Club

Club Brugge

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
België
Locatie:
Brugge

Belgische topclub Club Brugge KV speelt zijn duels in de Jupiler Pro League en de Croky Cup. Normaliter komt de voetbalclub ook uit in Europese voetbalcompetities. Club Brugge heeft het stamnummer 3 en speelt alle thuiswedstrijden in het Jan Breydelstadion. Bekijk hier de uitslagen, het programma en de clubstatistieken.

Programma Club Brugge

Check hier alle wedstrijden van Club Brugge die op het programma staan. Je kunt per competitie direct zien wanneer de wedstrijd is en wie de tegenstander is. Wil je meer weten over een wedstrijd? Check dan de wedstrijdpagina door op de betreffende wedstrijd te klikken.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Club Brugge in de Jupiler Pro League. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Club Brugge

Alle uitslagen van Club Brugge zie je in dit schema. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Club Brugge selectie

Socials
@clubbrugge
Posts
Volgers
Volgend

Alles over Club Brugge

De voetbalclub Club Brugge KV komt uit in de Belgische Eerste Klasse. Club Brugge speelt al sinds 1959 in de hoogste klasse, het degradeerde in dit jaren nooit. De club speelt in een blauw-zwart thuistenue en werkt de thuiswedstrijden af in het Jan Breydelstadion.

Club Brugge is één van de meest succesvolle clubs uit België, alleen RSC Anderlecht wist meer landskampioenschappen in de wacht te slepen. De ploeg uit Brugge wist wel de meeste nationale bekers en supercups te winnen. Daarnaast is de club vooralsnog de enige Belgische voetbalclub die zich wist te plaatsen voor de finale van de Europacup I (nu ook wel de Champions League). Deze club is overigens niet de enige voetbalclub uit Brugge, aangezien ook Cercle Brugge op hoog niveau acteert. Sinds 2015 is het bedrijf Daikin de hoofdsponsor van de voetbalclub.

Stadion

In de Belgische stad Brugge is het Jan Breydelstadion gevestigd. Dit voetbalstadion is de thuishaven van Club Brugge en is eigendom van de gemeente. Ook Cercle Brugge speelt hier zijn wedstrijden. Tijdens het Europees Kampioenschap 2000 was het stadion een van de decorstukken voor het toernooi, destijds werd de capaciteit uitgebouwd naar 30.000 plaatsen. Voor het Europese eindtoernooi werd de naam van het stadion veranderd in het Jan Breydelstadion, dit ter ere aan de Brugse volksheid.

Prijzenkast

Club Brugge beschikt over een goed gevulde prijzenkast. De Belgische voetbalclub won zestien keer de landstitel, waaronder in de seizoenen 15/16, 17/18 en in seizoen 2019/2020. Elf keer viel de club de Beker van België ten prooi, waarbij er ook nog eens zeven finales werden verloren. De Belgische Supercup werd vijftien keer gewonnen, meest recent zijn die van 2016 en 2018. In 1978 stond Club Brugge in de finale van de Europacup I en in 1975 in de finale van de UEFA Cup, in beide gevallen werd er verloren van Liverpool. Het laatste Europese avontuur was in 2014/15 en eindigde in de kwartfinale.

Wedden op Club Brugge

Over de veelgenoemde BeneLiga, een competitie met de beste Belgische en Nederlandse clubs, wordt nog steeds gefantaseerd. Maar in de huidige situatie is Club Brugge nog steeds een naam om in de gaten te houden. Het is voor het zo kansrijk mogelijk inzetten op wedstrijden een kwestie van inlezen: wie zijn er geblesseerd of geschorst, welke spelers worden afgeleid door transferperikelen, welk systeem gaat het beste werken? Maar dan nog kan de wereld in 90 minuten 180 graden draaien. Dat geldt ook voor wedden op Club Brugge en dat is verrassende, onvoorspelbare, spannende en mateloos interessante materie voor elke voetballiefhebber.

Odds

Met een aantal mooie concurrenten is de Eerste Klasse een boeiende competitie, net zoals het wedden op Club Brugge. De odds in de Belgische competitie schommelen nog al eens. Dit komt omdat er veel ploegen gelijkwaardig aan elkaar zijn en het voor bookmakers lastig inschatten is wie de wedstrijd wint. Voetbalwedden wordt hierdoor alleen maar leuker omdat de odds vaak wat hoger liggen. Er zijn een legio aan opties en soorten weddenschappen om te wedden op Club Brugge.