar ook bij bookmakers zou er geld verdiend kunnen worden. Online bookmakers bieden namelijk alle wedstrijden in de Champions League aan, waaronder de voorrondes in de zomerperiode. Lees meer over het wedden op de Champions League.

Wedden op Champions Leaque

Alle Europese voetbalclubs hebben als doel om zich te plaatsen voor één van de grote internationale toernooien. Na de Champions League is de Europa League de grootste competitie voor Europese clubs. Vroeger kende wij dit toernooi nog onder de naam UEFA Cup of de Europacup II. Bij verschillende online bookmakers kan er ingezet worden op zowel de voorrondes als het reguliere toernooi.

Wedden op Europa League

De Conference League is een gloednieuw toernooi die vanaf 2021 is geïntroduceerd.  Er wordt gestart met een groepsfase met daarin 32 deelnemende clubs, gevolgd door een knock-out-fase. Het verschil met de Europa League zit hem in de tussenronde die plaats vindt. De duels in deze tussenronde worden gespeeld tussen afvallers in de Europa League en de nummers twee uit de groepsfase van de Conference Europa League. Lees hier meer over wedden op de Conference League.

Wedden op de Conference League

De winnaar van het Wereldkampioenschap voetbal voor clubs mag zichzelf dan ook wereldkampioen noemen. Tussen 1960 en 2004 werd er om de Wereldbeker gespeeld, echter is dit toernooi de opvolger daarvan. De opzet van het Wereldkampioenschap is sinds 2019 veranderd, het toernooi zal nu om de vier jaar worden georganiseerd.

Wedden op WK

De Afrika Cup is een voetbaltoernooi waaraan enkel Afrikaanse landen mogen deelnemen. Vanaf 1968 tot en met 2012 werd het toernooi iedere twee jaar georganiseerd. De Afrika Cup wordt al vanaf 2013 in oneven jaren gespeeld. De winnaar van het toernooi mag zichzelf Afrikaans kampioen noemen.

Wedden op Afrika Cup

De Portugese competitie staat garant voor spanning en sensatie. Vaak strijden drie ploegen om de Nationale titel. Benfica en FC Porto hebben de meeste titels gewonnen. Lees meer over het wedden op de Primeira Liga.

Wedden Primeira Liga