Club

Standard Luik

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Liège (Luik)

De Belgische voetbalclub Standard Luik won in de clubgeschiedenis al tien keer de landstitel. De topclub speelt in de Jupiler Pro League en de Croky Cup. Alle thuiswedstrijden van de ‘Rouches’ worden gespeeld in het Maurice Dufrasnestadion. Bekijk hier de uitslagen, het programma en de clubstatistieken.

Programma Standard Luik

Check hier alle wedstrijden van Standard Luik die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Standard Luik in de Jupiler Pro League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Standard Luik

Elke wedstrijduitslag van Standard Luik vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Standard Luik selectie

Socials
@standard_rscl
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Standard Luik

Royal Standard de Liège (Standard Luik) is een Belgische professionele voetbalclub. Deze Luikse club werkt zijn thuisduels af in het indrukwekkende ‘Le Stade Maurice Dufrasne’. Het team speelt in een rood-wit tenue en kent de bijnaam ‘Rouches’. Standard Luik kent ook een eigen dameselftal, welke verreweg de meeste landstitel wist binnen te halen.

Standard Luik behoort tot de meest succesvolle clubs van België. Deze voetbalclub won tien keer het landskampioenschap, acht keer de nationale beker, vier keer de Supercup en bereikte één keer de finale van een groot Europees toernooi. Overigens was Standard Luik naast deze prijzen ook vaak dichtbij. Dertien keer werd de ploeg tweede in de Jupiler Pro League en nog eens negen en vijf finales van de beker en supercup gingen verloren. Sinds 1921 speelt Standard in de Eerste Klasse en is sindsdien ook niet meer gedegradeerd. Een van de grootste vijanden van de club is RSC Anderlecht.

Succesvolle periodes

In 1923 vierde Standard Luik al zijn 25e jarige bestaan, het kreeg toen de koninklijke titel toebedeeld Royal Standard Club Liège. Tussen 1926 en 1928 kwam de voetbalclub op in de competitie en wist het de eerste top drie plaatsen veilig te stellen. In 1936 werd opnieuw een tweede plaats op de ranglijst bemachtigd. In het seizoen 1957/1958 werd Standard voor de eerste keer in zijn bestaan landskampioen en daar bleef het niet bij. Tussen 1961 en 1971 schreef de club namelijk nog vijf titels op zijn naam.

Het was daarna lang wachten op nieuw succes in de competitie. In ’82 en ’83 volgde nog titels, daarna pas weer in ’08 en ’09. Tussendoor werden er overigens wel diverse bekers gewonnen. In 1982 werd de zevende landstitel gewonnen en in datzelfde jaar werd de finale in de Europese Beker voor Bekerwinnaars bereikt. Deze finale ging helaas met 2-1 verloren tegen FC Barcelona.

Prijzenkast van Standard Luik

Standard Luik wist tien landskampioenschappen te winnen, waaronder in de seizoenen 2007/2008 en 2008/2009. De club speelt daarom met een Gouden Kampioensster op het shirt. Deze sterren worden vergeven per tien titels. De club won daarnaast nog acht nationale bekers, waaronder in 2016 en 2018. De Belgische Supercup werd vier keer gewonnen, waarbij de beker in 2008 en 2009 naar Standard Luik ging.