actueel background image

Grijpt Barcelona zijn laatste strohalm?

24 okt 2022 | 13:38 0

Barcelona neemt het aankomende woensdag in het eigen Spotify Camp Nou stadion op tegen grootmacht Bayern München. En gezien de positionering in de groep is een zege nodig, wil het team van Xavi overwinteren. Collega-trainer Julian Nagelsmann zal in de andere dug-out een stuk rustiger zitten, aan een puntje heeft de ploeg van de Duitse oefenmeester genoeg om te overwinteren aangezien de eerste vier wedstrijden allemaal werden gewonnen. Sterker, zelfs als het twee keer verliest in de laatste speelrondes kan plaatsing voor de volgende ronde nog altijd een feit zijn.

Vooruitblik

Bayern en Barcelona. Twee van ’s werelds grootste teams die in de afgelopen jaren met grote regelmaat tegenover elkaar stonden. Denk aan de halve finale Champions League in 2015, waarin Messi een iconische goal maakte en Barcelona uiteindelijk het toernooi won. Hoe anders was het in 2020, toen wegens corona het seizoen voortijdig werd afgebroken maar uiteindelijk toch hervat. Zonder publiek en in één confrontatie op neutrale bodem vernietigde Bayer Barcelona, door met 8-2 te winnen. Een nederlaag die de Barcelona supporters nog niet zijn vergeten.

Barcelona op de weg terug

FC Barcelona mag niet klagen met waar het staat. Ondanks de nederlaag in de recente El Clásico en de positie in de Champions League lijkt Xavi het op een aantal vlakken aardig op de rit te hebben. Lewandowski blijkt een schot in de roos, terwijl ook de andere aankopen hun meerwaarde tonen. Alleen het blessurespook blijft de Catalanen achtervolgen. Laatst was het team bijvoorbeeld gedwongen om met maar liefst drie man achterin te spelen die van origine linksback zijn. Met Frenkie de Jong terug van een blessure worden de keuzes weer wat ruimer, maar zorgen zijn er zeker.

In de Champions League superieur, in de competitie nog moeizaam

Het contrast kan bijna niet groter voor Bayern. In het miljoenenbal staat Der Rekordmeister fier bovenaan, in de Bundesliga staat het tweede. Dat klinkt minder slecht dan het is, aangezien Bayern maar de helft van zijn tien wedstrijden wist te winnen. De achterstand op de verrassende koploper Union Berlin is daarom al vier punten. Natuurlijk moeten er nog 24 wedstrijden gespeeld worden en is er dus geen man overboord, maar men weet: staat FC Hollywood niet bovenaan, dan rommelt het in München.

Lees ook meer over voetbalwedden.

Statistieken

  • Bayern won de laatste vijf ontmoetingen
  • In de laatste drie onderlinge ontmoetingen hield Bayern de nul
  • Bayerns overwinning in augustus 2020 was Barça’s grootste Europese nederlaag ooit
  • Barcelona mist Ronald Aurajo
  • Bayern mist vermoedelijk Leroy Sané
  • Bayern won zes keer de Champions League
  • Barcelona won vijf keer de Champions League
  • Xavi overlegt na vijftig wedstrijden als Barça-coach slechtere statistieken dan Ronald Koeman

Laatste 5 onderlinge resultaten

Datum
Wedstrijd
Uitslag
13-09-2022
Bayern München – Barcelona
2 - 0
08-12-2021
Bayern München – Barcelona
3 - 0
14-09-2021
Barcelona - Bayern München
0 - 3
14-08-2020
Barcelona - Bayern München
2 - 8
12-05-2015
Bayern München – Barcelona
3 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.