Primera División

Komende voetbalwedstrijden
Kansen
Wedstrijd
Info
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals

Nieuws

‘Betis helemaal klaar met Van der Vaart’

De Spaanse voetbalclub Real Betis is op zijn zachtst ‘not amused' met Rafael van der Vaart. Spaanse media zijn stellig over de berichtgeving dat Real Betis in de afgelopen transferperiode koste nog moeite heeft gespaard de 32-jarige middenvelder te lozen. Opent dit de deuren voor een rentree bij Ajax?

Lees meer

Primera División

De Primera División is de meest professionele voetbalcompetitie van Spanje. Jaarlijks strijden 20 clubs om het landskampioenschap. In deze titelstrijd zijn FC Barcelona, Real Madrid C.F. en Atlético Madrid de ploegen die vaak de dienst uitmaken.

Niveau Primera División

De Primera División wordt gezien als de beste voetbalcompetitie van Europa. En ook op de UEFA-coëfficiëntenlijst staat de competitie aangeschreven als beste van Europa. Deze ranglijst is gebaseerd op de prestaties van clubs binnen Europa. De grote Spaanse ploegen presteren jaarlijks erg goed waardoor de competitie een hoge waardering krijgt.

Best presterende clubs Primera División

Sinds het bestaan van de Primera División in 1929, zijn er twee clubs die vaak kampioen werden. Real Madrid F.C. is met 32 kampioenschappen veruit het vaakst kampioen geworden in de hoogste Spaanse competitie. Met 23 landstitels staat FC Barcelona op een 2e plaats.

Andere clubs die vaak een landstitel behaalden zijn Atlético Madrid (10), Athletic Bilbao (8) en Valencia (6). In totaal namen 59 clubs ooit deel aan de Primera División en 9 van deze clubs behaalden ooit het landskampioenschap.