actueel background image

Napoli vs AC Milan: een voorproefje op de Champions League

31 mrt 2023 | 12:57 0

Komend weekend staan Napoli en AC Milan tegenover elkaar in de Serie A. Daar waar er voor AC Milan zeker nog wat te halen is, heeft Napoli de punten niet eens meer nodig om kampioen te worden. Dat geeft wel een beeld van de Serie A stand. In de Champions League treffen beide clubs elkaar op 12 maart in de kwartfinale van het miljoenenbal. Deze wedstrijd is een klein voorproefje. Blik met VoetbalUitslagen vooruit op Napoli – AC Milan.

Vooruitblik

Een wedstrijd als deze brengt altijd een hoop sfeer en spektakel met zich mee. Dat zal ook deze keer niet anders zijn. Gezien het Napoli dit seizoen echt voor de wind gaat, verwachten wij dat de club deze wedstrijd ook wint. We kijken uit naar een mooie pot voetbal.

Napoli nieuwe landskampioen

We zeiden eerder al, Napoli is de nieuwe landskampioen van de Serie A. Zonder twijfel. De club is zo ver uitgelopen dat het nu 19 punten voor staat op Lazio. Bizar indrukwekkend, als je het ons vraagt. Napoli lijkt bijna iedere club in de Serie A in zijn macht te hebben en heeft tot nu toe nog maar vier keer punten weggegeven. De club gaat het liefst met de mooiste statistieken het kampioenschap in, dus zijn ze zo richting het einde van het seizoen nog even gemotiveerd als eerst.

Buiten het feit dat er gewoon ontzettend veel punten zijn binnengehaald door de Napolitanen, gaat dat ook nog eens gepaard met mooi voetbal. Het is zeker niet erg om op vrijwillige basis naar wedstrijden van Napoli te kijken. Uitblinker van dit seizoen is Khvicha Kvaratskhelia, die tot nu toe al 12 goals en 10 assists in de Serie A scoorde. En dat allemaal in zijn eerste seizoen bij een grote topclub. De speler is enorm geliefd bij de supporters van Napoli en gaat nog een fantastische carrière tegemoet.

AC Milan gaat strijd aan met Lazio, Inter en AS Roma

Lazio, Internazionale en AC Milan staan allemaal slechts twee punten van elkaar verwijderd. Verder zit AS Roma Milan op de hielen met één puntje verschil en komen Atalante en zelfs Juventus dichterbij. AC Milan moet dit weekend aan de bak als het die aansluiting wil blijven houden. Een moeilijke opgave voor de Milanezen. Nog een paar weken kan de club genieten van de titel regerend landskampioen. De spanning om de landstitel is dan misschien weg in de Serie A, maar om de andere plekken wordt nog volop gestreden.

Voor de interlandbreak verloor Milan nog van Fiorentina, Udinese en speelde het gelijk tegen Salernitana. Die korte break kwam dus als gelegen. Voor Milan is het zaak om nu echt te gaan winnen, te beginnen met komende zondag.

Statistieken

– Milan en Napoli treffen elkaar binnenkort in de kwartfinale van de Champions League
– De laatste thuiswinst van SSC Napoli tegen AC Milan was in 2018.
– Vorig seizoen eindigden beide wedstrijden in 0-1. Een keer in het voordeel van Milan en een keer in het voordeel van Napoli
– Onderlinge duels tussen Milan en Napoli eindigen het vaakst in 0-0
– Napoli won 3 van de laatste vijf onderlinge duels. Milan won er 2
– Topscorer bij Napoli is Victor Osimhen met 21 doelpunten
– Topscorer bij AC Milan is Rafael Leão met 8 doelpunten

Laatste vijf onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
18-09-2022
AC Milan - Napoli
1 - 2
06-03-2022
Napoli - AC Milan
0 - 1
19-12-2021
AC Milan - Napoli
0 - 1
14-03-2021
AC Milan - Napoli
0 - 1
22-11-2020
Napoli - AC Milan
1 - 3
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.