actueel background image

Favorieten tegenover elkaar in het Etihad Stadium

11 apr 2023 | 11:40 0

We trappen de kwartfinales van de Champions League af met een kraker tussen twee topfavorieten voor de eindzege. Manchester City en FC Bayern München gaan samen uitmaken wie er naar de halve finale gaat. Vanavond staat de eerste ontmoeting op het programma in het Etihad Stadium. Wie pakt de eerste set?

Vooruitblik

De bookmakers gaan vanavond uit van een overwinning van Manchester City. De ploeg van Pep Guardiola is in bloedvorm en is de favoriet om door te gaan naar de halve finale. Toch is Bayern uitvlakken onmogelijk, van Duitsers heb je pas gewonnen als het laatste fluitsignaal heeft geklonken.

Manchester City in bloedvorm

Manchester City lijkt op het moment niet te verslaan. De laatste twaalf wedstrijden warden allemaal niet verloren. De laatste acht wedstrijden werden zelfs gewonnen. En ook nog eens met overtuigende cijfers. City scoorde 32 keer in de laatste acht wedstrijden en ze kregen er slechts drie tegen. Cijfers waar ze in München ongetwijfeld van onder de indruk zijn. Het vertrouwen in een goede afloop is dan ook groot bij de Engelsen. Toch komt er bij City altijd een extra druk kijken wanneer het om de Champions League gaat. Succes in eigen land is inmiddels vrij normaal voor de ploeg van Pep Guardiola, maar dat ene echte succes ontbreekt nog. Het heilige doel van City is de Champions League winnen. Hoe goed ze ook in vorm zijn, op het hoogste niveau staan The Citizens onder hoogspanning. Kunnen zij die druk vanavond aan?

Op basis van het verleden valt de wedstrijd van vanavond niet te voorspellen. Tien keer eerder speelde City en Bayern tegen elkaar. Vijf keer won Manchester City en vijf keer wonnen de Duitsers. Gelijk werd het nooit. De grote vraag is of City vanavond het lef heeft om Bayern direct bij de strot te grijpen. Het wordt hoe dan ook interessant.

Bayern gaat voor goed resultaat

Bayern München wil vanavond vooral een goed resultaat mee naar huis nemen om het in de return af te kunnen maken. Zij weten ook dat City de ploeg in vorm is en zijn dus gewaarschuwd. Bij Bayern is het dit seizoen onrustig. Onlangs werd trainer Julian Nagelsmann ontslagen en werd Thomas Tuchel aangesteld als zijn opvolger. Onder Tuchel heeft Bayern de koppositie in de Bundesliga overgenomen van Borussia Dortmund, maar werd Der Rekordmeister ook uit de DFB Pokal geknikkerd door SC Freiburg. Wisselend succes tot nu toe dus.

Afgelopen weekend werd er direct wraak genomen op Freiburg. Want in de competitie stonden de ploegen weer tegenover elkaar. Dit keer won Bayern. Door een geweldig doelpunt van Matthijs de Ligt namen de Zuid-Duitsers de volle drie punten mee naar München. De Ligt is sowieso bezig aan een ijzersterke periode in de defensie van de landskampioen. Na een moeizame start wordt hij steeds belangrijker voor zijn team.

Bayern moet het vanavond in Manchester overigens doen zonder topscorer Eric Maxim Choupo-Moting. De 34-jarige spits kampt met een knieblessure en is er tegen City dus niet bij. Vanavond zien we hoe Tuchel dit op gaat lossen. De aftrap in het Etihad Stadium is om 21.00 uur.

Statistieken

– Manchester City is al 12 wedstrijden op rij ongeslagen
– City won de afgelopen acht wedstrijden
– Bayern moet het doen zonder topscorer Choupo-Moting
– Bayern is de koploper van de Bundesliga
– Manchester City is de nummer twee van de Premier League
– City schakelde in de achtste finale RB Leipzig uit
– Bayern won in de achtste finale van PSG

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
24-07-2022
Bayern München - Manchester City
0 - 1
29-07-2018
Bayern München - Manchester City
2 - 3
20-07-2016
Bayern München - Manchester City
1 - 0
25-11-2014
Manchester City - Bayern München
3 - 2
17-09-2014
Bayern München - Manchester City
1 - 0
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.