actueel background image

FC Barcelona wacht zware klus in Madrid

08 jan 2023 | 09:00 0

Koploper FC Barcelona speelt zondag in La Liga tegen Atlético Madrid. Barça verloor afgelopen weekend kostbare punten in de strijd om het kampioenschap. Deze wedstrijd moet gewonnen worden om naaste belager Real Madrid achter zich te houden.

Vooruitblik

FC Barcelona moet af zien te rekenen met de mannen van Diego Simeone. Barcelona staat op basis van doelsaldo eerste, terwijl Atlético terug te vinden is op de vierde plek. Van de laatste vijf onderlinge ontmoetingen verloor Barcelona er twee, speelde het twee keer gelijk en won het één keer. De verwachting is dat Barcelona vol aan de bak moet in Madrid om de punten mee terug te nemen naar Catalonië.

Atlético houdt bij winst zicht op derde plek

Los Colchoneros heeft na het WK één competitiewedstrijd gespeeld en één bekerwedstrijd. De competitiewedstrijd werd thuis met 2-0 gewonnen van Elche. Afgelopen woensdag won het in de achtste finale van de Copa del Rey uit bij Oviedo met 0-2. Nu volgt het echte werk, met de koploper die op bezoek komt.

Atlético Madrid staat momenteel vierde met 27 punten uit 15 wedstrijden. De ploeg scoorde tot nu toe 23 keer en kreeg 14 doelpunten tegen. Het ligt dicht bij elkaar in de subtop. Athletic Bilbao, Real Betis en Villarreal hijgen in de nek van Atlético. Het team zelf kan bij winst juist weer nummer drie Real Sociedad naderen in punten. Het verschil bedraagt nu twee punten. Winst tegen Barça is cruciaal om de positie op de ranglijst te behouden.

Kan Memphis Lewandowski vervangen?

Na het WK speelde Barcelona één competitiewedstrijd. Dit was afgelopen weekend tegen Espanyol. Hierin werden gelijk twee dure punten verloren, omdat ze niet verder kwamen dan een 1-1 gelijkspel. Afgelopen woensdag had de ploeg ook de grootste moeite met CF Intercity in de achtste finale van de Copa del Rey. De wedstrijd werd met de hakken over de sloot gewonnen met 4-3. Het moet een stuk beter, wil de ploeg een goed resultaat halen zondag.

FC Barcelona moet het de komende drie wedstrijden doen zonder topscorer Robert Lewandoswki. Hij is geschorst. De logische vervanger voor de Pool is onze landgenoot Memphis Depay. Afgelopen woensdag mocht hij al in de basis starten en de komende wedstrijden moet hij zich bewijzen als stand-in voor Lewandoswki. Memphis zelf heeft een vertrekwens aangezien hij te weinig aan spelen toe komt, alleen de kans dat hij in deze situatie mag vertrekken is vrij klein.

Barcelona doet het dit seizoen in de competitie goed. De club investeerde afgelopen zomer flink in de selectie en trok toppers als Robert Lewandoswki, Jules Koundé en Raphinha aan. Dit heeft ertoe geleid dat de club nu na vijftien wedstrijden bovenaan staat met 38 punten. De ploeg scoorde al 34 keer en kreeg nog maar zes tegendoelpunten tegen. Door dit goede doelsaldo houdt het Real Madrid voorlopig achter zich.

Statistieken

– Atlético Madrid staat op de vierde plaats in de competitie.
– Atlético Madrid verloor maar één van de laatste vijf wedstrijden tegen Barca.
– Atlético Madrid kan bij winst naar de derde plek.
– FC Barcelona staat hetzelfde puntenaantal als Real Madrid maar een beter doelsaldo bovenaan.
– Barça moet het doen zonder topscorer Robert Lewandowski (13 goals), hij is geschorst.
– Mephis Depay kan de komende drie wedstrijden als vervanger van Lewandowski zich bewijzen.
– FC Barcelona won het laatste onderlinge duel met Atlético met 4-2.

Laatste 5 onderlinge resultaten

In de vijf laatste onderlinge ontmoetingen werd het twee keer gelijk. Twee keer won Atlético en één keer won Barcelona.

06-02-2022
FC Barcelona – Atlético Madrid
4 - 2
02-10-2021
Atlético Madrid – FC Barcelona
2 - 0
08-05-2021
FC Barcelona – Atlético Madrid
0 - 0
21-11-2020
Atlético Madrid – FC Barcelona
1 - 0
30-06-2020
FC Barcelona – Atlético Madrid
2 - 2
Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.