competitie background image competitie background image
Competitie

Belgische Supercup

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Bekijk wanneer de Super Cup in België gespeeld wordt en wat de uitslag is van het openingsduel van het seizoen.

Belgische Supercup programma

Wanneer de Belgische Supercup gespeeld wordt, zie je in het schema hieronder. Het is een ware topwedstrijd op het programma in België.

Belgische Supercup uitslagen

Welke kampioen pakt de Belgische Supercup? Is het de club met de landstitel of de club die de beker won? Bekijk hier de wedstrijd met (live) stand en statistieken.

De bookmakers keurmerken

De strijd om de eerste prijs van het seizoen

De Belgische voetbalcompetitie start ieder seizoen opnieuw met de wedstrijd om de Super Beker. De Supercup is een bekerwedstrijd die uit één ontmoeting bestaat, de winnaar valt dus direct in de prijzen. De winnaar van de Eerste Klasse, de landskampioen, plaatst zich voor de finale voor de Super Beker. De winnaar van de Belgische Beker (Croky Cup) zal tegenstand bieden in de strijd om de Super Cup.

Opzet

De landskampioen en de bekerwinnaar maken in de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen uit wie er met de Super Beker vandoor gaat. Echter kan het voorkomen dat de landskampioen ook de Croky Cup wint. In dat geval zal de verliezend bekerfinalist (Croky Cup) zich plaatsen voor de Belgische Super Cup. De bekerwedstrijd wordt beslist in één wedstrijd, er komt dus geen return aan te pas. Het is wel mogelijk dat de wedstrijd beslist zal worden na verlenging en/of strafschoppen.

Bekerwinnaars

Sinds 1979 wisten acht verschillende clubs de Super Beker te winnen.

Lierse S.K, KSK Beveren, KRC Genk, KAA Gent en KSV Waregem wisten allen één keer de Super Beker te pakken. SV Zulte Waregem, KSC Lokeren, Cercle Brugge KSV en Germinal Beerschot verloren allemaal twee keer de finale.

In de laatste tien seizoenen wist RSC Anderlecht de meeste keren de Super Beker te winnen. De club deed dit namelijk vijf keer. De laatste winnaar is Club Brugge, de Belgische voetbalclub won in 2018 de finale tegen Standard Luik met 2-1.

Topscorers aller tijden

Een groot aantal voetballers kwamen in hun carrière tweemaal tot scoren in de Belgische Super Beker. Waaronder enkele bekende namen als Lorenzo Staelens, Vital Brokelmans, Ivan Leko, Eric Addo, Sven Vermant en Stein Huysegems. Echter waren er maar twee voetballers die in deze wedstrijd vaker dan twee keer tot scoren kwamen. Ki-hyeon Seol is al een tijdje gestopt met voetbal, maar wist in het shirt van RSC Anderlecht driemaal tot scoren in de Supercup. Maar ook de bekende Luc Nilis deed hetzelfde en scoorde drie treffers. Nilis deed dit ook voor RSC Anderlecht, maar de Nederlanders kennen hem vooral als oud-speler van PSV.