actueel background image

Ajax denkt aan Jahanbakhsh, Milik kan naar Atlético Madrid

29 jun 2020 | 18:01 0

De transfermarkt is alweer een tijdje geopend en de clubs mogen zich weer richten op het kopen en verkopen van voetballers. Het is voor veel clubs zaak om een ideale selectie samen te stellen voor het nieuwe voetbalseizoen. Door de huidige crisis hebben sommige clubs wel minder te besteden. Desondanks kunnen wij in de komende weken enkele opmerkelijke transfers verwachten. Ajax zou contact hebben opgenomen met de zaakwaarnemer van Alireza Jahanbakhsh en Arek Milik staat voor een transfer naar de La Liga.

Ajax wilt zich versterken met Jahanbakhsh

Alireza Jahanbakhsh zou zomaar volgend seizoen kunnen terugkeren op de Nederlandse velden. De Iranier krijgt weinig speeltijd bij Brighton & Hove Albion en mag dan ook vertrekken bij zijn huidige werkgever. Ajax ziet een transfer van de oud-AZ’er wel zitten. Dat meldt De Telegraaf. Ajax-directeur Marc Overmars zou al contact hebben gehad met zowel Jahanbakhsh als zijn zaakwaarnemer.

Jahanbakhsh maakte in 2018 de transfer naar de Engelse Premier League-club, nadat hij in het seizoen 2017/2018 topscorer werd van de Eredivisie. AZ incasseerde een bedrag van 25 miljoen euro voor de vleugelaanvaller. Het is nog onbekend wat de vraagprijs van Brighton & Hove Albion momenteel is. De kans bestaat nog altijd dat Brighton uit het hoogste niveau degradeert. Ajax gaat een bod uitbrengen, zodra het zeker is van deelname aan de groepsfase van de UEFA Champions League.

Milik naar Atlético Madrid

Atlético Madrid zal binnenkort een bod gaan uitbrengen op Arek Milik. De Poolse spits van SSC Napoli staat al geruime tijd in de belangstelling van de Spaanse topclub. Milik hoeft niet te vertrekken uit Napels, maar zou wel oren hebben naar een nieuw avontuur. De spits beschikt nog over een éénjarig contract bij de Italiaanse club.

Milik heeft zelf al gesproken met Atlético Madrid en kan in Spanje het dubbele gaan verdienen van zijn salaris bij SSC Napoli. De Pool kan een jaarsalaris van vijf miljoen euro incasseren in Madrid. SSC Napoli heeft al enkele vervangers op het oog, waaronder de Nederlander Donyell Malen van PSV.

Laat een reactie achter op dit artikel

* E-mailadressen worden niet gepubliceerd.