PSV

Land |
Actief in |

PSV

‘’Philips Sport Vereniging’’, alom bekend als PSV, werd op 31 augustus 1913 opgericht door Philips-medewerkers in Eindhoven. PSV behoort tegenwoordig tot de traditionele top drie van de Eredivisie (samen met AFC Ajax en Feyenoord). De thuishaven van de Eindhovenaren is het Philips Stadion. Geschiedenis van PSV Op zaterdag 12 december 1910 is Eindhoven een, zo blijkt later, belangrijk voetbalelftal rijker. De voetbalclub Philips Elftal wordt opgericht door medewerkers van het gelijknamige bedrijf onder leiding van voorzitter Buitelaar. Philips Elftal is de voorloper van het PSV zoals wij de club nu kennen. Toentertijd waren de clubkleuren al precies hetzelfde zoals deze nuLees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

Nieuws

PSV

‘Jetro Willems beste speler in Eredivisie’

PSV doet het goed in de Eredivisie en bij een goede ploeg horen uitblinkers. Eén van de speler die imponeert in Eindhoven is Jetro Willems (21). De verdediger heeft een prima voorzet in huis en is volgens Pierre van Hooijdonk ‘de beste speler in de Eredivisie’. Wat weten we eigenlijk van Jetro Willems? Doorbraak Jetro […]

Lees meer

PSV

‘’Philips Sport Vereniging’’, alom bekend als PSV, werd op 31 augustus 1913 opgericht door Philips-medewerkers in Eindhoven.

PSV behoort tegenwoordig tot de traditionele top drie van de Eredivisie (samen met AFC Ajax en Feyenoord). De thuishaven van de Eindhovenaren is het Philips Stadion.

Geschiedenis van PSV

Op zaterdag 12 december 1910 is Eindhoven een, zo blijkt later, belangrijk voetbalelftal rijker. De voetbalclub Philips Elftal wordt opgericht door medewerkers van het gelijknamige bedrijf onder leiding van voorzitter Buitelaar. Philips Elftal is de voorloper van het PSV zoals wij de club nu kennen. Toentertijd waren de clubkleuren al precies hetzelfde zoals deze nu zijn.

Het Philips Elftal speelt op zaterdag 15 januari 1911 haar eerste wedstrijd aan de Frederiklaan, de plek waar tegenwoordig het Philips Stadion staat. Onder toeziend oog van Anton Philips, die zijn cabrio naast het veld laat rijden om de wedstrijd beter te zien, wint Philips Elftal met 4-0 van het tweede elftal van Hollandia uit Woensel.

Het is 31 augustus 1913 als er een sportvereniging wordt opgericht door en voor medewerkers van Philips waarin meerdere sporten beoefend worden. Het Philips Elftal sluit zich aan bij de vereniging die de naam ‘’Philips Sport Vereeniging’’ krijgt. In de beginperiode konden alleen Philips-medewerkers een plek krijgen binnen PSV, maar vanaf 1928 werden ook mensen van buitenaf toegelaten om sporten te beoefenen binnen PSV.

De Gouden periode van PSV Eindhoven

De eerste gouden periode kende PSV midden jaren ‘70. Grote namen in die tijd waren Willy en René van de Kerkhof. Ook Willy van der Kuijlen bleek in deze jaren van belangrijke waarde voor PSV. In 1978 won PSV een prestigieuze prijs: de UEFA Cup (tegenwoordig de Europa League).

Het grootste succes in de geschiedenis van PSV vond op 25 mei 1988. Onder leiding van coach Guus Hiddink wonnen de Eindhovenaren de Europa Cup I (tegenwoordig de Champions League). In de finale werd Benfica verslagen na strafschoppen.

Tegenwoordig speelt PSV zich jaarlijks in de traditionele top 3 en dit resulteerde vorig seizoen (2014/15) in de landtitel.