FC Bayern München

Land |
Actief in |

FC Bayern München

FC Bayern München is een Duitse topploeg die uitkomt in de Bundesliga. FC Bayern München is een van de meeste bekende ploegen in Duitsland en Europa. Ook won Bayern, samen met 3 andere Europese ploegen, alle grote prijzen in Europa. Geschiedenis van FC Bayern München Op 27 februari 1900 vond bij sportclub MTV München de algemene ledenvergadering plaats. De sportieve vorderingen van de club werden besproken en er werd besloten om niet aan te sluiten bij de Zuid-Duitse voetbalbond. Dit zorgde voor onenigheid, waar na elf mannen besloten een nieuwe club op te richten, FC Bayern München. In het seizoenLees meer

Standings per competition
Standen
Vorm
Gespeeld
W | G | V
V / T
Verschil
Punten
Komende wedstrijden
Datum
Tijd
Competitie
Info
Gespeelde wedstrijden
Datum
Score
Competitie
Info
Selectie
Meeste kaarten
Gele kaarten
Rode kaarten
Topscorers
Wedstrijden
Goals
Actief in
Over het stadion
Locatie

Capaciteit: Adres:

FC Bayern München

FC Bayern München is een Duitse topploeg die uitkomt in de Bundesliga. FC Bayern München is een van de meeste bekende ploegen in Duitsland en Europa. Ook won Bayern, samen met 3 andere Europese ploegen, alle grote prijzen in Europa.

Geschiedenis van FC Bayern München

Op 27 februari 1900 vond bij sportclub MTV München de algemene ledenvergadering plaats. De sportieve vorderingen van de club werden besproken en er werd besloten om niet aan te sluiten bij de Zuid-Duitse voetbalbond. Dit zorgde voor onenigheid, waar na elf mannen besloten een nieuwe club op te richten, FC Bayern München.

In het seizoen 1931/32 maakte FC Bayern München voor het eerst furore. De club kwalificeerde zich voor het nationaal kampioenschap. In dit nationaal kampioenschap bleek FC Bayern München in de finale te sterk voor Frankfurt.

In het seizoen 1963/64 mocht er maar 1 team uit München in de Bundesliga spelen. Tot ongenoegen van FC Bayern München werd deze plek vergeven aan TSV 1860 München. Bayern werd genoodzaakt om een klasse lager te spelen, de zogenaamde Regionalliga.

Het avontuur in een divisie lager duurde 2 seizoenen en sinds het seizoen 1965/66 speelt FC Bayern München onafgebroken in de Bundesliga.

In het seizoen 2012/13 behaalt FC Bayern München het hoogste puntenaantal in de geschiedenis. Op de laatste speelronde van de Bundesliga noteerde Bayern op maar liefst 91 punten

FC Bayern München imponeert met prijzen

Dat FC Bayern München een topclub is, blijkt wel uit de indrukwekkende prijzenkast van de Duitsers. Zo won Bayern al 5 keer de Champions League en wist de club 1 keer de UEFA Cup (tegenwoordig Europa League) te winnen. Ook overwon Bayern 2 keer in de strijd om de Wereldbeker voor clubs.

Aan binnenlandse prijzen ontbreekt het ook niet bij FC Bayern München. Zo won de club al 25 keer de landstitel, veroverde het 17 keer de DFB-Pokal en schreef het 4 keer de Duitse Supercup op hun naam.

In het seizoen 2013/14 bleek FC Bayern München oppermachtig. Al 7 wedstrijden voordat de Bundesliga afgelopen was werd Bayern kampioen. Dit kampioenschap bleek de vroegste ooit in de Bundesliga.