actueel background image

Speelronde 30 van La Liga: topper tussen Barca en Atleti

20 apr 2023 | 21:46 0

Na speelronde 30 zijn er nog acht speelrondes te gaan in de Primera Division. De competitie komt dus langzaam tot zijn einde en clubs moeten zich de komende weken écht bewijzen. Vooral onderin de competitie is het spannend. Dit weekend worden er weer een paar mooie wedstrijden gespeeld, met als hoogtepunt de topper tussen Barcelona en Atlético Madrid.

Espanyol en Cádiz treffen elkaar

We starten het voetbalweekend in de Spaanse competitie met de wedstrijd Espanyol – Cádiz. Cádiz is op dit moment nog veilig, want het staat op plek 16. Maar de komende weken is het erop of eronder voor de club. Komend weekend staat het tegenover Espanyol, de club die al zes wedstrijden op rij niet wist te winnen. Zij bevinden zich wél in de gevarenzone. Spanning alom dus, voor beide clubs.

Vrijdag 21 april, 21:00 uur: Espanyol – Cádiz

Betis kan aansluiten bij Sociedad

Real Betis blijft maar azen op die vierde plek, want als het die plek weet te halen, is de ploeg zeker van de groepsfase van de Champions League. De club staat momenteel op plek vijf en dan is de Europa League het hoogst haalbare. Betis wil Real Sociedad dus echt voorbij. Om dat te doen moet het zelf elke wedstrijd winnen en hopen dat Sociedad een keer een steekje laat vallen. Komend weekend gaat de club op bezoek bij Osasuna. Het vorige duel eindigde in 2-2. Pakt er nu een club drie punten?

Zaterdag 22 april, 14:00 uur: Osasuna – Real Betis

Almería treft met Bilbao een pittige tegenstander

Voor iedere club behalve Elche wordt het elke week spannender en spannender in La Liga. De clubs zitten qua punten heel dicht op elkaar en er is echt nog van alles mogelijk. Aanstaande zaterdag staat Almería, momenteel 17e in de competitie, tegenover Athletic Bilbao. Almería moet winnen wil het bij degradatie wegblijven, maar treft met Athletic Bilbao een lastige tegenstander.

Zaterdag 22 april, 16:15 uur: Almería – Athletic Bilbao

Sociedad kan inlopen op Atlético Madrid

Met een puntenverschil van negen lijkt de derde plek halen misschien een onrealistisch doel voor Real Sociedad, maar niets is minder waar. Komend weekend staat voorganger Atlético Madrid tegenover koploper Barcelona, en als zij niet weten te winnen en Real Sociedad wel, is het verschil in punten nog maar zes. Ook boven in de competitie is er nog van alles mogelijk. Real Sociedad treft dit weekend Rayo Vallecano. Zij staan op plek acht en presteren goed dit seizoen. We moeten nog maar zien wie deze wedstrijd wint.

Zaterdag 22 april, 18:30 uur: Real Sociedad – Rayo Vallecano

Girona naar Valladolid

Girona kan komend weekend Rayo voorbij in de stand. Dan moet het eerst nog even winnen van Valladolid. Van de laatste vijf onderlinge wedstrijden won Girona er twee. Het werd tweemaal een gelijkspel en één keer wist Valladolid te winnen. Deze match is dus altijd spannend, want de clubs lijken aan elkaar gewaagd. Welke club trekt er dit weekend aan het langste eind?

Zaterdag 22 april, 18:30 uur: Valladolid – Girona

Drie makkelijke punten voor de Koninklijke

Het is middenmoter Celta de Vigo dat dit weekend op bezoek mag bij Real Madrid. Real voelt Atlético Madrid in zijn nek hijgen en om zeker te blijven zijn van de tweede plaats, moet het winnen van Celta. Het liefst met grote getalen om zo dat doelsaldo nog even een boost te geven. Al met al zou deze wedstrijd geen moeilijke moeten zijn voor de Koninklijke.

Zaterdag 22 april, 21:00 uur: Real Madrid – Celta de Vigo

Degradatiekraker tussen Elche en Valencia

De kans is groot dat we beide clubs volgend seizoen niet meer terugzien in de Primera Division, maar hen kunnen bewonderen in de Segunda Division. Althans, één daarvan met zekerheid. En dat is Elche. De club die dit seizoen nog maar 13 punten wist binnen te slepen. Valencia gaat daarentegen nog steeds de strijd aan met een hoop andere clubs. Voor hen is er nog hoop, tenzij ze dit weekend verliezen natuurlijk.

Zondag 23 april, 14:00 uur: Elche – Valencia

Topper van het weekend tussen Barca en Atleti

De nummer één van de competitie FC Barcelona staat komend weekend tegenover de nummer drie, Atlético Madrid. Een echte topper, want Atleti is in directe strijd met Real Madrid om de tweede plaats. De vorige editie wist Barcelona met een nipte 1-0 te winnen. Wij zijn erg benieuwd hoe deze wedstrijd verloopt!

Zondag 23 april, 16:15 uur: FC Barcelona – Atlético Madrid

Mallorca krijgt Getafe op bezoek

In theorie zou Mallorca bij winst op Getafe zowel Osasuna als Girona in kunnen halen. In theorie, want dan zouden die beide clubs moeten verliezen. Mallorca is veilig. De club doet niet mee in de top en zal ook niet degraderen, dus het kan in principe een stapje terugdoen. Voor Getafe is dit seizoen nog lang niet bepaald. De club staat 15e en degradatie is gewoon nog een mogelijkheid. Zij moeten dus winnen van Mallorca.

Zondag 23 april, 18:30 uur: Mallorca – Getafe

Sevilla ontmoet Villarreal

Na de winst op Real Madrid werd het Villarreal vorige week toch iets te veel. De club verloor met 2-1 van Valladolid, dus kan deze week de punten maar al te goed gebruiken. De ploeg doet nog steeds mee om de Conference League en zelfs Europa League en Champions League zijn in theorie nog haalbaar. Maar om dat te kunnen bereiken mag de ploeg geen punten meer verspillen. Eerst maar eens langs Sevilla komen dit weekend.

Zondag 23 april, 21:00 uur: Sevilla – Villarreal

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.