actueel background image

Kruipt PSV dichter bij Feyenoord of loopt Feyenoord verder uit?

03 feb 2023 | 09:50 0

We hebben amper de tijd gehad om bij te komen van de klassieker en de volgende topper staat alweer op het programma: Feyenoord – PSV. De Kuip is het decor van deze wedstrijd en we blikken in deze voorbeschouwing samen met jou vooruit op een spannende Eredivisie-match.

Vooruitblik

Beide clubs zijn onwijs aan elkaar gewaagd. Feyenoord is momenteel koploper in de Eredivisie maar PSV doet ook mee in de strijd om de titel. Het verschil tussen beide clubs is slechts twee punten. Feyenoord verloor in seizoen 2022/23 pas één keer. En hoe ironisch wil je het hebben: dat was in een uitwedstrijd bij PSV. Feyenoord gaat dus voor revanche en is favoriet bij de bookmakers. Wij gaan daarin mee en voorspellen dat Feyenoord de drie punten in Rotterdam weet te houden.

Feyenoord dit seizoen weer landskampioen?

Ja, het is de Eredivisie en ja, daar kan nog van alles in gebeuren. Maar als de Rotterdammers zo doorgaan, bestaat er een serieuze kans dat zij in mei een feestje kunnen vieren op de Coolsingel. Feyenoord wil revanche nemen op PSV. Vorig jaar verloor de ploeg met 4-3 op bezoek in het Philips Stadion. Een spectaculaire wedstrijd die in het laatste kwartier pas werd beslist. Wij denken dat deze wedstrijd niet heel anders gaat zijn. Deze wedstrijd belooft vuurwerk.

Feyenoord heeft zich in de afgelopen transferperiode slechts met één speler versterkt: Neraysho Kasanwirjo. De multifunctionele verdediger heeft tot 2027 getekend en de kans is groot dat we hem binnenkort terug gaan zien op de velden. Er zijn drie spelers vertrokken, maar geen basisspelers. Er hoeven dus geen opstellingen omgegooid te worden. PSV heeft daarentegen veel spelers zien vertrekken en dat is iets waar Feyenoord gebruik van kan maken aankomende zondag.

PSV kan inlopen

We omschreven het hierboven al even: PSV heeft veel namen zien vertrekken uit Eindhoven, waaronder topscorer Cody Gakpo, Noni Madueke en Philipp Max. Toch houdt de ploeg van Van Bommel zich sterk. Het staat immers gewoon op de derde plaats in de Eredivisie. De ploeg verloor – van de laatste vijf gespeelde wedstrijden – één wedstrijd (notabene uit bij FC Emmen) en speelde twee keer gelijk. PSV moét dus winnen wil het inlopen op koploper Feyenoord. Verliezen ze, is het puntenverschil 7 en wordt het een stuk moeilijker om weer aansluiting te zoeken.

Er zijn flink wat spelers vertrokken bij de Eindhovenaren, maar ze wisten ook spelers aan te trekken. Zo kwam en Fábio Silva en Thorgan Hazard over op huurbasis en keerde Patrick van Aanholt na 16 jaar terug op het oude nest. PSV hoopt in de wedstrijd tegen Feyenoord al te kunnen beschikken over Fábio Silva.

Minder leuk: de Eindhovenaren hebben onlangs slecht nieuws moeten verwerken. PSV-perschef Thijs Slegers is ongeneeslijk ziek en in een statement op Twitter liet hij weten dat medici niks meer voor hem kunnen betekenen. Wij wensen Thijs Slegers en zijn dierbaren heel veel sterkte.

Statistieken

– PSV en Feyenoord stonden in competitieverband al 151 keer tegenover elkaar
– Feyenoord won vaker: 62 keer
– De laatste uitwinst van PSV bij Feyenoord dateert uit 2018
– Feyenoord heeft in de laatste 13 thuiswedstrijden niet verloren
– PSV won vorig jaar met 4-3 van Feyenoord
– Topscorer bij Feyenoord is Danilo met 8 goals
– Topscorer bij PSV is Xavi Simons met 9 goals

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
18-09-2022
PSV - Feyenoord
4 - 3
08-05-2022
Feyenoord - PSV
2 - 2
19-09-2021
PSV - Feyenoord
0 - 4
14-03-2021
PSV - Feyenoord
1 - 1
31-01-2021
Feyenoord - PSV
3 - 1
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.