Club

Atlético Madrid

livescorebet

ontvang €250 aan Free Bets

Land:
Spanje
Locatie:
Madrid

Bekijk het programma, de stand en uitslagen van Atlético Madrid, een van de Spaanse grootmachten in de La Liga.

Programma Atlético Madrid

Check hier alle wedstrijden van Atlético Madrid die op het programma staan.

Standen

Bekijk hier de huidige stand van Atlético Madrid in de La Liga. Check direct het aantal gewonnen, verloren en gelijk gespeelde wedstrijden, het totaal aantal punten en het doelsaldo.

Uitslag Atlético Madrid

Alle uitslagen van Atlético Madrid vind je hieronder. Competitie, beker en andere toernooien, wij bieden je hier elke wedstrijduitslag. Benieuwd naar de wedstrijdstatistieken? Klik dan door naar de wedstrijdpagina en check onder andere het balbezit percentage en doelpuntenmakers.

Atlético Madrid selectie

Over Atlético Madrid

Atlético is de tweede grote voetbalclub uit de Spaanse hoofdstad en één van de meest succesvolle ploegen van het land. Ondanks het feit dat Atlético Madrid een van de grootste clubs van Europa is, moet het in Madrid onderdoen voor de grote broer, Real Madrid. Atlético Madrid staat bekend als de club van de arbeiders en de harde werkers. De club werd opgericht in 1903 en was van origine een zusterclub van Athletic Bilbao. Atlético Madrid was daarmee een Baskische club, gevestigd in Madrid. Onder het regime van dictator Franco werd de club gedwongen deze identiteit los te laten. Sindsdien speelt de club haar voetbal programma onder de naam Atlético de Madrid.

De club is sindsdien een aantal keren landskampioen geworden en heeft na Real Madrid en FC Barcelona de meeste landstitels op haar naam staan. In de Europese competities is het een ander verhaal. Hoewel Atlético Madrid de Europa Cup 2 een keer heeft gewonnen en ook de UEFA Europa League meerdere keren op zijn naam schreef, wist het de Champions League nog niet te winnen. Wel stonden de Europese wedstrijden vaak op het programma, evenals finales. In zowel 2014 als 2016 werd de finale van de Champions League verloren. In beide gevallen overwon stadsrivaal Real Madrid. Atlético Madrid is hierdoor de recordhouder van het spelen van de meeste Champions Leaguefinales, zonder er daadwerkelijk één te winnen.

Atlético Madrid kroonde zich meermaals tot landskampioen van de Primera Division.

Stadion van Atlético

Tot en met het seizoen 2016/2017 speelde Atlético Madrid in het Estadio Vicente Calderón. Dit stadion werd geopend in 1966 en was sindsdien de iconische thuishaven van Atlético Madrid. Het stadion lag midden in het centrum van Madrid en is vernoemd naar een van de grootste Atlético Madrid-helden ooit.

In de tijd dat het stadion actief was, stonden er ook vaak interlands van het nationale elftal op  het programma. De sfeer in het stadion was explosief en de supporters van Atlético Madrid lieten altijd zien achter hun club te staan. Sinds het seizoen 2017/2018 speelt Atlético in het nieuwe Wanda Metropolitano. Dit stadion deed eerst dienst als atletiekstadion maar is in 2013 volledig gerenoveerd. De nieuwe thuishaven van de club biedt plaats aan ruim 65.000 toeschouwers. Het stadion ligt ver buiten het centrum van Madrid, maar de sfeer die er heerst lijkt sprekend op die in het oude stadion.

Fans

De fans van Atlético Madrid staan bekend als de meest luidruchtige fangroep van Spanje. Meer dan bij andere clubs het geval is, lijkt de ploeg vaak een thuisvoordeel te genieten. Dit merk je vooral tijdens grote nationale en internationale duels. Er zit veel contrast tussen de Real en Atlético. Dit heeft ertoe geleid dat de rivaliteit tussen beide ploegen groot is en de stadsderby’s beladen zijn. Deze derby komt meermaals terug in het programma van de La Liga, bekercompetitie en mogelijk ook nog andere toernooien.

Vicente Calderón bij Atlético Madrid

De meest succesvolle jaren bij Atlético Madrid beleefde de club onder het voorzitterschap van Vicente Calderón. In 1960 en 1961 won de club de Spaanse beker. Dankzij deze successen mocht Atlético Madrid deelnemen aan het programma in de Europacup II. Deze werd direct gewonnen, doordat Atlético de twee finalewedstrijden tegen Fiorentina won. In de jaren tussen 1966 en 1977 werd de Madrileense topclub vier keer landskampioen. Dit allemaal terwijl Vicente Calderón voorzitter was. Een beetje eigenzinnig is het wel, maar de voorzitter liet direct nadat hij de functie kreeg een nieuw stadion bouwen. Het stadion werd naar hem vernoemd. Calderón was tot aan zijn dood in 1987 voorzitter van Atlético Madrid.

Wedden op Atlético Madrid

Atlético Madrid is een van de meest succesvolle voetbalclubs uit Spanje. Ook in Europa doet de Spaanse club altijd goede zaken. Toch moeten zij het in hun eigen stad afleggen tegen Real Madrid. Atlético Madrid wil graag de beste van het land worden, maar slaagt hier niet altijd in. Dat maakt voetbalwedden op de Spaanse topclub erg interessant. In veel wedstrijden wordt Atlético Madrid gezien als de absolute favoriet, maar in wedstrijden tegen andere topclubs is de uitslag toch niet zo zeker.

Odds

Omdat Atlético Madrid in veel gevallen als de favoriete winnaar wordt gezien, zijn de odds voor een overwinning van Atlético vaak relatief laag. Wel is de kans dat zij daadwerkelijk winnen erg groot, waardoor gokkers die graag wat minder risico nemen graag op de club uit Madrid gokken. In wedstrijden tegen andere topclubs is de uitslag een stuk minder zeker. Dit is terug te zien in hogere odds. Ook andere soorten weddenschappen zijn interessant. Een langetermijnweddenschap, op het behalen van de landstitel, is een spannende optie. Ook inzetten op een minimaal aantal doelpunten in de wedstrijd is een manier om de odds te verhogen. Gokkers zetten Atlético Madrid ook wel eens op een virtuele achterstand, door middel van een handicap weddenschap, om zo hogere odds te krijgen. Lees hier alles over wedden op Atletico Madrid.